02 / 05 / 2024

TBMM binasında yapılan tamiratlar

TBMM binasında yapılan tamiratlar

TBMM'de yapılan tamirat ve tadilatlar ile ofis telefonlarının yenilenmesine ilişkin olarak CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a yönelik soru önergesi hazırladı..

TBMM binasında yapılan tamiratlara ilişkin 5 sorun TBMM'de!

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a TBMM Ana Bina'da yapılan tamirat ve tadilatlara ilişkin 5 soru sordu..

Kentsel Dönüşüm Kanunu'nda yapılan değişiklikler süreci hızlandıracak!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık yaptığı açıklamada kentsel dönüşümün büyük bir fırsat olduğunu belirterek, Kentsel Dönüşüm Kanunu'nda yapılan değişiklikler süreci hızlandıracağını söyledi.

GAP yatırımları bölge ihracatını 28'e katladı! Yapılan yatırımlar 14 milyar doları aştı

GAP kapsamında tarımdan sanayiye, ulaşımdan yenilenebilir enerjiye çeşitli sektörlerde 34 senedir bölgenin kalkınması için destek verilmekte. Bölge illerinin 2000 yılında 503,5 milyon dolar olan ihracatı, GAP kapsamında yapılan yatırımlar ile 14 milyar doları geçti. İşte haberin detayları...

Otomotiv piyasasında alışılmadık artış! Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı bir yılda yüzde 86,2 arttı!

Ağustos ayında trafiğe kaydı yapılan sıfır otomobil sayısı 2022’nin aynı ayına kıyasla yüzde 86,2 oranında, toplam taşıt sayısı yüzde 110,6 oranında arttı. Ocak-ağustos ayları arasında trafiğe kayıtlar 804 bin 993’ü otomobil olmak üzere toplam 1 milyon 525 bin 213 adeti buldu.

Notersiz yapılan kira sözleşme geçerli mi? Kira kontratında artış oranı yazmıyorsa ne olur?

Kiracılar, kiraladıkları konutlar için ev sahibi ile bir sözleşme imzalarlar. Bu sözleşmede iki tarafında haklarının neler olduğu açık bir şekilde yazılıdır. Peki “Notersiz yapılan kira sözleşme geçerli mi?” İşte detaylar!

2010-2021 yılları arasında satılan Hazine gayrimenkulleri TBMM gündeminde! 

İyi Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, 2010-2021 yılları arasında satışı yapılan Hazine'ye ait gayrimenkulleri Meclis gündemine taşıdı. Yokuş, konuyla ilgili soru önergesi verdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş asgari ücret çıkışı! Yapılan zam oranını açıkladı

Asgari ücrete yılbaşında yapılan yüzde 50'lik zamla maaşlar 4 bin 253 lira oldu. Yılın ilk dört ayında yüzde 60 olarak açıklanan enflasyon asgari ücreti eritti. Asgari ücrete ara zam tartışmalarının başladığı bugünlerde Erdoğan'dan yeni bir çıkış geldi.

2021'de satışı yapılan Hazine'ye ait taşınmazlar TBMM'de!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 2021 yılında satışı yapılan Hazineye ait taşınmazlara ilişkin soru önergesi verdi. 

2002-2020 yılları arasında Özelleştirme İdaresi tarafından yapılan taşınmaz satışı TBMM'de!

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, 2002-2020 yılları arasında Özelleştirme İdaresi tarafından yapılan taşınmaz satışına ve elde edilen gelir miktarına ilişkin soru önergesi verdi. 

Şırnak'ta TOKİ tarafından yapılan konutlar ve dağıtımları TBMM'de!

Şırnak'ta TOKİ tarafından yapılan konutlara ve bunların vatandaşlara dağıtımı TBMM gündemine taşındı.

Aydın-Denizli otoyol projesi güzergahında yapılan değişiklik TBMM'de!

Aydın-Denizli otoyol projesi güzergahında yapılan değişikliği meclis gündemine taşındı. CHP'li Yıldız, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kadastro çalışması yapılan tarla için tapu iptali davası açılır mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, 1948 yılında yapılan hisseli tarla köy senedi olduğunu ve 1988'de kadastroda kesinleştiğini belirten okuyucu, senedin kayıtlı olduğu kişinin vefat ettiğini söyledi ve tapu iptal davası açıp açamayacaklarını sordu. 

2020'de yapılan 8 ulaştırma ihalesinin sonucu ne oldu?

2020'de ulaştırma alanında yapılan 12 ihalenin 8'inin sonuçlarının hala açıklanmadığını söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, ihaleler için şeffaflık çağrısında bulundu. 

Tarım ürünleri karşılığında yapılan yatırımlar meclis gündeminde!

Tarım ürünleri karşılığında yapılan yatırımlar ve satın alınan taşınmazlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Karaduman, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TBMM binasında yapılan tamiratlar Haberi

TBMM binasında yapılan tamiratlar


CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, TBMM'de yapılan tamirat ve tadilatlar ile ofis telefonlarının yenilenmesine ilişkin olarak TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a 6 soru sordu.


Altıok önergesinde "15 Temmuz 2016 darbe girişimi sonrasında TBMM'de hasar gören yerlerin onarılması ile başlayan tadilat çalışmaları hız kesmeden ve sınır tanımadan devam etmektedir. 15 Temmuz'dan sonra muhalefet kulisinde yapılan ilk tadilatın ardından ikinci tadilatta locanın zeminle aynı seviyeye getirilmesi ve son olarak referandum sürecinde yapılan tadilatlar ile gereksiz harcamalar kat be kat artmıştır.


TBMM'deki tescilli kültür varlığı olan bölümlerin yıkılması ya da bu alanlara yeni bölümlerin eklenmesi, mekanın karakteristik özelliğini değiştirmenin yanı sıra israfın sınırları da zorlanmıştır. Muhalefet ve iktidar kulisleri meclisin tarihi dokusunu bozacak şekilde yenilenirken, 2014 yılında hizmete giren Yeni Hizmet Binası'nda ki milletvekili...