02 / 05 / 2024

Taşkentin tasarımı

Taşkentin tasarımı

Orta Asya'nın en eski ve büyük şehirlerinden Taşkent'in yeniden imarına ilişkin çalışmalar Türk mimarlar tarafından yapılıyor.

Mimari tasarım ve dekorasyon çözümleri dijitale taşındı! 

Koronavirüs salgını ile birlikte okul ve ofislerin evlere taşınması, yaşam alanlarında dönüşümü kaçınılmaz hale getirdi. Mimari tasarım ve dekorasyon çözümlerinin dijitale taşınması kuşkusuz bu dönüşümün en büyük yardımcısı oldu. 

9. Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması’nın kazananları belli oldu!

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) tarafından geleneksel olarak düzenlenen “Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması” sonuçlandı.  Bu yıl dokuzuncusu gerçekleşen yarışma sonucunda kazananlara 74 bin TL’lik para ödülü verildi.

9. Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması’nın başvurusu uzatıldı!

İMİB'in geleneksel hale getirdiği 9. Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması’na gelen yoğun talep sonrasında başvuru süresi uzatıldı. 9. Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması’nın yeni başvuru tarihi 24 Ağustos 2020 olarak açıklandı.

Triangle Turizm Taşımacılık Ve Tasarım İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Triangle Turizm Taşımacılık Ve Tasarım İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Ceyhun Çetinkaya tarafından kuruldu.

9. Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması'nın jüri üyeleri açıklandı!

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği'nin (İMİB) gerçekleştireceği 9. Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması’nın jüri üyeleri açıklandı. 

İçtaş Dekorasyon Tasarım İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İçtaş Dekorasyon Tasarım İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Bayrampaşa'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Selçuk Ülgen tarafından kuruldu.

AMORF Doğal Taş Tasarım ve Proje Yarışması için son başvuru tarihi 13 Temmuz!

Ege Maden İhracatçıları Birliği (EMİB) tarafından düzenlenen AMORF Doğal Taş Tasarım ve Proje Yarışması’nın başvuruları 13 Temmuz 2020'ye kadar devam edecek. 

Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu İstanbul'a taşınıyor!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Bursa'da yer alan Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu İstanbul'a taşınacak.

Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması'na son başvuru 14 Ağustos!

Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması için başvurular başladı. Son katılım tarihi 14 Ağustos olarak açıklanan yarışmanın bütün süreçleri online olarak gerçekleştirilecek...

8'nci Doğal Taş Tasarım Yarışması'na son başvuru 29 Ekim'de!

Doğal Taş Tasarım Yarışması Michelangelo’dan ilham aldı, “Fazlalıklardan Kutrul” sloganıyla başlayan 8. Doğal Taş Tasarım Yarışması için son başvuru tarihi 29 Ekim olarak açıklandı.

Burdur'da kentsel tasarım projesi için referanduma gidiliyor!

Burdur'un Bucak ilçesi'nde kentsel tasarım projesi için halk oylaması gerçekleştirilecek. Bucak'ta kentsel tasarım projesi için referanduma gidiliyor.

Yapıtaşı Zemin Kaplama Ve İç Tasarım İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yapıtaşı Zemin Kaplama Ve İç Tasarım İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Bakırköy’de 50 bin TL sermaye bedeli ile Cihat Taşveren tarafından kuruldu. 

2. Ekolojik Kentsel Tasarım Yarışması Ödülleri 5 Mayıs'ta verilecek!

II. Ekolojik Kentsel Tasarım Yarışmasında dereceye giren projeler belli oldu.Ödüller 5 Mayıs'ta düzenlenecek törenle teslim edilecek..

Taşkentin tasarımı Haberi

Taşkentin tasarımı

Türk mimarlar, Orta Asya'nın en eski ve büyük şehirlerinden Taşkent'in yeniden imar ediyor. Taşkent'te durgunluğun ardından adeta "inşaat patlaması" yaşanırken, devam eden inşaat projelerinde Türk mimarlar önemli çalışmalara imza atıyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Şehir, toplam 335 kilometrekare alana yayılmış durumda. Şehirdeki çeşitli inşaat çalışmalarında yer alan Türk inşaat mühendisleri ve mimarlar kentin daha da güzelleşmesi ve çağdaşlaşmasına ön ayak oluyor.

Taşkent Valiliği'nin davetiyle kente gelen Türk mimar Murat Kader, Anadolu Ajansı muhabirine açıklama yaptı. Açıklamada, hayata geçirdikleri mimari tasarım çalışmalarıyla Taşkent'in daha güzel ve çağdaş bir şehir olmasına katkıda bulunduklarını belirtti.

Kader, halen Taşkent genelinde devam eden mimari projelerin büyük bir kısmının Türk tasarımcılar tarafından yapıldığına dikkati çekti. Kader, "Günümüzde Taşkent, aslında Türk mimar ve tasarımcıları ile yeniden yapılanıyor....