27 / 04 / 2024

Son dakika! Erdoğan paraların hesaplara geçeceği tarihi açıkladı! Bayram öncesi burs ve kredi ödemesi yapılacak

Son dakika! Erdoğan paraların hesaplara geçeceği tarihi açıkladı! Bayram öncesi burs ve kredi ödemesi yapılacak

Öğrencilere öğrenim kredisi ve burs ödemelerinin tarihi erkene çekildi. Her ayın başında 6'sı ile 10'u arasında hesaplara yatan öğrenim kredisi ve KYK burslarının bayram öncesinde yatırılacağı açıklandı. Öğrenciye burs ve kredi ödeme tarihiyle ilgili son dakika gelişmesi yaşandı.



Öğrenim kredisi ve burslar ne zaman yatırılıcak. Devlete kredi ve burs başvurusunda bulunup hali hazırda ödeme alan öğrencilerin Mayıs ayı burs ve kredi ödemeleri erkene çekildi. Son dakika açıklamasına göre, hükümetin burs ve kredileri ödeyeceği tarih değişti. 

850 LİRA HESAPLARA GEÇECEK

Üniversite öğrencilerine bayram harçlığı sürprizi hükümetten geldi. Öğrenciler üniversite eğitim hayatı sırasında eğer KYK'dan burs alma hakkı kazanmışsa 850 lira burs veya kredi veriliyor. Bu rakam yüksek lisansta bin 700 liraya doktora da 2 bin 550 liraya çıkıyor. Sadece bu yıl kredi veya burs alan 1 milyon 374 bin öğrenci var. Her ay bu ödemeleri ayın 6’sı ile 10’u arasında yatıyordu Kredi ve burs ödemeleri mayıs ayına özel erkene çekildi. Öğrenci kredi ve bursları bayram öncesinde Nisan'ın 25'inden sonra hesaplara yatırılacak.  

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön