19 / 05 / 2024

taşocakçılığı

taşocakçılığı

Türkiye’de bu yılın Ağustos ayında fiyatlar, bir önceki aya göre tarım sektöründe yüzde 3,48, sanayi sektöründe yüzde 0,64 artış gösterdi

Çiğli Tramvayı 27 Ocak'ta açılıyor! 183 milyon TL'lik yatırımda geri sayım!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Şubat ayında açılacağı belirtilen Çiğli Tramvayı'nda süreyi öne çektiklerini duyurdu. Söz konusu hat 27 Ocak'ta açılıyor. Peki Çiğli Tramvayı nerelerden geçecek? 

TOKİ Rize Güneysu başvuruları 11 Ocak'ta başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Rize Güneysu projesi için başvurular 11 Ocak'ta başlıyor.

TOKİ Kayseri İncesu Saraycık 2020 başvuruları 13 Ocak'ta başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Kayseri İncesu Saraycık projesi için başvuru dönemi 13 Ocak'ta başlıyor.

Göztepe'nin yeni stadı 26 Ocak'ta açılıyor! 

Göztepe Spor Kulübü'nün, 95 yıllık tarihinde kendi evi olacak ilk stadı, Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi 26 Ocak'ta açılıyor. Göztepe yeni stadında ilk maçını Beşiktaş'la oynayacak...

Afyonkarahisar TOKİ başvuruları 21 Ocak'ta başlıyor!

Afyonkarahisar TOKİ projesinde yer alan 42 adet konut için başvurular 21 Ocak'ta başlıyor.

TOKİ Uşak Banaz başvuruları 14 Ocak'ta başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Uşak Banaz projesinde yer alan konutlar için başvurular 14 Ocak'ta başlıyor.

Yılbaşında alışveriş merkezleri kaçta açılıyor?

Türkiye'deki alışveriş merkezleri genellikle sabah 10:00 akşam 22:00 saatleri arasında hizmete açık oluyor. Peki Yılbaşında alışveriş merkezleri kaçta açılıyor, AVMler yılbaşında kaça kadar açık olacak Ocak 2019? AVMler yılbaşında kaçta kapanacak?

Pekintaş Yapı-Burakcan İnşaat Konak 2. Etap'ta inşaat Ocak'ta başlıyor!

Emlak Konut Gayrimenkul Ortaklığı'nın arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı olarak hayata geçireceği Konak 2. Etap projesinde inşaat çalışmaları Ocak'ta başlıyor. Projede teslimlerin Nisan-Mayıs 2022 tarihinde gerçekleşmesi planlanıyor...

Sahara Gıda Turizm Ve Taşımacılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sahara Gıda Turizm Ve Taşımacılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 10 bin TL sermaye bedeli ile Feyza Ocak, Berra Barım ve Taha Ocak ortaklığında kuruldu. 

TOKİ Ceyhan Orta Gelir başvuruları 8 Ocak'ta başlıyor!

118 adet konutun yer aldığı TOKİ Ceyhan Orta Gelir başvuruları 8 Ocak'ta başlıyor. Projede 3+1 konutlar bulunuyor.

Sinop'ta Ocak'ta 211 konut satıldı!

TÜİK Başkanlığı 2017 yılı Ocak ayı Konut Satış Verileri açıkladı. İstatistiklere göre Sinop'ta Ocak ayında 211 konut satıldı. Sinop, 81 il içerisinde 67. sırada yer buldu.

Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu 1 Ocak'ta başlıyor!

40 meslek grubunda çalışanlar için Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu 1 Ocak'ta başlıyor. Belgesiz çalışanlar için işverenlere idari para cezası uygulanacak. Sınav ve belgelendirme masrafları ise devlet tarafından karşılanacak

Concord İstanbul'da teslimler Ocak'ta başlıyor!

Concord İstanbul'da teslimler Ocak'ta başlıyor. Concord İstanbul projesinde 100 ay vade farksız taksitli ödeme avantajı sunuluyor...

taşocakçılığı Haberi

taşocakçılığı

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2003 baz yıllı üretici fiyatları endeksine (ÜFE) göre, Ağustos ayında tarımda fiyatlar, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 13,72, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 20,25 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 16,03 arttı.

 -SANAYİ-
Sanayide fiyatlar, Ağustos ayında aylık bazda yüzde 0,64, yıllık bazda yüzde 6,70 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 4,13 artış gösterdi. Sanayide 8 aylık artış oranı ise yüzde 4,38 oldu.

Fiyatlar, Ağustos ayında sanayinin üç sektöründen, elektrik, gaz, su sektöründe yüzde 4,54, madencilik ve taşocakçılığı sektöründe yüzde 0,43, imalat sanayi sektöründe yüzde 0,22 artış gerçekleşti.

Sanayinin alt sektörleri bazında değerlendirildiğinde en yüksek aylık artış, yüzde 5,19 ile elektrik, gaz üretimi ve dağıtımı alt sektöründe gerçekleşti.

En fazla artış gösteren diğer sektörler arasında ana metal sanayi (yüzde 2,54), taşocakçılığı ve diğer madencilik ürünleri (yüzde...