29 / 04 / 2024

tavşan adasının tarihi

tavşan adasının tarihi

Bodrum İlçesi'ne bağlı Gümüşlük Mahallesi'nde bulunan tarihi Tavşan Adası, önümüzdeki yıl ziyarete açılacak. Ziyarete kapalı adada 5 yıldır süren kazı ve kurtarma çalışmalarında ortaya çıkartılan tarihi eserlerin de sergileneceği belirtildi.

İtalya’da tutuklu mafya babası devlete 70 milyon euro değerindeki adasını hediye etmeyi teklif etti!

İtalya’nın en güçlü mafya örgütlerinden biri olan Camorra’nın önemli isimleri arasındaki Raffaele Imperiale’nin tutuklanmasından sonra devletle anlaşma yoluna gitmek istediği ve bu nedenle Dubai açıklarındaki adasını devlete bağışlamayı teklif ettiği öğrenildi.

Erdoğan Bayraktar’dan, Bayraktar İnşaat’ın kuruluşunun 50’nci yılında tarihi konuşma!

İnşaat sektörünün lider kuruluşları arasında yer alan ve 50 senede 205 projeye imza atan Bayraktar İnşaat 50’inci kuruluş yılını kutladı. Bayraktar İnşaat’ın kurucusu Erdoğan Bayraktar'ın gecede yaptığı konuşma yarım asırlık geçmişinin muhasebesi niteliğindeydi.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret sürprizi! Resmen duyurdu! Yarın...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan son dakika asgari ücret açıklaması geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, milyonların beklediği asgari ücretin açıklanacağı tarihi duyurdu. İşte ayrıntılar...

Galatasaray Adası için tarihi imza atıldı! Tapusu alındı…

Milyonlarca Galatasaraylının yüzünü güldüren bir son dakika gelişmesi yaşandı. Konuyla ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Galatasaray Kulübü, Galatasaray Adası'nın Milli Emlak'taki parsellerinin tapularını aldı.

Nidapark Gündoğan'da ön satış dönemi başladı! Bodrum'a Tahincioğlu imzası!

Tahincioğlu Holding'in merakla beklenen Nidapark Gündoğan projesinde ön satışlar başladı. Nidapark Gündoğan projesi nefes kesen Gündoğan manzarasıyla dikkat çekiyor. 

Londra'nın tarihi pazarı Camden Market satışa çıkarıldı!

İsrailli milyarder Teddy Sagi, sahibi olduğu Londra'nın tarihi, Camden Pazarı'nı satılışa çıkardı. Pazarın 1.5 milyar sterlin civarında satılması bekleniyor.

Gizemli iş adamı Marmaris'in en gözde adasının satış fiyatına zam yaptı

Marmaris'in Gökova Körfezi'nde yer alan Karaca adasının satış fiyatına zam yapıldı. 3 yıl önce satışa çıkan adanın 145 milyon liralık fiyatı güncellenerek 360 milyon liraya çıktı. Adanın metrekare fiyatı bin 139 lira olarak belirlendi.

Son dakika! Erdoğan paraların hesaplara geçeceği tarihi açıkladı! Bayram öncesi burs ve kredi ödemesi yapılacak

Öğrencilere öğrenim kredisi ve burs ödemelerinin tarihi erkene çekildi. Her ayın başında 6'sı ile 10'u arasında hesaplara yatan öğrenim kredisi ve KYK burslarının bayram öncesinde yatırılacağı açıklandı. Öğrenciye burs ve kredi ödeme tarihiyle ilgili son dakika gelişmesi yaşandı.

Kaşık Adası'nın yapılaşmaya açılmasına tepki!

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Başkanı Esin Köymen, Kaşık Adası'nın yapılaşmaya açılmasına tepki gösterdi ve kararı yargıya taşıyacaklarını belirtti.

Gökova Körfezi'ndeki Karaca Adası'nın fiyatı 225 milyon TL'ye çıktı!

Muğla Gökova Körfezi'nde yer alan 316 bin metrekarelik Karaca Adası'nın fiyatı 50 milyon TL artırıldı ve 225 milyon TL'ye çıkarıldı.

Eşref Hamamcıoğlu Galatasaray Adası'nı satacak mı?

Sabah Gazetesi köşe yazarlarından Hıncal Uluç bugünkü köşe yazısında G Galatasaray Adası'nın akıbetinin ne olacağını kaleme aldı. İşte o yazı...

Karaca Adası'nın fiyatında 35 milyon TL'lik indirim!

Muğla Marmaris Gökova Körfezi'nde bulunan, 2019 yılı Eylül ayında 210 milyon TL'den satışa çıkarılan 316 bin metrekare büyüklükteki Karaca Adası'nın satış fiyatı güncellenerek, 175 milyon TL'ye indirildi.

İzmir'de Kalem Adası'nın 258 dönümü 400 milyon TL'ye satılıyor!

İzmir'in Dikili ilçesine bağlı Kalem Adası'nın 258 dönümü 400 milyon TL'ye satışa çıkarıldı. 

tavşan adasının tarihi Haberi

tavşan adasının tarihi

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Gümüşlük Mahallesi'nde bulunan tarihi Tavşan Adası, önümüzdeki yıl ziyarete açılacak. Ziyarete kapalı adada 5 yıldır süren kazı ve kurtarma çalışmalarında ortaya çıkartılan tarihi eserlerin de sergileneceği belirtildi. İlçeye 18 kilometre uzaklıktaki Gümüşlük'teki Tavşan Adası'ndaki (Asar Adası) kazı ve kurtarma çalışmalarında ortaya çıkarılan kilise, kiliseye ait depo ve sarnıçlar, M.S. 3'üncü yüzyılda Hıristiyanlığı yaymaya çalışırken katledildiği sanılan din adamları ve yakınlarının mezarları, din adamlarının kafataslan, kafataslarma çakılan çiviler, M.Ö. 5'inei yüzyıl ile M.S. 3'üncü yüzyıl dönemleri arasındaki tapmağa ait sütunlar ve kilisede üst düzey görevli din adamlarının yaşadığı evler, önümüzdeki yıldan itibaren sergilenecek. Suyun biraz altında kalan kral yolundan yürüyerek geçilebilen tarihi adayı Gümüşlük Platformu üyeleri ve bir grup vatandaşla birlikte gezen Myndos Kazı Başkam Uludağ...