05 / 05 / 2024

Taşyaka Koyuna inşa edilen tesisler durduruldu mu

Taşyaka Koyuna inşa edilen tesisler durduruldu mu

Taşkaya koyunda yapılacak tesisler için Dalaman Orman İşletme Müdürlüğünün yürüttüğü ihalenin iptali amacıyla Muğla Büyükşehir Belediyesinin açtığı davada mahkeme, "yürütmenin durdurulması" kararı verdi.

Sinpaş Kızılbük devre mülk projesinde 50 metrekarelik mülkler için Ağustos'ta 1.8 milyon TL isteniyor! 

Marmaris'teki Kızılbük devre mülk projesinde 50 metrekarelik mülkler için Ağustos'ta 1.8 milyon TL istendiği ortaya çıktı. İşte ayrıntılar...

İsrail gözünü Kıbrıs'a dikti: Kıbrıs'ta 27 bin arazi alarak 52 bin konut inşa etti!

İsrail Filistin'e uyguladığı işgal planlarını şimdi de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne de uygulamaya başladı. Kıbrıs'ta kurduğu şirketlerle şu ana kadar 27 bin arazi satın aldı ve 52 bin konut inşa etti.

Galatasaray, Kahramanmaraş'ta kalıcı konut inşa edecek!

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek yaptığı açıklamada kulüp olarak Kahramanmaraş'ta kalıcı konut inşa etmek istediklerine değindi.

TOKİ'den müjde: Sinop'ta afetzedeler için 158 adet konut inşa edilecek!

Sinop'ta yaşanan sel felaketinden etkilenen afetzedeler için Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından 158 konut daha inşa edilecek.

Büyükçekmece Belediyesi yer altı otoparkı inşa ettirecek! İhalesi 16 Ağustos'ta!

İstanbul İli Büyükçekmece Belediye Başkanlığı, Büyükçekmece İlçesi sınırlarında yer alan ve mülkiyeti Büyükçekmece Belediyesi'ne ait olan taşınmazda yer altı otoparkı inşa ettirecek. İşte detaylar...

Türkiye'nin Arnavutluk'ta inşa ettiği deprem konutlarının teslimi yapıldı!

Arnavutluk'ta yaşanan 6.3 şiddetindeki depremde 17 bin kişi evlerini terk etmişti. Türkiye, Arnavutluk'ta yaşanan deprem sonrasında 522 adet deprem konutu inşa etti. Konutların teslimleri gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şırnak'ta 10 bin konut inşa ettik!

Şırnak'ta hayata geçirilen yatırımlarla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şırnak merkez, Cizre ve Silopi ilçesini tekrar inşa ve ihya ederek evleri başlarına yıkılan ve tutunacak hiçbir dalı kalmayan Şırnaklı kardeşlerimiz için kısa süre içerisinde 10 bin konut inşa ettik." dedi.

TOKİ Sinop Boyabat'ta okul inşa edecek! İhalesi yarın!

Yeni eğitim yatırımlarını hız kesmeden sürdüren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Sinop Boyabat'ta 16 derslikli eğitim binası inşa edecek.

TOKİ Artvin Ardanuç'ta 197 yeni konut inşa edecek!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Artvin Ardanuç'ta 197 yeni konut inşa etmek için düğmeye bastı.

TOKİ Kahramanmaraş'ta 2 yeni okul inşa ediyor!

Eğitim yatırımları için düğmeye basan TOKİ, Kahramanmaraş'ta 2 yeni okul inşa edecek.

Kuzey Kıbrıs'ta inşa edilecek hastanenin etüt çalışmaları tamamlandı!

Türkiye'nin desteği ile Kuzey Kıbrıs'ta inşa edilecek 500 yataklı hastanenin etüt çalışmaları tamamlandı. 

Kahramanmaraş'ta hazine arazisine inşa edilen ev ve ahır yıkıldı!

Kahramanmaraş’ta hayvancılık faaliyetinde bulunan Sümbül Ailesi’nin konut ve ahırları hazine arazisinde inşa edildikleri sebebiyle yıkıldı. 

TOKİ Şırnak'ta yeni okul inşa edecek! İhalesi bugün!

Yeni eğitim yatırımlarına hız kesmeden devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Şırnak Merkez'de 24 derslikli okul inşa edecek.

Taşyaka Koyuna inşa edilen tesisler durduruldu mu Haberi

Taşyaka Koyuna inşa edilen tesisler durduruldu mu

Göcek koylarından Taşkaya koyunda yapılacak tesisler için yürütülen ihalenin iptali amacıyla Muğla Büyükşehir Belediyesinin açtığı davada mahkeme, yürütmenin durdurulmasına hükmetti.


Muğla Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Dalaman ilçesi Kapıkargın Mahallesi Taşyaka mevkisindeki koyda yapılacak tesisler için Dalaman Orman İşletme Müdürlüğünün ihale açtığı belirtildi.


Bunun üzerine Büyükşehir Belediyesinin ihalenin iptali amacıyla Muğla 2. İdare Mahkemesine başvurduğu bildirilen açıklamada, mahkemenin "Yürütmeyi durdurma" kararı verdiği kaydedildi.


Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Dava gerekçesi olarak İl Özel İdaresine tanınan hakların Büyükşehir Belediyesine geçtiği, Orman İşletme Müdürlüğünce ihaleye çıkılamayacağı belirtildi. Bu nedenlerden dolayı ihalenin iptali ve yürütmenin durdurulmasını talep ettik. Büyükşehir Belediyesi olarak ayrıca, gündemde olan diğer koylar için de iptal başvurusu...