03 / 05 / 2024

taşınınca ikametgah değişikliği

taşınınca ikametgah değişikliği

Nüfus Hizmetleri Kanunu çerçevesinde adres bilgilerinin sağlıklı ve güncel tutulması amacıyla adres değişkliği durumlarında bildirimin ilgili yerlere yapılması gerekiyor. Peki, ikametgah değişikliği kaç günde bildirilir?

Avcılar Tahtakale'deki rezerv yapı alanın imar planı değişikliği askıda! 

İstanbul İli, Avcılar İlçesi, Firüzköy (Tahtakale) Mahallesi'nde Yer Alan Rezerv Yapı Alanının Bir Kısmına İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

İstanbul Dikilitaş'taki 15 bin metrekarelik riskli alanın imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Şişli İlçesi, Dikilitaş (Fulya)Mahallesi, 1,5 Ha (15 bin metrekare) Riskli Alana İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Başakşehir Hoşdere'deki 13 bin metrekarelik arsanın imar planı değişikliği askıda! Dev projelere komşu!

İstanbul, Başakşehir  Bahçeşehir 2. Kısım (Hoşdere) Mahallesi 645 Ada 2 Parsele İlişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı. Söz konusu arsa TOKİ Bahçeşehir 2. Kısım, Tual Bahçekent gibi projelere yakın konumda yer alıyor. 

Maltepe Bağlarbaşı'ndaki riskli yapının imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul İli, Maltepe İlçesi, Bağlarbaşı Mahallesi Riskli Yapının Bulunduğu 16435 Ada 17 Parsele İlişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Kadıköy Osmaniye'deki rezerv yapı alanın imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Kadıköy Osmaniye Mahallesi 627 Ada (Eski 7 Parsel) Yeni42, 43, 44 Parseller İle Bir Kısım Tescil Dışı Alanı İçeren Rezerv Yapı Alanına İlişkin 1/5000 ölçekli NİP Değişikliği ve 1/1000 ölçekli UİP Değişikliği askıda...

Ümraniye Atatürk Mahallesi'ndeki 18 bin 400 metrekarelik rezerv yapı alanın imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Ümraniye Atatürk (İstiklal) Mahallesi Rezerv Yapı Alanına (18 bin 400 metrekare) İlişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Depremler konut sektörünü kökten değiştirdi! Kentsel dönüşüm hız kazandı!

6 Şubat Kahramanmaraş depremleri konut sektörünü kökten değiştirdi. Depremler, özellikle kentsel dönüşümün önemini bir kez daha gözler önüne serdi. 

Depremler vatandaşın konut tercihini değiştirdi! Çelik evlere talep artıyor!

Deprem sonrası vatandaşların konut tercihlerinin değiştiğini ve çelik evlere taleplerin arttığını açıklayan Karmod Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çankaya önemli açıklamalarda bulundu.

Yurt dışından getirilecek elektronik eşyaların bandrol bedellerinde değişiklik yapılmadı...

Yurt dışından getirilecek olan elektronik eşyaların bandrol bedellerinde değişikliğe gidilmediği açıklandı. Bu kapsamda konu ile ilişkin kararda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte haberin detayları...

İmar ve Kentsel Dönüşüm komisyonlarından onay! Konak'ın silüeti değişecek!

Konak Belediyesi’nin başlatmış olduğu etap etap imar planı çalışmalarına bir yenisi daha ekledi. İmar ve Kentsel Dönüşüm komisyonlarından onay geldi. Konak'ın silüeti değişecek.

Zincirlerden ağlara: krizler küresel tedarik yollarını nasıl değiştirdi?

Çatışma, covid ve iklim değişikliği, işletmelerin riski azaltmak için daha fazlasını yapması ve giderek daha karmaşık hale gelen ağların üstesinden gelmek için teknolojiye yatırım yapmasıyla küresel tedarik zincirlerini dönüştürdü.

Emekli maaşını etkileyen 1261 gün kuralı değişiyor! Az primle yükse maaş alınabilir mi? Tek tek açıklandı!

Küçük esnafın emeklilik için gerekli gün sayısının 7.200'e düşmesiyle beraber,maaşta etkili olan 1261 gün kuralı da değişiyor. Böylece az primle, yüksek emekli maaşı alınabilecek.

Altın yatırımcılarının ilgi odağı değişti! Resmen yeni dönem başlıyor!

Altın alıp, satan yatırımcılarının gözdesi değişti. Resmen herkes buna akın etmeye başladı. İşte detaylar!

taşınınca ikametgah değişikliği Haberi

taşınınca ikametgah değişikliği

İkametgah değişikliği kaç günde bildirilir?

Nüfus Hizmetleri Kanunu çerçevesinde adres bilgilerinin sağlıklı ve güncel tutulması amacıyla adres değişkliği durumlarında bildirimin ilgili yerlere yapılması gerekiyor.


İkametgah değişikliği, Nüfus Müdürlüklerinde yapılabiliyor. Adres değişikliği sırasında istenen belgeler şu şekilde sıralanıyor:


a) Beyan edilen adresin boş konut olması halinde, herhangi bir belge istenmez.

b) Daha önce beyan edilmiş bir adresin birlikte oturma gerekçesiyle bir başka kişi tarafından beyan edilmesi halinde, ilgilinin hali hazırda o adreste oturan kişi ile birlikte müracaatı istenir. Birlikte müracaatın mümkün olmaması durumunda, adreste hali hazırda oturan kişinin apartman-site yöneticisi, lojman idaresi sorumlusu veya muhtar tarafından birlikte oturulduğuna ilişkin yazılı beyanı kabul edilir.

c) Beyan edilen adresin daha önce bir başkası tarafından beyan edilmiş olması nedeniyle halen dolu olarak gözükmesi durumunda; adres beyanında bulunan kişiden...