29 / 04 / 2024

Taşınmaz yükünün sona ermesi

Taşınmaz yükünün sona ermesi

Taşınmaz yükü, bir taşınmazın malikini yalnız o taşınmazla sorumlu olmak üzere diğer bir kimseye bir şey vermek veya yapmakla yükümlü kılıyor. Peki taşınmaz yükü nasıl sona erer?

Taşınmaz yükü nasıl sona erer?

Bir taşınmazın malikini yalnız o taşınmazla sorumlu olmak üzere diğer bir kimseye bir şey vermek veya yapmakla yükümlü kılan taşınmaz yükü nasıl sona erer? İşte kanun kapsamında yer alan maddeler...

Naktaş Hafriyat Taşımacılık İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Naktaş Hafriyat Taşımacılık İnşaat Limited Şirketi Büyükçekmece'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Kurban Karaçavuşoğlu tarafından kuruldu.

Migros'ta dev indirim! Kütahya Porselen 18 Parça Yemek Seti 799,90 TL’ye, Paşabahçe 6’lı çay bardağı 44,95 TL’ye düştü!

Migros’ta çarşamba günü sona erecek olan indirim kampanyası tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda, Kütahya Porselen 18 Parça Yemek Seti 799,90 TL’ye, Paşabahçe 6’lı çay bardağı 44,95 TL’ye düştü. İşte 25 Eylül 2023 Migros fiyat listesi...

Kira artışlarındaki yüzde 25 sınırı mahkemelerin yükünü artırdı!

İLKE Vakfı tarafından Hukuk İzleme Raporu’nu yayımlandı. Raporda ekonomik belirsizliklerin yargı süreçlerindeki tezahürü ele alınırken, kira artışlarındaki yüzde 25 sınırının mahkemelerinin yükünü artırdığı belirtildi.

İstanbul'da kentsel dönüşüm hızlandı: Maltepe'de 4 bin 90,  Beşiktaş'ta 603 riskli bina yıkıldı!

Türkiye'nin en büyük nüfusuna sahip İstanbul'da beklenen olası Marmara depremi nedeniyle kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. İşte Maltepe ve Beşiktaş'taki çalışmalara ilişkin detaylar...

İzale-i şüyu ne demek? Ortaklığın giderilmesi için ne yapılmalı?

İzaile-i şüyu, Türkçe karşılığı ortaklığın giderilmesi olarak ifade edilir. Taşınır veya taşınmaz mallarda ortaklığın sona erdirilmesi izale-i şüyu davası ile hukuken gerçekleşir. Kişisel mülkiyete geçişin sağlanmasına yarayan bu davanın resmen bazı kuralları vardır. 

ŞOK’ta büyük mangal 200 TL’ye, 3 kişilik salıncak 1200 TL’ye, katlanır masa 500 TL’ye düştü!

ŞOK’ta 12 Haziran’da indirime girecek ürünler ŞOK’un resmi internet sitesinden paylaşıldı. Bu doğrultuda, 12 Haziran Pazartesi gününe özel, büyük mangal 200 TL’ye, 3 kişilik salıncak 1200 TL’ye, katlanır masa 500 TL’ye düştü. İşte 12 Haziran Pazartesi ŞOK fiyat listesi...

Yüksek taşıma kapasitesi ile Ford Tourneo serisi yükünüzü hafifletiyor! Fiyatı en çok merak edilenler arasına girdi

Ford Tourneo modellerinin en büyük özelliği, çok amaçlı ve çok yönlü kullanıma uygun olmalarıdır. Tourneo modelleri, hem personel hem de eşya taşımacılığı için idealdirler ve özellikle turizm, havaalanı transferleri, taksi hizmetleri gibi sektörlerde tercih edilirler. Peki Ford Tourneoların 10 Mayıs

Koçak'ta internete özel altın fırsatları! Hemen bakıp alın! Yüzde 41'e varan indirim! 28 Kasım 2022 fiyat listesi

Koçak'ta büyük indirim fırsatı başladı. Yüzde 41'e varan indirim başlatan Koçak altın fırsatlarını tek tek açıkladı. Özellikle taşlı yüzüklerin ağırlıklı olduğu bu indirim sadece internete özel. Hemen bakıp alın! İşte Koçak 28 Kasım 2022 fiyat listesi.

ABD'nin omzundaki dolar yükü artık taşınmaz halde! Fatura ağır olacak

Batı ülkeleri, ABD’nin enflasyonu düşürmek için izlediği agresif faiz politikasının ağır sonuçlarını masaya yatırdı. ABD'nin omzundaki dolar yükünün artık taşınmaz hale geldiği belirtildi.

Tahıl Koridoru ile 1,7 milyon ton yük taşındı! Buğday, arpa, mısır fiyatları kaç lira oldu? 4 Eylül 2022 fiyat listesi..

Tahıl Koridoru Anlaşması çerçevesinde ilk bir ayda, 1 milyon 680 bin 396 ton yük taşınırken, bu yükün yüzde 23'ü Türkiye'ye getirildi. Peki hangi ürünler taşındı? Buğday, arpa ve mısır fiyatları bugün hangi borsada kaç lira oldu? İşte 4 Eylül 2022 buğday ve arpa fiyat listesi...

Düğün Sezonu Açılırken Gelin Adaylarına A101’den Büyük Müjde! İşte gelin ürünlerinin fiyat listesi

Havalar yavaş yavaş ısınmaya başlamışken yaz sezonu da açıldı açılacak. Dünya evine girmek isteyen binlerce insanın tercih ettiği yaz sezonu özellikle de düğün için tercih ediliyor. Bu süreçte gelin adaylarının alışveriş yükünü hafifletecek bir hamle de A101’den geldi. 

Sw Turizm Taşımacılık İnşaat Ve İşletmecilik  Limited Şirketi kuruldu!

Sw Turizm Taşımacılık İnşaat Ve İşletmecilik  Limited Şirketi Bakırköy’de  100 bin TL  sermaye bedeli ile Maryna Karasu tarafından kuruldu.

Binaların yıkım kaosu sona eriyor!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Av. Ali Güvenç Kiraz, bina yıkımlarını kaleme aldı. İşte Kiraz'ın o yazısı...

Taşınmaz yükünün sona ermesi Haberi

Taşınmaz yükünün sona ermesi

Taşınmaz yükünün sona ermesi!

Taşınmaz yükü, bir taşınmazın malikini yalnız o taşınmazla sorumlu olmak üzere diğer bir kimseye bir şey vermek veya yapmakla yükümlü kılıyor.


Taşınmaz yükünün kurulması için tapu kütüğüne tescil şartı aranıyor. Tescilde, taşınmaz yükünün değeri olarak Türk parası veya yabancı para ile belirlenmiş bir miktar gösteriliyor. 


Dönemsel edimlerde sicilde gösterilecek miktar, aksi kararlaştırılmış değilse, yıllık edimlerin yirmi katıdır.


Aksine bir hüküm yoksa, taşınmaz yükünün kazanılmasında ve tescilinde taşınmaz mülkiyetine ilişkin hükümler uygulanır. Peki taşınmaz yükü nasıl sona erer?


Taşınmaz yükünün sona ermesi..

Taşınmaz yükü tescilin terkini veya yüklü taşınmazın tamamen yok olmasıyla sona erer. Feragat, yükten kurtarma ve diğer sona erme sebepleri, yüklü taşınmaz malikine, hak sahibinden terkini isteme yetkisi verir. 


Yükten kurtarma

Alacaklının yetkisi

Alacaklı, sözleşmeyle yetkili kılınmış olduğu takdirde veya aşağıdaki durumlarda, malikten...