28 / 04 / 2024

Tasarrufu kısıtlanan arsa nedir

Tasarrufu kısıtlanan arsa nedir

Tasarrufu Kısıtlanan Bina, Arsa ve Arazi Hakkında Yönetmelik 17 Kasım 1986 tarihinde 19284 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki, tasarrufu kısıtlanan bina ne demek?

Bahçeşehir 1. Kısım'da 390 milyon TL'ye konut imarlı arsa fırsatı! Başakşehir Belediyesi ihale tarihini duyurdu!

Başakşehir Belediye Başkanlığı, İstanbul ili, Başakşehir ilçesi, Bahçeşehir 1.Kısım (Tatarcık) mahallesinde yer alan konut imarlı arsayı satıyor. İşte o ihale ilgili detaylar ve tüm şartlar...

Kuşadası Belediyesi 4 arsa satacak! Yazlık bölgede arsa arayanlar dikkat!

Aydın İli Kuşadası Belediye Başkanlığı, Kuşadası'nda yer alan 4 adet arsayı satışa çıkardı. Yazlık bölgelerde arsa arayanların merakla beklediği satış ihalesi 11 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak.

Büyük konut sitelerinde arsa payına göre ortak giderler nasıl hesaplanır?

Ultima İnternational Eğitim ve Danışmanlık şirketinde Kalite ve Planlama Koordinatörü Zeynel Kayınova, büyük konut sitelerinde arsa payına göre ortak giderin nasıl hesaplanacağını kaleme aldı. İşte Zeynel Kayınova'nın o yazısı...

Emlak Konut GYO Firuzköy 1. Etap 1. Kısım için imzalar atıldı! Projeyi Dağ Mimarlık inşa edecek! 

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Firuzköy 1. Etap 1. Kısım Arsa Satışı Gelir Paylaşımı İşi Sözleşmesini imzaladı. Projeyi Dağ Mim. ve Müh. Yapı Gay. Tic. San. A.Ş. inşa edecek...

Yerköy Belediyesi Yozgat'ta 9 kısım arsa satıyor! Yatırımcılar dikkat!

Yozgat İli Yerköy Belediye Başkanlığı, Yerköy'de yer alan 9 kısım arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihale 23 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Emlak Konut GYO Avcılar Firuzköy 1. Etap 1. Kısım için 5.1 milyar TL'lik teklif!

Emlak Konut GYO tarafından, Avcılar Firuzköy 1. Etap 1. Kısım ihalesinin 2'nci oturumu 30 Mayıs 2022'de saat 14:30'da yapıldı. Peki İstanbul Avcılar Firuzköy 1. Etap 1. Kısım Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinde hangi firma kaç lira teklif verdi?

Emlak Konut GYO Avcılar Firuzköy 1. Etap 2. Kısım ihalesi 26 Mayıs'ta!

Emlak Konut GYO projelerinden İstanbul Avcılar Firuzköy 1. Etap 2. Kısım Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin ilk oturumu 26 Mayıs'ta saat 11:00'de yapılacak.

Kuzey Kıbrıs'ta arsa yatırımı yaparken nelere dikkat edilmeli?

Gayrimenkul sektöründeki net görev ve tanımlamalarıyla sektörü daha verimli ve organize bir hale getiren Oğuz Taşpınar, Kuzey Kıbrıs'ta arsa yatırımı ile ilgili bir yazı kaleme aldı.

İş yeri kısıtlanan veya kapatılana müjde! Beklenen yasa yürürlüğe girdi!

Faaliyetleri kısıtlanan veya kapatılan iş yerlerindeki milyonlarca çalışan için bin 500 lira olan nakdi ücret desteği yürürlüğe girdi. Bu alandaki sektörlerde çalışanlar için toplamda aylık bin 341 lira prim desteği sağlanacak.

Emlak Konut Ataşehir Batı Bölgesi 1. Kısım 6. Bölge'nin kabul tutanağı onaylandı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın İstanbul Ataşehir Batı Bölgesi 1.Kısım 6.Bölge Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi'nin kısmi kesin kabul tutanağı onaylandı.

Uygulama imar planında tasarrufu kısıtlanan binalara yeni uygulama!

Uygulama imar planlarında mülkiyet hakkının özüne dokunacak şekilde tasarrufu hukuken kısıtlanan taşınmazlar hakkında, uygulama imar planlarının yürürlüğe girmesinden itibaren 5 yılda imar programları veya uygulamaları yapılacak.

Tasarrufu kısıtlanan gayrimenkullerin emlak vergisi nasıl olur?

Çorum Haber Gazetesi'nin yazarlarından Erdal Sönmez bugünkü yazısında tasarrufu kısıtlanan gayrimenkullerde emlak vergisi uygulamasının nasıl yapıldığını anlattı. İşte Erdal Sönmez'in o yazısı..

Ankara Büyükşehir'den arsa spekülatörleri uyarısı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, arsa spekülatörlerince, "Büyükşehir Belediyesi’nin, çeşitli yerlerde imar planı yaptığına dair" gerçek dışı haber ve duyurularla vatandaşları kandırdıklarını belirtilerek, bu tür haberlere itibar etmemelerini istedi.

Tasarrufu kısıtlanan arsa nedir Haberi

Tasarrufu kısıtlanan arsa nedir

Tasarrufu kısıtlanan bina ne demek?

Tasarrufu Kısıtlanan Bina, Arsa ve Arazi Hakkında Yönetmelik 17 Kasım 1986 tarihinde 19284 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelik kapsamında kısılı taşınmaz mallar ile ilgili esaslara yer veriliyor. Peki, tasarrufu kısıtlanan bina ne demek?


Tasarruf etme özgürlüğü, mülkiyet hakkına sahip olan kimsenin taşınmazını dilediği gibi satma ve kiralama hakkına sahip olunması halinde deniyor. Ancak, tasarrufu kısıtlı bina; bina üzerindeki satma ve kiralama gibi hakların kısıtlanması olarak karşımıza çıkıyor. Kısıtlı bina, arsa ve arazi hakkındaki esaslar yönetmelikte şu şekilde sıralanıyor:


Tasarrufu Kısıtlanan Bina, Arsa ve Arazi Hk Yönetmelik...

Madde 1- Emlak Vergisi Kanunu'nun 30 uncu maddesi gereğince tasarrufu kısıtlanmış sayılacak bina, arsa ve araziyle kısıtlamayı koyan kamu organlarının görev ve sorumlulukları bu yönetmelik hükümlerine göre tespit edilir.


Madde 2-...