01 / 05 / 2024

tarım arazilerde ev inşası

tarım arazilerde ev inşası

Tarım arazi sahibi olan vatandaşlar burada ev inşa etmenin yollarını arıyor. Peki, tarlaya nasıl ev inşa edilir? Nereden izin alınmalı?  İşte detaylar...

Türkiye tarımında devrim: Boş araziler üretime geçiyor mu?

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, miras yoluyla geçen tarım arazileri, bağlar ve topraklar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) ev sahipliğinde, 'Dünya'ya Antalya'dan Tarım Mesajı: Antalya Tarım Zirvesi' başlıklı etkinlik gerçekleşti.

2B tarım arazisi üzerine ev yapılır mı?

2B tarım arazileri genel olarak orman vasfını kaybetmiş ve kadastro vesilesi ile orman alanı dışına çıkarıldığı için ıslah edilmeyen alanlar olarak karşımıza çıkıyor. Peki, 2B arazilerin üzerine ev yapılabilir mi? İşte tüm merak edilenler...

Tarım arazileri için uyarı! Yapılaşma yayılıyor!

Gayrimenkul Hukuku Enstitüsü Başkanı Ali Yüksel, salgın ve deprem gibi nedenlerle tarla ve arazilerde son dönemde yapılaşmanın arttığını belirterek, "Tarım arazilerinde kaçak, izinsiz ve imarsız bir yapılaşma tehlikesi başlamış ve yayılmaktadır. Bu konuda çok acil harekete geçilmelidir" diye konuştu

İtalya'da 3 çocuk teşviki: Tarım arazisi ve faizsiz ev kredisi!

Doğum oranının gittikçe azaldığı İtalya'da hükümet çocuk teşviki için yeni bir plan hazırladı. 2019 yılı bütçe tasarısına eklenen bir maddeyle, üçüncü çocuğunu doğuran ailelere tarım arazisi ve faizsiz ev kredisi verilmesi gündemde...

Türkiye, Afrika'da tarım arazisi kiralıyor!

Türkiye, Afrika’da kiraladığı arazilerde ucuza tarım ürünü üretecek. Türkiye, bu arazilerin ilkine sahip Sudan’da sona geldi...

Osmangazi'de tarım arazisine yapılan kaçak ev yıkıldı!

Kaçak yapılaşmayla mücadelesine kesintisiz devam eden Osmangazi Belediyesi, Dereçavuş Mahallesi’nde tarım arazisi üzerine inşa edilen evi yıktı.

Tarım arazilerinde ifraz nasıl yapılır?

Tapuda ifraz ile tek bir kimsenin mülkiyetinde olan arsalar bölünebiliyor. Arsa ve arazilerde ifraz işlemi yapılabiliyor. Peki, tarım arazilerinde ifraz nasıl yapılır?

Mirasa konu tarımsal arazilerde son durum!

5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu ve yönetmelikleri gereğince tarımsal araziler miras yolu ile de olsa bölünemiyor. Peki, mirasa konu tarımsal arazilerde son durum nedir?

Miras kalan tarım arazilerinin bölünmesi!

15 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe giren kanun gereğince; Mirasa konu tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal arazilerde mülkiyetin devri esas oluyor. İşte miras kalan tarım arazilerinin bölünmesi esasları..

Tarım arazilerinin miras yoluyla bölünmesi mümkün mü?

Tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal arazilerde mülkiyetin devri esas oluyor. Peki, tarım arazilerinin miras yoluyla bölünmesi mümkün mü? Tarım arazileri miras yolu ile nasıl bölünebilir?

Tarımsal arazilerde ekonomik bütünlük nedir?

Aynı kişiye ait tarımsal araziler arasındaki ekonomik bütünlük olup olmadığının tespiti Tarımsal arazilerinin mülkiyetinin devrine ilişkin yönetmelikteki kriterlere göre belirleniyor. Peki, tarımsal arazilerde ekonomik bütünlük nedir?

Mirasa konu tarımsal arazilerde değer artışı nasıl olur?

Tarımsal arazilerin mülkiyetinin devrine ilişkin yönetmelik gereğince; Mirasa konu tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal arazilerde mülkiyetin devri esas oluyor. Peki, mirasa konu tarımsal arazilerde değer artışı nasıl olur?

Mirasa konu tarımsal arazilerde devir nasıl olur?

Tarımsal arazilerin mülkiyet devri ile ilgili yapılan düzenlemeler gereğince, mirasa konu tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal arazilerde mülkiyetin devri esas oluyor. Peki, mirasa konu tarımsal arazilerde devir nasıl olur?

tarım arazilerde ev inşası Haberi

tarım arazilerde ev inşası

Tarlasına ev yaptırmak isteyen vatandaşların yerine getirmesi gereken bazı koşullar bulunuyor. Milliyet'te yer alan habere göre; gerekli izinlerin alınmaması durumunda bu bölgelere yapılan evler kaçak yapı olarak kabul ediliyor. 

Tarlaya ev inşa edilir mi?

Tarlaya ev inşa etmek için imar durumunun olumlu olarak nitelendirilmesi gerekiyor. İstenen koşulların oluşmaması durumunda tarlaya ev inşa etmeye onay verilmiyor. Günümüzde tarlalarının sadece yüzde 5'ine ev yapılmasına izin veriliyor. Tarlaya ev yapmak için istenen koşullar şu şekildedir: 

-Kişinin ve arsanın durumu imar durumu açısından uygun olması.

-Belediyeler tarafından alınmış imar durum belgesi ve imar izin ücreti

-Ev yapılacak olan alanın 250 metrekareyi geçmemesi gerekiyor. 

-Tarla evinin yola 5 metreden daha fazla yaklaşmamış olması gerekir.

-İnşa edilecek ev 50 metreden yüksek olmamalı ve 2 katı geçmemeli. 

Nereden izin alınır?

Tarlaya ev inşa etmek...