17 / 05 / 2024

tarım alanlarının bölünmesi

tarım alanlarının bölünmesi

Tarım ve Orman Bakanlığı, Tarım Arazileri Miras Takip Sistemi sayesinde yüzbinlerce hektar tarım arazisinin miras yoluyla bölünmesinin önüne geçildi. 

Antalya'da 106 dönümlük tarım alanına konut inşa edileceği iddia edildi! 

Antalya’nın Alanya ilçesi Kargıcak-Karagedik mevkisinde yer alan 106 dönümlük tarım alanının konut alanına çevrilmek üzere yapılaşmaya açılacağı kaydedildi. İşte konu ile ilgili detaylar...

Çekmeköy’deki ekolojik turizm ve tarım alanları, konut imarına açıldı!

Çekmeköy’deki ekolojik turizm ve tarım alanları, konut imarına açıldı. Paylaşılan detaylara göre Çekmeköy belediyesi 4 köyü kapsayan imar planındaki “ekolojik turizm alanlarında konut yapılamaz” ibaresini iptal ederek 2 katlı konut inşaatlarının da önünü açtı.

Antalya'daki tarım alanları, konut ve turizm alanlarına dönüştürülecek!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı Meclisi'nde Aksu’da ve Kaş’ta tarım alanlarının dönüşümüne ilişkin teklifler oybirliği onaylandı. Böylece tarım alanları konut ve turizm alanlarına dönüştürülebilecek.

Tüm ülkede barajlar alarm veriyor! Bolu'da Gölköy Baraj Gölü'nde su seviyesi yüzde 53'e düştü

Bolu'da kente içme suyu temini ve tarım alanlarının sulanmasında kullanılan Gölköy Baraj Gölü'ndeki su oranı kuraklık nedeni ile azaldı. Yapılan ölçümlerde, Gölköy Baraj Gölü'nde su seviye oranı yüzde 53'e kadar düştü. İşte haberin ayrıntılar...

Tarım Bakanı Yumaklı'dan büyük müjde: Çiftçilere 64 Milyar Lira desteği ve su tasarrufunda dev adımlar

Orman ve Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı, yılın ilk 8 ayında çiftçilere toplamda 40 milyar lira mali yardım sağlandığını açıkladı ve yıl sonuna kadar bu rakamın 64 milyar liraya çıkacağını ifade etti. Bunun yanı sıra hizmet güvenilirliğini artırmak amacıyla 55 bin denetim yapıldığını açıkladı.

Evde bakımı alanların yeni ve zamlı maaşları açıklandı! İşte evde bakım maaşlarında son dakika!

Evde bakımı alanların yeni ve zamlı maaşları peş peşe açıklandı! Peki güncel evde bakım maaşları ne kadar oldu? İşte evde bakım maaşlarında son dakika...

Kurbanlık alacaklara müjde! Tarım Bakanlığı resmen duyurdu! Büyük kolaylık sağlanacak!

Kurban Bayramı’na sayılır günler kala kurbanlık arayışlarına başlayanlar için Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan büyük kolay geldi. Bakanlığın mobil uygulaması 'Tarım Cebimde' aracılığıyla küpe numaralarını girerek kurbanlık hayvanların ırk, cinsiyet, yaş, tür ve aşı bilgilerini sorgulayabiliyor.

Leader Group Yapı İnşaat Otomotiv Nakliye Tarım Gıda Petrol Hayvancılık Limited Şirketi kuruldu!

Leader Group Yapı İnşaat Otomotiv Nakliye Tarım Gıda Petrol Hayvancılık Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Mesut Kanat tarafından kuruldu.

Tarım ve Orman Bakanlığı 1377 personel alacak! İş arayanların başına talih kuşu kondu!

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde istihdam etmek üzere personel alımı yapacağını paylaştı. Bakanlık, yaptığı açıklamada toplam 1377 personel alımı yapılacağını duyurdu. İlgili kadrolara başvurmak isteyen adaylar için başvuru koşulları netleşti. 

Deprem tarım sektörünü de vurdu! Tarım alanlarının yüzde 16'sı deprem bölgesinde!

Depremin etkilediği 10 şehirde yaşanan yıkımın insani ve ekonomik bilançosu ortaya çıkmaya başladı. Depremden etkilenen bölge, tarım arazilerinin önemli bir kısmını da içinde barındırıyor. İşte detaylar...

Tarım Kredi’de tam yağlı beyaz peynir 79,90, tam yağlı kaşar peyniri 99,90 TL! 16 Şubat  2023 Fiyat Listesi

Tarım Kredi Kooperatif Marketlerinde bu haftanın ürünleri arasında beyaz peynir, kaşar, çay, şeker, yoğurt, salça gibi her evde bulunması gereken temel pek çok ürün grubu yer alıyor. Tam yağlı beyaz peynirin 900 gramının 79,90 liradan satıldığı Tarım Kredi’de bu hafta başka hangi ürünler var? Tarım

Doğalgaz yardımı ödemeleri ne zaman yatacak? Doğalgaz yardımı çıktığını nasıl anlarız?

Doğalgaz desteğinden yararlanan vatandaşlar, “Doğalgaz yardımı ödemeleri ne zaman yatacak? Doğalgaz yardımı çıktığını nasıl anlarız?” sorularına yanıt arıyor. İşte detaylar!

OGM 1.128 sözleşmeli memur alımı yarın başlıyor! Hemen peş peşe duyurulan şartlara bakın! Fırsatı kaçırmayın!

OGM tarafından yapılacak sözleşmeli memur alımı detayları merak ediliyor. OGM 1.128 sözleşmeli memur alımı yarın başlıyor! Hemen peş peşe duyurulan şartlara bakın! Fırsatı kaçırmayın!

tarım alanlarının bölünmesi Haberi

tarım alanlarının bölünmesi

2014 yılında uygulamaya sokulan ve tarım arazilerinin miras ve satış yoluyla parçalanmamasını içeren düzenlemeye ilişkin son rakamlar yüzleri güldürdü. Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, Tarım ve Orman Bakanlığı, Tarım Arazileri Miras Takip Sistemi (TAGBİS)’i uygulamaya koydu. Yapılan sistemle MERNİS üzerinden ölen kişilere ait T.C. kimlik numaraları sisteme alınıyor ve bu T.C. kimlik numaraları üzerinde tarımsal arazi varlığı olup olmadığı miras takip sistemi ile kontrol ediliyor. Üzerinde tarımsal arazi mülkiyeti bulunan murislere ait taşınmazlar da sistem tarafından takibe alınıyor.

DİKKAT ARAZİNİZ OLABİLİR

Edinilen bilgiye göre, Türkiye'de 3,1 milyon zirai işletme ve yaklaşık 40 milyon arazi sahibi mevcut. Ancak mirasçıların birçoğu arazinin varlığından veya nerede olduğundan habersiz. Mirasçıların yaklaşık yüzde 30'u da gönüllü olarak intikal işlemlerini gerçekleştirmiş.

694 BİN KİŞİ MİRAS BIRAKTI

Kanun...