14 / 05 / 2024

taşlık bölgesi

taşlık bölgesi

1944 yılında Dolmabahçe ve Maçka arasında yer alan Taşlık adıyla anılan saha Hazine-i Hassa'ya aitmiş ve sonradan Maliye'ye geçmiş. 1944 yılında Taşlık'a ilk defa inşaat ruhsatı için başvuruda bulunulmuş.

Arel Taşımacılık Turizm Otomotiv Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Arel Taşımacılık Turizm Otomotiv Ve Ticaret Anonim Şirketi Büyükçekmece'de Kırmacı Group Proje ve Teknoloji Yatırımları A.Ş. tarafından kuruldu.

Naktaş Hafriyat Taşımacılık İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Naktaş Hafriyat Taşımacılık İnşaat Limited Şirketi Büyükçekmece'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Kurban Karaçavuşoğlu tarafından kuruldu.

DASK'ta Marmara Bölgesi zirvede: Yüzde 67’lik sigortalılık oranı!

17  Ağustos’un 24. yıl dönümünde, Zorunlu Deprem Sigortası’na dikkat çekildi. Yapılan açıklamada Marmara Bölgesi'nin yüzde 67’lik sigortalılık oranıyla zirvede olduğu belirtildi. 

Deprem bölgesi için Genel Sağlık Sigortası düzenlemesi: Süresi resmen uzatıldı! 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, deprem bölgesinde yer alan şehirlerde Sağlık Sigortası (GSS) kapsamında yapılan düzenlemelerin süresinin 30 Kasım'a kadar uzatıldığını açıkladı. İşte ayrıntılar... 

Sağlık çalışanları 1-2 Ağustos’ta iş bırakacak!

Bugünkü enflasyonist ortamda ücretlere yapılan zamların geçimlerini sağlamaya yetmediğinden yakınan hekimler ve sağlık çalışanları iki gün iş bırakacak. SABİM Başkanı Akarken, vatandaşların nitelikli sağlık hizmetini almasını istediklerini belirterek vatandaşları desteğe çağırdı.

Sfa Hırdavat İnşaat Hafriyat Elektrik Orman Ürünleri Taşımacılık Limited Şirketi kuruldu! 

Sfa Hırdavat İnşaat Hafriyat Elektrik Orman Ürünleri Taşımacılık Limited Şirketi Büyükçekmece'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Gülseren Kekeç tarafından kuruldu.

Sarıyer Gümüşdere-Kısırkaya Bölgesi 2. Etap 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, Gümüşdere-Kısırkaya Bölgesi 2. Etap 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı İle 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Uyar Hırdavat İnşaat Hafriyat Metal Elektrik Ve Taşımacılık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Uyar Hırdavat İnşaat Hafriyat Metal Elektrik Ve Taşımacılık Ticaret Limited Şirketi Büyükçekmece'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Murat Uyar tarafından kuruldu.

Migros’ta kahvaltılıklarda büyük indirim günleri başladı! 14 Mart 2023 Fiyat Listesi

Kahvaltılık ürünlere büyük indirim kampanyası başlatan markette Pınar Süzme Peynir 500 gram 66,90’dan 46,90 TL’ye, Polonez Çemeni Sıyrılmış Pastırma 110 gramlık paket 170 TL’den 120 TL’ye düştü. İşte 14 Mart 2023 Fiyat Listesi…

İstanbul Finans Merkezi, kiralık ve satılık konut fiyatlarını resmen uçurdu! İFM'ye taşınacak personeller ev bulamıyor!

İstanbul Finans Merkezi sebebiyle bölgedeki kiralık ve satılık konut fiyatları resmen uçtu. Bu artışlardan İFM için Ankara’dan İstanbul’a taşınacak personel de etkilendi...

En trendler arasında yer alan renkli taşlı yüzükler ne kadar? Altınbaş 9 Aralık 2022 fiyat listesi

Altınbaş'ın en trend yüzükleri arasında yer alan ve büyük beğeni toplayan renkli taşlı yüzüklerin fiyatları merak ediliyor. İşte Altınbaş 9 Aralık 2022 fiyat listesi.

Euro Bölgesi'nde kıyamet kopuyor! Enflasyon zirve yaptı

Euro Bölgesi'nde, eylül ayında yıllık enflasyon enerji fiyatlarındaki artışın da etkisiyle yüzde 9,9'a çıkarak kayıtlardaki en yüksek seviyeyi kaydetti.

Nevşehir Ürgüp'te 5 taksitle satılık arsa fırsatı!

Nevşehir ili Ürgüp Belediye Başkanlığı, Nevşehir ili, Ürgüp ilçesi, Duayeri Mahallesi, Şadikayası Taşlık mevkiinde yer alan arsayı satıyor. İşte fiyatı ve tüm detaylar...

taşlık bölgesi Haberi

taşlık bölgesi

Taşlık arsası


Bina inşaatı için bir müracaat yapıldı


Dolmabahçe sırtlarını ve Maçka'nın son kısmını teşkil eden (Taşlık) sahası evvelce Hazine-i Hassa'ya aitti. Sultan Aziz, bu sahada kendi adını taşıyan bir cami yaptırmaya teşebbüs etmiş, fakat caminin yalnız temellerini arttırabilmiş, bir müddet sonra halledildiğinden, bu teşebbüs yarım kalmıştı. O tarihten beri bu saha suretle hiçbir işe yaramaksızın metruk bir halde kalmıştır.

Bu saha sonradan Maliye'ye geçmiş ve Maliye de sahayı ifraz ederek muhtelif kimselere satmıştı. Sahanın en büyük kısmı, şimdi şehrimizin tanınmış doktorlarından bir zatın malıdır.



Taşlık'ta arsası olanlardan bir zat belediyeye müracaat ederek, arsası üzerinde bir bodrum ile iki kattan ibaret bir...