04 / 05 / 2024

Taş Kahve kaçak yapı

Taş Kahve kaçak yapı

Ayvalık Cunda Adası’ndaki Taş Kahve’ye izinsiz müdahale edildiğini tespit eden Balıkesir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü savcılığa başvurdu.

Antalya Kaş'ta 3 bin 719 kaçak yapının yıkımı 8'inci kez iptal edildi!

Antalya'nın turizm merkezlerinden Kaş ilçesinde, aralarında yabancılara da ait olduğu tespit edilen 3 bin 719 kaçak yapının yıkımı için düzenlenen ihale, 8'inci kez iptal edildi.

Kaş’ta 5 senede 3 bin 700 kaçak yapı inşa edilmiş! En çok kaçak yapı Bezirgan Mahallesi'nde!

Kaş’ta 5 yılda 3 bin 700 kaçak yapı yapıldığı belirlendi. En çok kaçak yapı Kalkan sırtları ile Kaputaş Plajı arasındaki bölgeyi de kapsayan Bezirgân Mahallesi sınırlarında yer alıyor. İşte detaylar...

35 kişiye mezar olan Ezgi Apartmanı'nda şok gelişme! Kolon kesilmiş, malzeme yetersiz, perde duvar eksik, kaçak kat...

Kahramanmaraş’ta depremde yıkılan 35 kişinin hayatını kaybettiği Ezgi Apartmanıyla ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı. Soruşturma kapsamında, binanın kolonlarında eksiklikler, malzeme yetersizliği, perde duvarın olmadığı ve kaçak kat tespit edildi.

Kaş'taki 3 bin 719 kaçak yapı yıkılacak: İlan verildi, yıkımlar yerel seçimlere kadar tamamlanacak!

Antalya'nın önemli turistik bölgelerinden olan Kaş'ta, aralarında yabancıların da yer aldığı 3 bin 719 kaçak yapının yıkımı yapılacak. İşte ayrıntılar ve yıkım ile ilgili verilen ilan...

Türkiye Kasaplar Federasyonu'ndan uyarı! Kaçak kıyma çekimine 60 bin TL ceza!

Türkiye Kasaplar Federasyonu’ndan ‘kaçak kıyma’ çekimi uyarısı geldi. Sadece uyarıyla kalmayan bu duruma 60 bin TL para cezası uygulanacak. Kasap unvanını taşımayan ve hijyenik olmayan koşullarda kasaplık yapan kimselere yasak geldi.

Antalya'nın Kaş ilçesindeki kaçak yapılaşma meclis gündeminde!

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Antalya'nın Kaş ilçesindeki kaçak yapılaşmayı meclis gündemine taşıdı. Çetin Osman Budak, konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

Çetin Osman Budak'tan Kaş'taki kaçak yapılara ilişkin açıklama!

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, doğal güzellikleri ve zengin kültürel mirasıyla Türkiye'nin en önemli turizm  bölgelerinden biri olan Antalya Kaş'ın kaçak yapı sorununu TBMM gündemine taşıdı.

Gigi ve Bella Hadid'in babasının kaçak malikane davasında son durum!

Abd'li mankenler Bella ve Gigi Hadid'in milyoner babaları Mohamed Hadid'e Los Angeles'ta yaptığı dev malikanenin bazı kısımlarının imar iznine aykırı ve kaçak olduğu sebebiyle dava açılmıştı. Peki davada son durum ne?

Assos'taki kaçak tesis için yıkım kararı!

Çanakkale Assos'ta hayata geçirilen kaçak plaj tesisinin, yıkımı için karar verildi...

Çanakkale Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünden kaçak yapı açıklaması!

Çanakkale Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Çanakkale Assos'ta sahile inşa edilen kaçak yapı ile ilgili olarak hukuki işlem başlatıldığını bildirdi.

Antalya'daki kaçak yapı miktarı meclis gündeminde!

Antalya'daki konut sayısı ve tespit edilen kaçak yapı miktarı meclis gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kaş'taki kaçak yapılaşma meclis gündeminde!

Antalya'nın Kaş ilçesindeki kaçak yapılaşma meclis gündemine taşındı. CHP'li Budak, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kaş'ta kaçak villa furyası! Pandemiyle rekor kırdı!

Antalya’da eşsiz doğal güzellikleriyle dikkat çeken tatil bölgesi olan Kaş'ta kaçak inşaatlar hızla artıyor. Kalkan’ın dışında en yakın yerleşim yerlerinden olan İslamlar, Üzümlü ve Yeşilköy sınırlarında konumlanan Fırnaz Koyu bölgesi de villaların yaygın olarak görüldüğü yerler.

Taş Kahve kaçak yapı Haberi

Taş Kahve kaçak yapı

Neo-Klasik mimari yapısı, sarımsak taşından duvarları, geniş camlı pencereleriyle Cunda Adası'nın merkezinde yer alan  tarihi Taş Kahve'nin binasına izinsiz müdahalede bulunulduğu ve eklentiler yapıldığı tespit edildi.

Sözcü gazetesinden İsmail Şahin'in haberine göre, konuyla ilgili olarak Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) başvuru yapan CHP'li Hüseyin Sağ'a verilen cevap ise Ayvalık Belediyesi'nin kaçak yapılaşmaya göz yumduğunu ortaya çıkardı.

Balıkesir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü tarafından CİMER'e gönderilen yazıya göre,  Ayvalık ilçesi Cunda Adası sahil boyunda yer alan tescilli Taş Kahve'de izinsiz uygulamalar uzmanlar tarafından tespit edildi. 29 Kasım 2018 tarihinde Kurul, Ayvalık Belediyesi'nden kanuna aykırı eklentiler kaldırılmasını ve yapının eski haline getirilmesini talep etti ve kaçak yapılaşmaya yapan ve yaptıranlar hakkında da Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Ayvalık Belediyesi'nin 10 aydır herhangi bir işlem yapmadığını...