05 / 05 / 2024

TBMM İçişleri alt komisyonu Alt komisyon toplantısı

TBMM İçişleri alt komisyonu Alt komisyon toplantısı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, apartman sakinlerinin de, apartman önündeki yollara araç park ettiklerinde ücret ödemesi gerektiğini söyledi

İstanbul depremiyle ilgili çarpıcı uyarı: Binaların yüzde 5'i bile yıkılsa 825 bin kişi enkaz altında kalacak!

TBMM Deprem Komisyonu ve Bayındırlık, İmar Komisyonu CHP Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek İstanbul'da, olası bir depremde binaların yüzde 5'i bile yıkılsa 825 bin kişi enkaz altında kalacağını söyledi.

İçişleri Bakanlığı 3 bin 546 sözleşmeli personel alacak! Başvuru tarihi ve şartları açıklandı

İçişleri Bakanalığı merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere 3 bin 546 personeli işe alacak. Başvurular İçişleri Bakanlığı Aday Profil Bilgileri Düzenleme ve Sınav Başvuru linki aracılığıyla e-Devlet üzerinden gerçekleştirilecek.

Milyonlarca sürücüye yeni ehliyette sürpriz değişklik uyarısı! İçişleri Bakanı Soylu başlatılan çalışmayı açıkladı

Trafikte araç kullanan sürücüler bu yılın sonuna kadar sürücü ehliyetlerini düzenlemek ve yeni ehliyete geçmek zorunda kalacak. Yeni ehliyetlere geçmeyenlerin sürücü belgeleri iptal edilecek. İçişleri Bakanlığı yeni ehliyette de bir değişikliğe gidildiğini açıkladı. İşte detaylar...

Yarım asırdır altın piyasasını takip eden ünlü ekonomist Cihat Çiçek altının yükseleceği tarihi ve rakamı açıkladı

Altın yatırımcılarının yakından takip ettiği ünlü ekonomist Cihat Çiçek, altın fiyatları hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanlığı'nın el koyduğu İBB dosyalarında hangi zararlar var?

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Saygı Öztürk, bugünkü köşesinde, İçişleri Bakanlığı'nın el koyduğu İBB dosyalarını kaleme aldı. İşte Saygı Öztürk'ün 'İşte, İçişleri Bakanlığı’nın el koyduğu dosyalar ve kalem kalem zararlar' başlıklı yazısı...

Kamuda yapım işleri ihalelerine ilişkin yeni düzenleme!

Kamu İhale Kurumu (KİK), mal ve hizmet alımı, yapım işleri ve elektronik ihale uygulama yönetmeliklerinde düzenlemelere gidildi.

İçişleri Bakanlığı'ndan metruk bina kararı!

İçişleri Bakanlığı 81 kentin valisine metruk binalar ile ilgili genelge gönderdi. Genelgeye göre metruk binaların yerleşim birimi olarak gösterilmesine izin verilmeyecek. 

Dışişleri Bakanlığı temsilcilik gayrimenkulleri için ne kadar kira ödüyor?

Dışişleri Bakanlığı’nın yurt dışı temsilcileri için ödediği kira bedellerinin toplamı 5 senede yaklaşık 3 kat yükseldi. Dışişleri Bakanlığı’nın yurt dışındaki temsilcilikler için kullandığı gayrimenkullere ödediği kira bedeli 2020'nin sonu itibariyle 305 milyon Türk Lirası'na yükseldi. 

Sakarya'da kışladaki inşaatta göçük! 2 işçi toprak altında kaldı!

Sakarya Adapazarı'nda yer alan askeri kışladaki bir inşaatta yaşanan göçük sebebiyle 2 işçi toprak altında kaldı.

İçişleri Bakanlığı'nın el koyduğu İBB dosyalarında hangi araziler var?

İBB tarafından satın alınan birçok gayrimenkul için müfettişler incelemelerde bulundu. Araştırma devam ederken İçişleri Bakanlığı dosyaları aldı. Peki o dosyalar neler?

ABD Dışişleri'nden Grönland'ın satın alınmasına ilişkin açıklama!

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken tarafından Grönland'la ilgili dikkat çeken bir açıklama yapıldı. Buna göre, Washington, Grönland'ı satın almayacak.

Pandemi nedeniyle işleri bozulan esnafa kira müjdesi!

Koronavirüs salgını nedeniyle işleri bozulan esnaflar için kira sözleşmelerinde yeni düzenleme yapılacak. Yeni düzenlemede kapanma döneminde esnaf iş yeri sahiplerine kira ödemeyecek.

Yunanistan Dışişleri: Kanal İstanbul’un yapımı Türkiye’nin iç meselesidir!

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aleksandros Papaioannou, Kanal İstanbul’un yapımının Türkiye’nin iç meselesi olduğunu söyledi.

TBMM İçişleri alt komisyonu Alt komisyon toplantısı Haberi

TBMM İçişleri alt komisyonu Alt komisyon toplantısı


TBMM İçişleri alt komisyonu Alt komisyon toplantısına katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek , cadde ve sokakların otopark olarak kullanılması ve “değnekçilik” ile ilgili açıklamalarda bulundu. 


Türkiye'nin bu konuda yurtdışıyla en büyük farkının, ülkede imar konusunda yapılan yanlış uygulamalar olduğunu ifade eden Gökçek, “Apartman ve işyeri ruhsatı alınırken, otopark parası verilerek otopark yapılmıyor ve apartman önüne de 'burası için para verdim' deniliyor. Bu aslında, yapılan bir imar cinayetidir” dedi. 


Müteahhitin, 2-3 daire daha kazanmak için bunu yaptığını belirten Gökçek, “Bu adet haline gelmiş ve belediyeler buna prim vermiş. Bunu engelleyemiyorsunuz, Ankara'nın yüzde 90'ı bu durumda, İstanbul'da. Bazı belediyeler karar almamıza rağmen maalesef devam ettiriyor. Sizin buradan bir kanun çıkartıp, hiç bir şekilde otopark olmayan yerlere ruhsat verilmemesini kanun haline getirmeniz...