19 / 05 / 2024

Taze Beton Numunesi Denetimi toplantısı

Taze Beton Numunesi Denetimi toplantısı

Çevre ve Şehircilik Yalova İl Müdürlüğü, Yalova'da faaliyet gösteren yapı denetim kuruluşlarına yönelik 'beton numunesi' bilgilendirme toplantısı yarın Müdürlüğümüz Ahmet Kürşat Gedikoğlu toplantı salonunda düzenleyecek.

Bakan Özhaseki açıkladı, 81 şehirde 405 bina denetlendi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Yapılarımızı milli üretimimiz olan çipler ile denetliyor, binaların güvenli olması için uğraşıyoruz. Buna göre, Elektronik Beton İzleme Sistemi (EBİS) ile 81 ilde 33 milyon çipli beton numunesi alarak 405 bin binayı denetledik." diye ko

Elektronik Beton İzleme Sistemi'yle 405 bin yapı denetlendi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada Elektronik Beton İzleme Sistemi (EBİS) ile tüm şehirlerdeki 33 milyon çipli beton numunesi alarak 405 bin binayı denetlediklerini dile getirdi.

381 bin 376 yapıdan, 30 milyon 388 bin 676 çipli beton numunesi alındı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının Elektronik Beton İzleme Sistemi (EBİS) ile 381 bin yapının betonu, 30 milyondan fazla çipli beton numuneyle denetlenecek.

6 bin 450 yapı denetim firması denetlendi! 131 bin 700 binadan numune alındı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, geçen yıl yapı denetim firmalarına yönelik 6 bin 450 denetim yaptı. 198'ine idari para cezası kesildi. Aynı zamanda EBİS kapsamında bugüne kadar 131 bin 700 binadan 9 milyon 750 bin çipli beton numunesi alındı.

Beton kalitesi karekod ile takip edilecek!

İnşaatlara dökülen taze betonların içine çip atılarak başlatılan beton takip sisteminde, mikserlere karekodlu beton irsaliyesi ve etiket uygulaması yakın zamanda hayata geçiyor.

44 bin inşaat çiple izleniyor!

Elektronik Beton İzleme Sistemi verilerine göre, taze beton numunesi alınan 44 bin inşaat, deneye tabi tutuldu. Bu  sistemin yüzde 99 oranında başarılı olduğu belirlendi...

Elektronik Beton İzleme Sistemi uygulanmaya başlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, inşaatlarda kullanılan betonun denetimini, beton numunelerine yerleştirilen çiplerle elektronik ortamda takibini sağlayacak Elektronik Beton İzleme Sistemi'nin uygulanmaya başladığını, bu kapsamda 23 bin 500  çipli beton numunesi alındığı açıklandı. 

Kadıköy'de 3 yılda 2 bin 311 bina test edildi!

Kadıköy Belediyesi Beton Zemin Laboratuvarı’nda son üç yılda 2 bin 311 binanın beton kalitesi test edildi. Beton Zemin Laboratuvarı, Zemin, Kentsel Yenileme Bürosu ve Yeni İnşaatlardan Alınan Taze Beton Alım Birimi olmak üzere üç farklı aşamada testlerini yapıyor.

Yalova Taze Beton Numunesi Denetimi toplantısı yarın düzenlenecek!

Çevre ve Şehircilik Yalova İl Müdürlüğü, Yalova'da faaliyet gösteren yapı denetim kuruluşlarına yönelik 'beton numunesi' bilgilendirme toplantısı yarın Müdürlüğümüz Ahmet Kürşat Gedikoğlu toplantı salonunda düzenleyecek.

İnşaat sektörüne bakan uyarısı!

İdris Güllüce, "Beton denetimini çok ciddi yapacağız. Gecenin bir saatinde bizim bakanlığımızın personeli gelir, bir beton numunesi alır söylediği ve sattığı betonla, döktüğü beton 'aynı mı. değil mi' diye kontrol ederiz" dedi.

Niğbaş Niğde Beton Özışık İnşaat'ı devraldı!

Niğbaş Niğde Beton Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Niğbaş Niğde Beton Özışık İnşaat' ı devraldı...

Türkiye Hazır Beton Birliği atıkları geri dönüştürüyor!

THBB, hazırladığı “Kentsel Dönüşüm Projeleri Kapsamında Oluşan İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Hazır Beton Sektöründe Yeniden Kullanım Potansiyelinin Araştırılması Ar-Ge Projesi” ile kentsel dönüşüme en büyük katkıyı sağlıyor...

Gürsel Tekin: Trafiğin sebebi 193 AVM, gökdelenler, beton!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin İzmir'de Sayın Başbakan her olayda mutlaka bir gerekçe buluyor, geçmiş iki ay önce faiz lobisiydi, Gezi Parkı'ydı. Belli ki beton lobisine o da teslim olmuş, dedi

Taze Beton Numunesi Denetimi toplantısı Haberi

Taze Beton Numunesi Denetimi toplantısı

İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, taze beton numunesi alımı ve sonrasında yapılacak deneylerin yürütülmesi ile ilgili olarak yapılacak bilgilendirmeye ilgililer davet edilerek, "16 Nisan Perşembe günü İl Müdürlüğümüz Ahmet Kürşat Gedikoğlu toplantı salonunda saat 14:00 da yapılacak Taze Beton Numunesi alımı ve sonrasında yapılan deneylerin yürütülmesi, bu iş ve işlemlerin uygulamasında uyulması gereken standart ve ilgili yönetmeliklerin tartışılacağı "Taze Beton Numunesi Denetimi" başlıklı sunum ve bilgilendirme toplantısına İlimizde faaliyet gösteren tüm Yapı Denetim Kuruluşları temsilcileri, Uygulama Denetçisi Mimar ve Mühendisler, Kontrol Elemanları, Zemin ve Malzeme Laboratuvarları Temsilcileri ve tüm vatandaşlarımız davetlidir" ifadelerine yer...