27 / 04 / 2024

Tasarrufu kısıtlanan bina arsa ve arazi

Tasarrufu kısıtlanan bina arsa ve arazi

Tasarrufu Kısıtlanan Bina, Arsa ve Arazi Hakkında Yönetmelik 17 Kasım 1986 tarihinde 19284 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki, tasarrufu kısıtlanan bina ne demek?

İş yeri kısıtlanan veya kapatılana müjde! Beklenen yasa yürürlüğe girdi!

Faaliyetleri kısıtlanan veya kapatılan iş yerlerindeki milyonlarca çalışan için bin 500 lira olan nakdi ücret desteği yürürlüğe girdi. Bu alandaki sektörlerde çalışanlar için toplamda aylık bin 341 lira prim desteği sağlanacak.

Uygulama imar planında tasarrufu kısıtlanan binalara yeni uygulama!

Uygulama imar planlarında mülkiyet hakkının özüne dokunacak şekilde tasarrufu hukuken kısıtlanan taşınmazlar hakkında, uygulama imar planlarının yürürlüğe girmesinden itibaren 5 yılda imar programları veya uygulamaları yapılacak.

Tasarrufu kısıtlanan gayrimenkullerin emlak vergisi nasıl olur?

Çorum Haber Gazetesi'nin yazarlarından Erdal Sönmez bugünkü yazısında tasarrufu kısıtlanan gayrimenkullerde emlak vergisi uygulamasının nasıl yapıldığını anlattı. İşte Erdal Sönmez'in o yazısı..

Aşçıoğlu İnşaat Ataköy 38. Kısım iletişim!

Daire teslimlerinin 2017 yılı Mart ayı içerisinde gerçekleşmesi öngörülen Ataköy 38. Kısım projesinin ruhsatının 1 ay içerisinde alınması planlanıyor. Aşçıoğlu İnşaat Ataköy 38. Kısım iletişim bilgileri haberimizde yer alıyor.

Kısıkköy Mobilya Şehri'nde kişiye özel mobilya üretiliyor!

İzmir'de mobilya sektörünün kalbi konumundaki Kısıkköy Mobilya Şehri'nde ünlü markaların ürünlerinin yanında, kişiye özel mobilya üretimi de yapılıyor...

Aşçıoğlu İnşaat Ataköy 38. Kısım projesi 1 ay içinde satışta!

Aşçıoğlu İnşaat Selenium Ataköy ‘den sonra bir yeni projeyi daha hayata geçirmeye hazırlanıyor. Ataköy 38. Kısımda gerçekleştirilmesi planlanan projenin 1 ay içinde satışa çıkması planlanıyor.

Bebek Balıkçısı Bulvar 216'da şube açtı!

Her daim İstanbul'un en iyi balıkçıları arasında gösterilen, cemiyet ve sanat hayatından ünlülerin uğrak yeri olan Bebek Balıkçısı, Pendik Marina'nın ardından Ataşehir Bulvar 216'da üçüncü şubesini açmış...

Elazığ OSB'de 5. kısım tamamlanıyor!

Elazığ Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk, 5. kısımda çalışmalarda sona yaklaşıldığını söyledi. Öztürk, "Birlik ve beraberlik ne kadar artarsa sanayimiz de o kadar ilerler" dedi.

Ataköy 9-10 kısım metro çıkışına yeraltı otoparkı yapılacak!

Ataköy 9 - 10 Kısım Şirinevler - Ataköy Metro durağı önündeki 65 araçlık otoparkın altına kapalı otopark yapılacak. Proje imar planı, 14 Ocak 2015'te askıdan indirilecek.

Akiş GYO Kısıklı'daki arsaya ait değerleme raporu!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., portföyünde bulunan Üsküdar Kısıklı'daki arsaya ilişkin değerleme raporunu Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. Şirketten KAP'a bildirilen yıl sonu değerleme raporu...

Yeşil Yapı piyasa yapıcılık sözleşmesini imzaladı!

Yeşil Yapı Endüstri A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Yeşil Yapı Endüstri A.Ş. Piramit Menkul Kıymetler ile piyasa yapıcılık sözleşmesini imzaladı.

Ulaşlar Turizm piyasa yapıcılık sözleşmesi imzalandı!

Ulaşlar Yatırımları ve Dayanıklı Tüketim Malları Ticaret Pazarlama A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Ulaşlar Turizm piyasa yapıcılık sözleşmesi imzalandı.

Emlak Konut Hoşdere 1. etap 3. kısım değerleme raporu!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Emlak Konut Hoşdere 1. etap 3. kısım değerleme raporunu yayınladı.

Tasarrufu kısıtlanan bina arsa ve arazi Haberi

Tasarrufu kısıtlanan bina arsa ve arazi

Tasarrufu kısıtlanan bina ne demek?

Tasarrufu Kısıtlanan Bina, Arsa ve Arazi Hakkında Yönetmelik 17 Kasım 1986 tarihinde 19284 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelik kapsamında kısılı taşınmaz mallar ile ilgili esaslara yer veriliyor. Peki, tasarrufu kısıtlanan bina ne demek?


Tasarruf etme özgürlüğü, mülkiyet hakkına sahip olan kimsenin taşınmazını dilediği gibi satma ve kiralama hakkına sahip olunması halinde deniyor. Ancak, tasarrufu kısıtlı bina; bina üzerindeki satma ve kiralama gibi hakların kısıtlanması olarak karşımıza çıkıyor. Kısıtlı bina, arsa ve arazi hakkındaki esaslar yönetmelikte şu şekilde sıralanıyor:


Tasarrufu Kısıtlanan Bina, Arsa ve Arazi Hk Yönetmelik...

Madde 1- Emlak Vergisi Kanunu'nun 30 uncu maddesi gereğince tasarrufu kısıtlanmış sayılacak bina, arsa ve araziyle kısıtlamayı koyan kamu organlarının görev ve sorumlulukları bu yönetmelik hükümlerine göre tespit edilir.


Madde 2-...