25 / 07 / 2024

Taşın Sesi Projesi enez kalesi

Taşın Sesi Projesi enez kalesi

Proje Sorumlusu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Vedat Uzun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında 399 bin avro destekle yürütüldüğünü söyledi.

Kahramanmaraş'ta Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında inşa edilen konutların inşaatı tam gaz!

"Asrın felaketi" şeklinde belirtilen 6 Şubat depremlerinin merkez üssü olan Kahramanmaraş'ta, "Yerinde Dönüşüm Projesi" kapsamında sağlanan hibe ve kredi destekleri ile konutların inşası tam gaz devam ediyor...

Yerinde Dönüşüm projesi başvuruları başladı mı? Yerinde Dönüşüm projesinden kimler faydalanacak?

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın başlatacağı Yerinde Dönüşüm Projesi için başvurular bugün başladı. İşte projeye ilişkin merak edilen tüm detaylar...

O belediye beklenen kentsel dönüşüm projesi için düğmeye bastı! İhalesi 11 Ocak'ta!

Kayseri ili Melikgazi Belediye Başkanlığı, Battalgazi Mahallesi kentsel dönüşüm projesi kapsamında 36 adet konut ve 3 adet dükkan inşa edecek. Söz konusu ihale 11 Ocak Çarşamba günü gerçekleştirilecek.

Hava Kent Arnavutköy Taşoluk-2 Projesi'ne uluslararası ödül!

Hava Kent Yapı Kooperatifi imzasıyla hayata geçirilen “Hava Kent Arnavutköy Taşoluk-2 Projesi” European Property Awards 2022’de “Architecture Multiple Residence” (Toplu Konut Mimarisi) kategorisinde birincilik ödülünü aldı.

TOKİ Konya Taşkent 2022 projesi 11 soruda tüm detaylarıyla! 2 bin 280 TL taksitle!

TOKİ Konya Taşkent 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Konya Taşkent'te kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Konya Taşkent'te  inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm ayrıntılarıyla 11 soruda TOKİ Konya Taşkent sosyal konut projesi... 

Kuzey Ankara Kent Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi 2'nci Etap'ta son durum ne?

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, "Kuzey Ankara Kent Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi 2'nci Etap İmar Planı"na ilişkin tanıtım açıklaması yaptı.

İzmir Uzundere dönüşüm projesi için geri sayım başladı!

İzmir Karabağlar'a bağlı Uzundere'de hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi için geri sayım başladı. İZBETON'a tam yetkinin verildiği proje Aralık'ta başlayacak. 

Kuzey Ankara Kent Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi 2'nci Etap'ta imar planları değişti!

Kuzey Ankara Kent Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi 2'nci Etap projesi dahilinde imar planları yenilendi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yapılan değişiklikleri vatandaşlara anlattı. 

Erzurum Yakutiye kentsel dönüşüm projesi ihalesi 16 Ağustos'ta!

Yeni kentsel dönüşüm projeleri için düğmeye basan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Erzurum Yakutiye kentsel dönüşüm projesi ihalesini 16 Ağustos 2021 tarihinde gerçekleştirecek.

Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yeni gelişme!

Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi'nde çalışmalar hızla tamamlanıyor. Proje kapsamında iş yeri sahipleriyle uzlaşmalar başlarken, hak sahipleri için kira yardımı ve kiracılar için taşınma desteği ödemeleri başladı...

Kayseri Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi için yeni ihale! 

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 2’nci uygulama etabı dahilinde uzlaşma sağlanamayan hak sahiplerinin taşınmazları, uzlaşma sağlanan hak sahiplerine satılacak.

Kayseri Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi için yeni ihale 17 Mart'ta!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 2’nci uygulama etabı için ihale tarihi 17 Mart olarak belirlendi. 

Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Kentsel Dönüşüm Projesi için kura çekimi 12 Şubat'ta!

İstanbul Gaziosmanpaşa'da devam eden Yıldıztabya Mahallesi 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi’nde kura heyacanı başladı. Proje dahilinde hak sahipleri 12 Şubat tarihinde belirlenecek.

Taşın Sesi Projesi enez kalesi Haberi

Taşın Sesi Projesi enez kalesi


Enez ilçesindeki tarihi kalenin çevresi, "Taşın Sesi Projesi" kapsamında kamera sistemiyle donatılacak ve ışıklandırılacak.


Proje Sorumlusu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Vedat Uzun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında 399 bin avro destekle yürütüldüğünü söyledi.


Projenin, Bulgaristan’dan Sozopol Belediyesi ve Türkiye’den Edirne Müze Müdürlüğü işbirliğiyle yürütüleceğini belirten Uzun, şöyle konuştu:


"Taşın Sesi Projesinin kabul edilmesi bizi mutlu etti. Proje kapsamında Enez Kalesi çevresi ışıklandırılıp, kamera sistemiyle donatılacak. Ayrıca 2 turizm danışma bürosu kurulacak. İlçemizdeki Kralkızı bazilikasının yolu yapılacak ve yürüyüş alanı olarak düzenlenecek. Proje gelecek yılın ağustos ayında tamamlanacak."



- Enez Kalesi



Antik Çağ'da, Balkanlar'dan gelen barbar akınlarını önlemek amacıyla yapıldığı belirtilen Enez Kalesi'nin, denize bakan tarafındaki iki çok köşeli kulesinden biri günümüze kadar ulaşmıştır.


Kalenin anıtsal giriş kapısı yanındaki...