21 / 05 / 2024

taşkın yönetim planlarının hazırlanması yönetmeliği

taşkın yönetim planlarının hazırlanması yönetmeliği

Taşkın yönetim planlarının hazırlanması, uygulanması ve izlenmesi hakkında yönetmelik 12 Mayıs 2016 tarihinde 29710 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte taşkın yönetim planları yönetmeliği metni..

Sel, taşkın risklerine karşı tahmin ve erken uyarı sistemleri devreye alınacak...

Tarım ve Orman Bakanlığı, taşkınların yol açabileceği muhtemel hasarların minimum düzeye indirilmesi amacı ile taşkın tahmini ve erken uyarı sistemlerini peyderpey havzalarda uygulamaya alacaklarını açıkladı. İşte haberin detayları...

İzmir'deki deniz taşkını mağduru esnafların ödemeleri bu ay yapılacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, deniz taşkını mağduru esnaflara yapılacak ödeme ile ilgili konuştu. Peki ödemeler ne zaman yapılacak? 

Şeref Taşkın kimdir? Ne mezunu?

Polisan Holding Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olan Şeref Taşkın, kimdir? Şeref Taşkın nereden mezun oldu? İşte ayrıntılar...

Migros'ta köftelik bulgur 20, ton balığı 29, sızma zeytinyağı 119 TL! Yüzde 39'a varan dev indirimi kaçırmayın!

Migros'ta temel gıda ürünlerinde avantajlı indirim fırsatı başladı. Migros'ta köftelik bulgur 20, ton balığı 29, sızma zeytinyağı 119 TL! Yüzde 39'a varan dev indirimi kaçırmayın! İşte 27 Nisan 2023 fiyat listesi...

Silikon Vadisi Bankası ''kötü yönetim'' nedeni ile iflas etti!

ABD Merkez Bankası (Fed) Finansal Kuruluşlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Barr, Silikon Vadisi Bankası'nın (SVB) iflasının nedeninin "kötü yönetim" olduğunu belirtti. Barr'a göre, bankanın yönetimi faiz oranı ve likidite riskini etkin bir şekilde yönetemedi ve bu nedenle iflas kaçınılmaz hale geldi.

Altınçizgi'de beştaş pırlanta yüzük 19 bin 375 TL'den 9 bin 687 TL'ye düştü! Dev indirim! 13 Ocak 2023 fiyat listesi

Altınçizgi'de beştaş pırlanta yüzüklerde net yüzde 50 indirim kampanyası başladı. Peki Altınçizgi beştaş pırlanta yüzük fiyatları ne kadar? 13 Aralık 2023 Altınçizgi fiyat listesi.

Altınbaş'ta beştaş​​​​​​​  pırlanta yüzüklere indirim! Yeni yılda en güzel hediyeyi alın! 5 Aralık 2022 fiyat listesi...

Altınbaş'ta beştaş​​​​​​​  pırlanta yüzüklere yüzde 35 indirim yapıldı. Hemen bu fırsatı yakalayın! Peki, Altınbaş'ta  beştaş​​​​​​​  pırlanta yüzük fiyatları kaç TL? İşte 5 Aralık 2022 Blue Diaomond beştaş​​​​​​​  taş pırlanta yüzük fiyat listesi...

Cresc Gayrimenkul Danışmanlık Proje Yönetim İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Cresc Gayrimenkul Danışmanlık Proje Yönetim İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 25 bin TL sermaye bedeli ile Nurben Karatuna tarafından kuruldu.

Ahmet Taşkın Works Mimarlık İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ahmet Taşkın Works Mimarlık İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de Ahmet Taşkın tarafından kuruldu.

Hükümet 10 ilde bulunan taşınmazların imar planlarını değiştirdi ve satışını onayladı! İşte o iller

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 ilde bulunan 17 taşınmazın imar planlarını değiştirdi ve satış işlemlerini onayladı. Karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte o iller ve satışı yapılan mülkler...

A Taşkın İnşaat Yapı Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

A Taşkın İnşaat Yapı Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Güngören'de Ali Taşkın tarafından kuruldu.

Bems Taşkın İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bems Taşkın İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Arnavutköy'de Bünyamin Taşkın tarafından kuruldu.

Ahmet Akbalık, yeniden Özak GYO'nun Yönetim Kurulu Başkanı oldu! 

Özak GYO'nun 20 Nisan'da gerçekleştirilen toplantısında, Yönetim Kurulu görev dağılımı yapıldı. Bu kapsamda Ahmet Akbalık Yönetim Kurulu Başkanı, Ürfi Akbalık ise Yönetim Kurulu Başkan Vekili oldu.

taşkın yönetim planlarının hazırlanması yönetmeliği Haberi

taşkın yönetim planlarının hazırlanması yönetmeliği

Taşkın yönetim planları yönetmeliği 2016!

Taşkın yönetim planlarının hazırlanması, uygulanması ve izlenmesi hakkında yönetmelik 12 Mayıs 2016 tarihinde 29710 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.


645 sayılı Orman ve Su İşleri Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 2 nci, 9 uncu ve 26 ncı maddelerine dayanılarak hazırlanan yönetmelik, taşkınların insan sağlığı, toprak, çevre, tabiat varlığı, doğal sit alanları, özel çevre koruma bölgeleri, kültürel miras, sosyal ve ekonomik faaliyetler üzerindeki olumsuz etkilerinin azaltılmasını sağlamak üzere havza ölçeğinde taşkın risklerinin değerlendirilmesi ve taşkın yönetim planlarının hazırlanması, uygulanması ve izlenmesine ilişkin usul ve esasları düzenliyor.


YÖNETMELİK


Orman ve Su İşleri Bakanlığından:

TAŞKIN YÖNETİM PLANLARININ HAZIRLANMASI, UYGULANMASI

VE İZLENMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK


BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler

Amaç

MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı; taşkınların insan sağlığı, toprak, çevre, tabiat...