29 / 04 / 2024

Tarım dışı iskân

Tarım dışı iskân

Bir aileye tarım arazisi verilmesi ile söz konusu olan tarımsal iskan nedir? Tarımsal iskan tanımlaması ve konu ile ilgili kanun hükümleri için haberimizi inceleyebilirsiniz...

İskan Kanunu!

26 Eylül 2006 Salı günü 26301 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan İskan Kanunu kapsamında yer alan hükümleri incelemek için haberimize giriş yapabilirsiniz. İşte İskan Kanunu maddeleri...

Tarım Kredi'de 24 Şubat-1 Mart 2024 aktüel kataloğu yayımlandı! Tarım Kredi'de seçili ürün ve markalarda indirim!

Tarım Kredi'de önümüzdeki hafta 24 Şubat-1 Mart 2024 güncel ürünler kataloğu yayımlandı. Tarım Kredi'de bu hafta 900 g TK Süzme Yoğurt 69.90 TL,1000 g TK Karadeniz Siyah Çay 99.90 TL, Bakpiliç Fileto 149.90 TL birçok üründe indirim fırsatı yer alıyor. 

Antalya'da belediye Meclis Üyesi, imar müdürünü savcıya şikayet etti!

Antalya'nın Akseki ilçesi MHP’li Belediye Meclis Üyesi Cenk Doğru, Akseki’nin Cevizli ve Bademli Mahalleleri sınırlarında yer alan kaçak yapılaşmayla ilgili işlem yapmadığı ididalarıyla Belediye İmar Müdürü İbrahim Yıldız hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet etti.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün burs başvuru sonuçları açıklandı mı?

Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) burs başvuru sonuçları, 16 Ekim 2023 ve 1 Kasım 2023'te sona eren ortaöğrenim ve yükseköğrenim başvurularının tamamlanması ile birlikte araştırılmaya başlandı. 2023-2024 yılları arasında VGM burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte haberin ayrıntıları...

12 ilçeyi ilgilendiriyor! Tarım arazilerinde tarım dışı kullanımındaki sorunlardan, kaçak yapılara kadar hepsi masada

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önderliğinde 12 ilçenin belediyesinin başkan yardımcıları, imar müdürleri ve teknik personelinin katıldığı ekim ayı imar toplantısında Tarım Arazilerinde tarım dışı kullanımındaki sorunlardan, kaçak yapılara kadar hepsi masaya yatırıldı.

Leysın Gayrimenkul Turizm Tarım Gıda İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Leysın Gayrimenkul Turizm Tarım Gıda İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Nabil Jamıl Usman tarafından kuruldu.

Emniyet Genel Müdürlüğü'ne personel alacak! İşe ihtiyacınız varsa hemen buna bakın!

Emniyet Genel Müdürlüğü, personel alımı yapacağını duyurarak güncel ilanlar arasında dikkat çekiyor. Başvuru detaylarına ilişkin merak edilen konular arasında son başvuru tarihi de yer alıyor. Başvuru yapmak isteyen adaylar için Emniyet Genel Müdürlüğü'nün resmi web sitesinde ilan detaylarına ulaşab

ABD'de tarım dışı istihdam Nisan ayında beklentilerin üzerinde attı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, ABD'de tarım dışı istihdam bu yılın Nisan ayında 253 bin ile beklentilerin üzerinde artış gösterirken, yine açıklanan rakamlara göre, işsizlik oranı yüzde 3,4 ile tarihi düşük değerlerine yakın seyretti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarısına göre, 19 ilde şiddetli sağanak yağış bekleniyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yağışların devam edeceği uyarısını yaparak, hangi 19 ilde yağış beklendiği konusunda detayları açıkladı. Haberimizde konuyla ilgili tüm bilgiler yer alıyor.

Deprem tarım sektörünü de vurdu! Tarım alanlarının yüzde 16'sı deprem bölgesinde!

Depremin etkilediği 10 şehirde yaşanan yıkımın insani ve ekonomik bilançosu ortaya çıkmaya başladı. Depremden etkilenen bölge, tarım arazilerinin önemli bir kısmını da içinde barındırıyor. İşte detaylar...

İstanbul Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü bazı taşınmazları kiraya veriyor! Geç kalmayın!

İstanbul Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’nün kiralık taşınmazlar ilanını yayımladı. Buna göre 3 taşınmaz kiraya verilecek. İhale ve Teklif Açma Tarihi 07 Mart 2023 saat 10.00 olarak belirlendi.

Orman Genel Müdürlüğünün 54 ilde personel alımı için başvurular başladı! Tek tek açıklanan bu tarihleri aman kaçırmayın

Orman Genel Müdürlüğünün 54 ilde personel alımı için başvurular başladı... Tek tek açıklanan bu tarihleri aman kaçırmayın....

Çiftçilere müjde! Sorunlar kökünden çözülecek! Tarım Bakanı resmen açıkladı!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi katıldığı Türkiye Tarımsal Kuraklıkla Mücadele Stratejisi ve Eylem Planı'nın tanıtımında, tarım ve ormanın kronikleşen problemleriyle ilgili düzenlemelerin yapılacağını açıkladı.

Tarım Kredi çılgın indirim başladı! Kataloğunda Çaykur çay 39 TL, süzme peynir 59 TL, gövde tavuk 32 TL'ye düştü...

Tarım Kredi Kooperatifleri 31 Ocak tarihine kadar geçerli indirimlerini duyurdu. Tarım Kredi'de çılgın indirim başladı. Çaykur çay 39 TL, süzme peynir 59 TL, gövde tavuk 32 TL fiyatlarla satışa çıkarıldı. 27 Ocak 2023 fiyat listesi...

Tarım dışı iskân Haberi

Tarım dışı iskân

Tarımsal iskan nedir?

26 Eylül 2006 Salı günü 26301 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan İskan Kanunu kapsamında iskan çeşitlerine yer veriliyor. Tarımsal iskan ve tarım dışı iskan, söz konusu türler arasında yer alıyor.


Konu ile ilgili tanımlamalara İskan Kanununun 3. maddesinde yer veriliyor. Buna göre, tarımsal iskan kısaca bir aileye tarım arazisi verilmesi sonucu söz konusu oluyor.


Madde 3:

a) Tarımsal iskan: 

Bir aileye projesinde öngörülen miktarda tarım arazisi, işletme binası, konut, irat hayvanı, araç, gereç, tezgah ve kredilerden bir veya birkaçının verilmesiyle yapılan iskandır.

             

Tarımsal iskan projesinde öngörülen yıllık işletme ve donatım kredilerini, tarım arazilerinin devrinden sonraki iki yıl içinde istemeyen ailelere bu krediler kullandırılmaz.


Tarım dışı iskan

Bir aileye projesinde öngörülen miktarda arsa, konut, araç, gereç, tezgah ve kredilerden bir...