05 / 05 / 2024

taşınmaz mal kayıtları

taşınmaz mal kayıtları

Arsalar, araziler, bağımsız bölümler gayrimenkul olarak nitelendiriliyor. Peki gayrimenkul kayıtları nerede tutulur merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz...

Aralarında İstanbul, Muğla ve Antalya’nın da olduğu 12 şehirdeki 73 taşınmaz için özelleştirme kararı!

Mülkiyeti Maliye Hazinesi’ne kayıtlı olan 12 şehirdeki toplam 73 taşınmazın özelleştirilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı bugünkü 32439 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı. İşte detaylar...

Yabancıların KKTC’de taşınmaz mal edinmesine yönelik yasa çalışmalarında sona gelindi!

Yabancıların KKTC’de taşınmaz mal edinmesine yönelik yasa çalışmalarında sona gelindi. UBP Güzelyurt Milletvekili Dr. Ziya Öztürkler, konuya ilişkin bilgi verdi.

Adıma kayıtlı taşınmazı e-devletten göremiyorum, ne yapmam gerekir?

İşi Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'ne günde pek çok sorunun yanıtı merak ediliyor. Bunlardan biri de ‘Adıma kayıtlı taşınması e-devletten göremiyorum, ne yapmam gerekiyor’ sorusudur. Bu sorunun yanıtı olarak belirli yöntemleri kullanmak gerekir. Kayıtlı taşınmaz görünmediğinde yapılması gerekenler...

Prefabrik evler taşınmaz mıdır?

Prefabrik evler son zamanlarda sıklıkla tercih edilen yapılar arasında yer almaktadır. Bundan dolayı, “Tarlaya prefabrik ev yapılır mı, Prefabrik evler taşınmaz mıdır?” soruları yanıtlarını arıyor.

Taşınmaz pasife alınmıştır ne demek?

Taşınmaz mal tapu sorgulamalarında zaman zaman "Taşınmaz pasife alınmıştır" ibaresi ile karşılaşılabiliyor. Peki, Taşınmaz pasife alınmıştır ne demek?

İpotekli taşınmaz satılabilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında "Üzerinde ipotek bulunan bir taşınmazın satışı mümkün müdür? sorusuna yanıt verdi.

Kapalı Maraş'ta Taşınmaz Mal Komisyonu’na 344 başvuru!

KKTC tarafından yapılan “Burada mal, mülk sahibi Rumlar gelsin, mallarını kendilerine iade edebiliriz” çağrısı yanıt aldı. Rumlar, Maraş’taki mülklerini almak amacıyla başvurularını yapmaya başladı. Taşınmaz Mal Komisyonu’na bugüne kadar 344 adet başvuruda bulunuldu.

ÖİB'den Sümer Holding AŞ adına kayıtlı Şanlıurfa'daki 3 taşınmazın satışına onay!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Sümer Holding AŞ adına kayıtlı Şanlıurfa Karaköprü'deki üç taşınmazın satışına onay verdi.

ÖİB, Şanlıurfa'daki 3 taşınmazın satışını onayladı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Sümer Holding AŞ adına kayıtlı Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesinde yer alan üç taşınmazın satışını onayladı.

Bursa Yenişehir Belediyesi'nce alınan taşınmaz mal satışı kararı mecliste!

Bursa Yenişehir Belediyesi'nce alınan bir taşınmaz mal satışı kararı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Erozan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Niğde'deki iki taşınmazın özelleştirme ihalesi yapıldı!

 Niğde'de, Türkiye Şeker Fabrikaları adına kayıtlı iki ayrı taşınmazın özelleştirme ihalesi yapıldı.

Kiracı tarafından başkasına kiralanan taşınmaz ne olur?

Bazı kiracılar üzerine kiralanan taşınmazı başkalarına kiralayabiliyor. Peki, bu durum yasal mı? Mal sahibi nasıl bir yol izlemeli? Takvim Gazetesi köşe yazarlarından Feride Hilal İmal bu sorunun yanıtını kalem aldı.

Ayazağa’daki İBB’ye ait 40 taşınmazın satışına karar verildi!

Sarıyer Ayazağa'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)'ne ait 40 adet taşınmazın üzerinde yapısı bulunan ve yapı kayıt belgesi almış olan vatandaşa satış yetkisi verildi.

taşınmaz mal kayıtları Haberi

taşınmaz mal kayıtları

Gayrimenkul kayıtları nerede tutulur?

Gayrimenkul kayıtları nerede tutulur sorusunun yanıtından önce, gayrimenkul nedir sorusunu yanıtlamak doğru olacaktır. 


Gayrimenkul nedir?

Gayrimenkul, bir diğer ismiyle taşınmaz mal; özüne zarar verilmeksizin bir yerden başka bir yere taşınması mümkün olmayan yerinde sabit duran mallardır. Örneğin, arazi, arsa, bina, apartman, konut, iş yeri, fabrika gibi mülkler gayrimenkul olarak nitelendiriliyor.


Peki gayrimenkul kayıtları nerede tutulur?

Gayrimenkul kayıtları, gayrimenkulün bulunduğu yere göre değişkenlik gösteriyor. Kadastro gören yerlerde tapu sicilinde, kadastro görmeyen yerlerde ise zabıt defterlerinde tutuluyor.

Tapusu olmayan gayrimenkullerin devri ise zilyetlik hükümlerine göre harici senet veya noterde yapılıyor.



Işıl Seren...