14 / 05 / 2024

Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli

Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli

7 Eylül 2010 Salı günü ve 27695 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Tarım Havzaları Yönetmeliğinde yer alan hükümleri incelemek için haberimize giriş yapabilirsiniz. İşte Tarım Havzaları Yönetmeliği...

Tarım Bakanlığı 1 milyon 16 bin gıda denetimi yaptı! 159 firmaya suç duyurusunda bulundu!

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, 1 Ocak'tan itibaren insan sağlığını tehdit eden üretim ve satış yaptığı belirlenen 159 firma hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Doer Mühendislik İnşaat Hayvancılık Gıda Tarım Üretim Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Kuruldu!

Doer Mühendislik İnşaat Hayvancılık Gıda Tarım Üretim Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Fatih’te 34 milyon TL sermaye bedeli ile Doğan Ergani tarafından kuruldu.

Tarım Bakanı Yumaklı: ‘Hedefimiz üretim maliyetlerini düşürmek’

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, gıda fiyatları konusunda açıklama yaptı. Yumaklı, hedeflerinin tarladaki üretim maliyetlerini düşürmek ve insanların gıdaya uygun fiyatlarla ulaşmasını sağlamak olduğunu ifade etti.

Mags İnşaat Müteahhitlik Gay.Emlak Oto.Tarım Gübre Mermer İmalat Üretim İth.İhr.Paz.Ve Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Mags İnşaat Müteahhitlik Gay.Emlak Oto.Tarım Gübre Mermer İmalat Üretim İth.İhr.Paz.Ve Tic.Ltd.Şti. bugün Kağıthane'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Ali Gençoğlu tarafından kuruldu.

Çiftçiler dikkat! Tarım sigortası zorunlu hale geliyor!

TARSİM tarafından yapılan açıklamada tarım ve orman alanlarında yapılacak düzenlemeleri kapsayan yasa teklifinin, TBMM Genel Kurulu'nda, 23 Mart’ta kabul edildiği belirtildi. Bu kapsamda tarımsal üretim sözleşmesine tabi ürünlere ya da üretim varlıklarına sigorta yaptırılması zorunlu hale gelecek.

Çiftçiler dikkat! Tarım Kanunu’nda dev değişiklik! Çiftçinin ne üreteceğini bakanlık belirleyecek! Şimdi bakın!

Tarım ve orman kanunları ile tarımla ilgili bazı düzenlemelerde köklü değişiklikler için adım atılıyor. Buna göre; belirlenen ürün ve ürün gruplarında üretim faaliyeti bakanlığın iznine tabi tutulacak. İşte ayrıntılar... 

Tarım Bakanı Kirişçi'den 'gıda fiyatları neden artıyor?' sorusuna canlı yayında yanıt

Tarım Bakanı Vahit Kirişçi son dönemin en çok tartışılan "Gıda fiyatları neden artıyor?" sorusuna canlı yayında yanıt verdi. Bakan kirişçi, yerinde üretim ve tarım konusunda ise başlatılan projelerle ilgili bilgi verdi. Tarım Bakanı İstanbul'a gıdanın yolculuğu konusunda ise ilginç bir hesabı ortaya

Tarım Bakanlığı açıkladı! Hayvansal üretim yapan aile işletmelerine hibe desteği!

Tarım ve Orman Bakanlığı hayvansal üretim yapan küçük aile işletmelerini Kırsal Kalkınma Desteklenmesi Programına dahil ettiğini açıkladı. İşte detaylar...

Çiftçilere fark ödemesi müjdesi! O ürünlere fark ödemesi yapılacak! Şimdi bakın!

Türkiye tarım havzalarında üretim ve destekleme modeline göre fark ödemesi desteğinin uygulama esasları bu tebliğ ile belli oldu. İşte ayrıntılar...

Tarım Kredi sadece 10 ayda çiftçilerden 10,5 milyar liralık ürün aldı!

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, 2022 yılında ekim ayı itibarıyla 10,5 milyar lira değerinde 1,4 milyon ton ürün alımı gerçekleştirdi. Bu yıl, 31 bin 831 üretici ile 2,2 milyon dekarda 3,7 milyar lira değerinde 406 bin ton sözleşmeli üretim yapıldı.

Tarım ve Orman Bakanı Venezuela'da toprak analizi yaptı! Türkiye orada ne ekecek?

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci Venezuela'da tarımsal üretim alanlarında incelemeler yaptı. Türkiye'de artan üretim maliyetlerine çözüm formülü henüz bulunamamışken Türkiye'nin Venezuela'ya çıkarma yapması dikkat çekti.

Tanfer Gayrimenkul Tarım Hayvancılık Üretim Ve Araç Alım Satım Limited Şirketi kuruldu!

Tanfer Gayrimenkul Tarım Hayvancılık Üretim Ve Araç Alım Satım Limited Şirketi Beşiktaş'ta Nihat Tanfer ve Talat Mehmet Tanfer ortaklığında kuruldu.

Abb Enerji İnşaat Tarım Üretim Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Abb Enerji İnşaat Tarım Üretim Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Abb Enerji İnşaat Tarım Üretim Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Şirketi'nin merkezi Beyoğlu'nda yapıldı.

Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli Haberi

Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli

YÖNETMELİK


Tarım ve Köyişleri Bakanlığından:


TARIM HAVZALARI YÖNETMELİĞİ


BİRİNCİ BÖLÜM


Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar


             Amaç


             MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, tarımsal üretimin uygun ekolojilerde geliştirilmesi için belirlenen tarım havzalarında tarımsal faaliyetlerin entegre bir şekilde yürütülmesi, desteklenmesi, örgütlenmesi, ihtisaslaşması ve tarım envanterinin hazırlanması ile ilgili usul ve esasları düzenlemektir.


             Kapsam


             MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik; tarım havzalarına ilişkin tarım politikalarının, geliştirilmesine yönelik olarak tarımsal ürün ve üretimin planlanması için gerekli çalışmaları kapsar.


             Dayanak


             MADDE 3 – (1) Bu Yönetmelik; 18/4/2006 tarihli ve 5488 sayılı Tarım Kanununun 14 üncü maddesine dayanılarak...