05 / 05 / 2024

tatil siteleri

tatil siteleri

Tatil siteleri ve villaları ile ilgili esaslar Turizm Tesislerinin Belgelendirilmesine ve Niteliklerine İlişkin Yönetmelikte yer alıyor. Buna göre, tatil sitesi nasıl kurulur? Tatil siteleri nasıl olmalı?

Tatilmanya erken rezervasyon ile indirim sunuyor!

Online turizm seyahat acentası olan tatilmanya.com, ziyaretçilerine indirimli tatil fırsatı sunuyor. Hayalinizdeki tatili en hesaplı fiyatlarla sunan tatilmanya.com, erken rezervasyon fırsatıyla yüzde 50 indirim avantajından yararlanma imkanı sunuyor...

Kopya site dolandırıcılığı: Dolan ya da olmayan villaları kiraya verdiler!

Koronavirüs sürecinde izole tatil arayışına giren tatilciler, internet üzerinden kiralık villalara yönelirken, yüzlerce tatilci 'kopya tatil siteleri' sebebiyle dolandırıldı.

Silivri sahili yıkılıyor mu?

Silivri sahilindeki tatil siteleri taşınacak mı? Silivri Merkez Sahil Bölgesi 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı'nda son durum ne? Silivri sahili yıkılıyor mu? Silivri yazlıkçıları neden tedirgin? İşte Silivri Belediyesi'nden son durum açıklaması...

Tatil sitesi nasıl kurulur?

Tatil siteleri ve villaları ile ilgili esaslar Turizm Tesislerinin Belgelendirilmesine ve Niteliklerine İlişkin Yönetmelikte yer alıyor. Buna göre, tatil sitesi nasıl kurulur? Tatil siteleri nasıl olmalı?

Kempinski Hotel The Dome huzur dolu bir tatil vaat ediyor!

Antalya'nın gözde tatil beldesi Belek'te konumlanan Kempinski Hotel The Dome, tatili sağlıkla birleştirerek vücudunuzu ve ruhunuzu dinlendirip iç dengenizi yeniden kazanmanız için harika bir fırsat sunuyor.

Ahmet Zahteroğulları: Narven Tatil Kasabası Bolu'nun vizyonunu geliştirecek!

Karadeniz'in ise şimdiye kadar yapılmış en büyük turizm yatırımı hakkında katılımcılara bilgi verildi. Adını bölgede bulunan bir meşe türünden alan Narven Tatil Kasabası bünyesinde otel, sağlık tesisi ve çok sayıda villa tipi devre tatil tesisi bulunuyor.

Dördüncü Geleneksel Siteler Futbol Turnuvası'nda siteleri yarı final heyecanı sardı!

Dördüncü Geleneksel Site Yönetimleri Futbol Turnuvası'nda geçtiğimiz hafta oynanan çeyrek final maçları sonucunda yarı finale kalan siteler belirlendi.Dördüncü Geleneksel Siteler Futbol Turnuvası'nda siteleri yarı final heyecanı sardı.

Online emlak siteleri 'satılık han -hamam' ilanlarıyla dolu!

Narmanlı Han'ın 57 milyon dolara satılması tarihi han ve hamamlar için dönüm noktası oldu. Emlak siteleri, gazete ilanları sahibinden satılık tarihi han-hamam ilanlarıyla doldu. Fiyatlar 100 bin liradan başlayıp milyon dolarlara çıkıyor...

Uzungöl yeni tatil sezonuna hazırlanıyor!

Zengin bitki örtüsünün yanı sıra kendine özgü manzarası ile yerli ve de yabancı turistlerin adeta gözdesi olan Trabzon Uzungöl, yeni tatil sezonunda misafirlerini ağırlamayı bekliyor.

Türkiye'de 300 bin zengin Katarlı'ya tatil yaptırılacak!

Kişi başı gelirde dünya liderliğini elinde bulunduran Katarlıları Türkiye'ye çekmek için çalışmalar başladı. Bölgenin en büyük Türk festivali Doha'da düzenlenirken hedef 300 bin zengin Katarlı'ya Türkiye'de tatil yaptırmak...

İstanbul dünyanın en iyi tatil tercihleri listesinde birinci oldu!

TripAdvisor’ın düzenlediği ‘" Travellers’ Choice 2014 " yarışmasında kullanıcılar en iyi destinasyonları seçti. Dünyanın en iyi tatil tercihleri listesinde bu yıl İstanbul birinci sıraya yerleşti...

Dünyanın en popüler tatil kentleri arasında İstanbul birinci oldu!

Dünyanın en büyük seyahat sitelerinden Trip Advisor’ın her yıl milyonlarca turistin verdiği oylarla en popüler tatil kentlerini belirlediği ‘Gezginlerin Seçimi’ listesinde bu yılın birincisi İstanbul oldu...

Bebeğinizle ev konforunda bir tatil geçirmek ister misiniz?

Günlük ya da haftalık kiralanabilen evler sayesinde bebekli aileler hem rahat hem de ekonomik bir tatil geçirme fırsatı yakalıyor. Bebeğinizle ev konforunda bir tatil geçirmek ister misiniz?

Setur bu yıl 115 tatil günü için çeşitli seçenekler sunuyor!

Setur, 2014 yılının tamamındaki tüm resmi tatillere ve hafta sonu tatillerine ekstra indirimlerle onlarca tatil sunuyor. Setur'da Tatil Takvimi uygulaması yoğun ilgi görmeye devam ediyor.

tatil siteleri Haberi

tatil siteleri

Tatil sitesi nasıl kurulur?

Tatil siteleri ve villaları ile ilgili esaslar, 21 Haziran 2005 tarihinde 25852 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Turizm Tesislerinin Belgelendirilmesine ve Niteliklerine İlişkin Yönetmelikte yer alıyor. Buna göre, tatil sitesi nasıl kurulur? Tatil siteleri nasıl olmalı?


Tatil siteleri ve villaları,  aşağıda belirtilen (a), (b) ve (c) bentlerinde yer alan tanımlardan biri çerçevesinde gerçekleştirilen, her birinde nitelikli elemanlar ile tefriş edilmiş en az bir yatak odası, oturma bölümü ve banyo, mutfak ile balkon veya teras gibi özel açık alan kullanımları bulunan konaklama birimlerinden oluşan işletme bütünlüğü arz eden ve belge sahibinin tüzel kişilik olduğu tesislerdir.


a) B tipi tatil siteleri; Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgelerinde veya Turizm Merkezlerinde yer alan veya bu bölgeler dışında olup desteklenmeleri Bakanlıkça uygun...