01 / 05 / 2024

tarla hisseli satış

tarla hisseli satış

Toprak Koruma Kanunu ve Türk Medeni Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun tasarısı tarım arazilerinin bölünmesini ve daha fazla küçülmesini önlemeyi amaçlıyor. Kanuna göre tarlada hisse satışı nasıl olur?

Hisseli tapusu olanlar aman dikkat: Hisseli tapuda habersiz satış iptal edilir mi?

Hisseli tapu satış işlemleri diğer gayrimenkul satışlarına göre daha farklı süreçlerle ilerletiliyor. İşte hisseli satışlara ilişkin tüm detaylar...

Hisseli tapu taşınmaz nasıl satılır?

Hisseli tapusu olan taşınmazın satışı, gayrimenkul sahibi olan kişiler tarafından merak edilen bir konudur. Hisseli taşınmaz, müstakil taşınmaz tapusu kadar kolay şekilde satılamıyor. Peki hisseli taşınmaz nasıl satılır ve hisseli tapuya kredi çıkar mı? İşte hisseli satış ile ilgili bazı bilgiler...

Kovid-19'da arsa ve tarla patlaması: Satışlar 30 kat arttı!

Konut almayıp arsa ve tarlayı tercih edenlerin pandemi öncesine göre 30 kat arttı. Artık fazla gelir getiren yatırımlar arsa, tarla, bağ ve bahçe oldu.

Silivri'de 62.3 milyon TL'ye icradan satılık tarla hissesi!

Silivri İcra Dairesi, Silivri Çanta-Fatih Mahallesi 101 ada, 18 parsel, Tarla vasıflı 256 bin 31 metrekare yüz ölçümlü taşınmazın borçlunun 178100/256200 hisseli, borçlunun hissesine düşen 177 bin 982,52 metrekare yüz ölçümlü tarlayı 62 milyon 293 bin 882 TL'ye icradan satıyor...

Hisseli parsel satışında mağdur olmayın!

Tekirdağ Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, hisseli satışlar ile ilgili yapılan incelemelerde, parsellerin 1/25000 ölçekli Çevre Düzeni Planında söz konusu taşınmazların tarımsal alan olarak belirlendiğini söyledi.

Büyükçekmece'deki Albatros Arazisi'ne icradan hisseli satış!

Büyükçekmece'deki Albatros Arazisi bu kez icradan satılıyor. Büyükçekmece 3. İcra Dairesi, arazinin 2000000/2934787 hissenin 934787/2934787 payını satışa çıkarıyor. İhalesi 18 Ocak 2016 tarihinde gerçekleşecek arsanın satış bedeli 102 milyon 717 bin 545 TL olarak belirlendi.

Hisseli tapu satışlarında kısıtlamalar!

Hisseli satışlarda tapu üzerinde kaç hissedar varsa satış işlemi sırasında hepsinin tapuda kendi satış işlemini gerçekleştiriyor. Ancak, hisseli tapu satışlarında bazı kısıtlamalar getiriliyor. İşte, hisseli tapu satışlarında kısıtlamalar!

Hisseli tapu satışı için gerekenler!

Hisseli satışlarda tapu üzerinde kaç hissedar varsa satış işlemi sırasında hepsinin tapuda kendi satış işlemini gerçekleştirmesi gerekiyor. İşte, hisseli tapu satışı için gerekenler!

Özcan Işıklar'dan hisseli arazi satışı uyarısı!

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar Muhtarlar Derneği ziyaretinde Silivri’de günden güne artan parselli, hisseli satışlar masaya yatırdı, Işıklar hisseli arazi satışlarının vatandaşı kandırmaya yönelik olduğuna dikkat çekti.

Tarla emlak vergisi ne kadar?

Emlak vergisi kanununa göre tarla sahipleri de emlak vergisi mükellefi oluyor. Peki, tarla hisseli ise ne olur? Hisseli tarla kim nasıl emlak vergisi mükellefi olur? Tarla emlak vergisi ne kadar?

Hisseli tapu satışı için neler gerekli?

Hisseli satışlarda tapu üzerinde kaç hissedar varsa satış işlemi sırasında hepsinin tapuda kendi satış işlemini gerçekleştirmesi gerekiyor. Peki, hisseli tapu satışı için neler gerekli?

Hisseli tapu satışı iptal edilir mi?

Hisseli satışlarda tapu üzerinde kaç hissedar varsa satış işlemi sırasında hepsinin tapuda kendi satış işlemini gerçekleştirmesi gerekiyor. Peki, hisseli tapu satışı iptal edilir mi?

Hisseli tarla satışı 2015!

Hisseli tarla satışları 31 Aralık 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Tarım arazilerinin miras yoluyla bölünmesi yönetmeliği ile yapılıyor. Peki, hisseli tarla satışı 2015 nasıl yapılır? İşte yanıtı..

tarla hisseli satış Haberi

tarla hisseli satış

Tarlada hisse satışı nasıl olur?

Toprak Koruma Kanunu ve Türk Medeni Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun tasarısı tarım arazilerinin bölünmesini ve daha fazla küçülmesini önlemeyi amaçlıyor.


"Ülkemizdeki tarım arazileri, küçük ölçekte, birbirinden uzak ve çok sayıda parçadan meydana gelmektedir. Miras veya satış yolu ile meydana gelen arazi parçalanmaları her geçen yıl artmakta ve tarım arazileri ekonomik parsel büyüklüklerinin altına düşmektedir. Bu durum tarımsal yapıyı ve üretimi olumsuz yönde etkilemektedir. Türkiye'de, tarım arazilerinin mirasa konu olması sebebiyle tarım arazileri sürekli parçalanmış, bölünmüş ve bugün ortalama işletme büyüklüğü 5,9 hektara kadar düşmüştür. Avrupa Birliği ülkelerinde ve Amerika Birleşik Devletlerinde alınan önlemler sayesinde tarım arazilerinin büyüklükleri çok daha fazla miktardadır. Örneğin, ortalama tarım işletmesi büyüklüğü İngiltere'de 53.8 ha. Fransa'da 52,1 ha. Almanya'da ise 45,7...