05 / 05 / 2024

tarım arazisini imara açmak

tarım arazisini imara açmak

Türkiye'nin çok acil tarım ve teknolojide ciddi çalışmalar yapması gerektiğinin altını çizen Cem Seymen; BM raporuna göre dünyada 10 yıl sonra gıda krizi çıkacağını, Türkiye'deki tarım alanlarının imara açılmasının ölümcül hata olduğunu söyledi.

TMMOB'un imar mücadelesinde sona gelindi! İzmir Çeşme Projesi'nde tarım alanları imara açılmayacak!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İzmir İl Koordinasyon Kurulu (İKK), Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından imara açılmak istenen Çeşme Projesi iptal edildi.

Dalaman'daki 3 tarım arazisi kiraya verilecek! İhalesi 8 Kasım'da!

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Dalaman Tarım İşletmesi Müdürlüğü, Dalaman'da yer alan üç adet tarım arazisini kiraya verecek. Söz konusu ihale 8 Kasım 2023 tarihinde yapılacak.

İstanbul'da 15 yılda 29 bin 552 hektarlık tarım, orman ve donatı alanı imara açıldı! 

İBB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Tarık Balyalı,  2004-2019 yılları arasında İstanbul’da 29 bin 552 hektarlık tarım, orman ve donatı alanının imara açıldığının altını çizerek, depremi işaret etti. Balyalı, İBB binalarının da riskli olduğunu söyledi. 

Çiftçiler dikkat! 1.545 dekar sulanabilir tarım arazisi kiraya veriliyor! Bu fırsat her zaman gelmez!

Çiftçiler için önemli bir haber geldi. TİGEM, 1.545 dekar sulanabilir tarım arazisini kiraya veriyor. Bu fırsat her zaman gelmez! İşte detaylar…

İzmir'de belediye 14 tarım arazisini açık arttırma ile satacak!

İzmir Bergama Belediye Başkanlığı tarafından, İzmir İli, Bergama İlçesi, Tırmanlar, Yortanlı, Paşaköy, Eğrigöl, Kurfallı, Ferizler ve Karahıdırlı mahallelerinde konumlanan 14 tarım arazisi açık arttırma ile satılıcak.

Türkiye'de 2 milyon 113 bin 81 tarım arazisi ipotekli!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafıncan açıklanan Ocak 2022 verilerine göre, Türkiye'de 2 milyon 113 bin 81 tarım arazisi sahibinin yaklaşık 4 milyon hektarlık verimli tarım arazisini bankalara ipotek ettirdiği belirlendi. İpotek tutarı 3 trilyon TL olarak açıklandı.

Mardin'deki tarım arazileri imara açılmayacak!

Ülke tarımında önemli bir yere sahip olan Mardin'de tarım arazilerinin imarına onay verilmedi. 

İzmir'de tarım alanları imara açıldı iddiası!

İzmir'in Dikili ilçesinde tarım alanlarının imara açıldığı tespit edildi. Söz konusu imarla ilgili Tarım İl Müdürlüğü çalışmaları durdurun talimatı verdi. 

Beykoz'daki tarım alanları imara mı açılıyor?

İstanbul Beykoz'da 111 bin metrekarelik tarım alanı Çevre ve Şehircilik Bakanı tarafından imara açılacak. Söz konusu alanda AVM, otel, çarşı finans kurumu gibi ticari birimler inşa edilebilecek.

İzmir'de tarım alanı imara mı açılacak? 

İzmir'in mevkiindeki birinci derecede doğal sit kapsamındaki tarım alanı için imara açılmak isteniyor. Söz konusu imar İzmir İl Toprak Kurulu üyeleri oy çokluğuyla onaylandı, Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği imar için itirazda bulunuyor. 

Amasya Gökhöyük'teki tarım arazileri kiraya verilecek!

Gökhöyük Tarım İşletmesi Müdürlüğü 2 bin 33 dekar tarım arazisini kiraya verecek. İhale 21 Ağustos 2020 tarihinde yapılacak.

Son 10 yılda Zonguldak'ta imara açılan tarım arazileri mecliste!

Çiftçilerin kullanımına açılan hazine arazilerinin 7 ille sınırlandırılması ve son 10 yılda Zonguldak ilinde imara açılan tarım arazileri meclis gündemine taşındı. CHP'li Yavuzyılmaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Polisan Holding 3 ildeki 8 bin dönümlük tarım arazisini satıyor! 

Polisan Holding, tarım arazilerini satışa çıkardı. Manisa, Balıkesir ve Aydın'da bulunan 8 bin dönümlük arazide zeytin ve ceviz üreten Polisan Holding, arazi toplulaştırmadaki sorunlar sebebiyle bu işten çıkma kararı aldı...

tarım arazisini imara açmak Haberi

tarım arazisini imara açmak

Türkiye'nin çok acil tarım ve teknolojide ciddi çalışmalar yapması gerektiğinin altını çizen Cem Seymen; BM raporuna göre dünyada 10 yıl sonra gıda krizi çıkacağını,  Türkiye'deki tarım alanlarının imara açılmasının ölümcül hata olduğunu söyledi.  

Akra Barut Otel'de gerçekleştirilen ANSİAD Olağan Toplantısı'na; MÜSİAD Başkanı Osman Kurt, Orta Anadolu Süs Bitkileri ve İthalat ve İhracatçılar Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Cahit Kaya,  Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır da katıldı. 

GIDA KRİZİ ÇIKACAK 

Televizyon programlarında sürekli  tarım üretimini, büyümeyi ve kalkınma konularını ele aldığını söyleyen başarılı programcı Seymen,  Türkiye'nin tarım karnesini dış ülkelerin tarım karnesi ile karşılaştırdı.  Küresel ısınma ile birlikte tüm dünyanın gıda sıkıntısı ile baş başa kalacağına vurgu yapan Cem Seymen, gelişmiş ülkelerin gıda krizine karşı tarım bilimine...