17 / 05 / 2024

TBMM ilan reklam vergi

TBMM ilan reklam vergi

TİM ve ihracatçı birliklerine yönelik kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Buna göre; Türkiye’de yapılan fuarların düzenlendiği iç alanlarda yapılan ilan ve reklamlar, ilan ve reklam vergisinden muaf tutulacak.

TBMM duyurdu! 121 memur alımı yapılacak En az lise mezunu ve KPSS 60 puan şartı! İşte ilanın detayları...

Türkiye Büyük Millet Meclisi memur alımı için ilan yayımladı. En az lise mezunu ve KPSS 60 puanı olan adalar için ilanın detayları belli oldu. İşte merak edilenler...

İhracaatçılara yönelik kanun teklifi TBMM'de kabul edildi

TİM ve ihracatçı birliklerine yönelik kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Buna göre; Türkiye’de yapılan fuarların düzenlendiği iç alanlarda yapılan ilan ve reklamlar, ilan ve reklam vergisinden muaf tutulacak.

Devlet destekli emlak pazarlaması başladı! Sabiha Gökçen Havalimanı'nda verilen o ilan gündem oldu

Hükümetin yabancıya konut satanlara 600 bin lira reklam organizasyon ve ilan verenlere de 1 milyon 200 bin liraya kadar destek vereceğini açıklaması dikkat çekmişti. Söz konusu teşvik haberi sonrası emlakçılar hemen harekete geçti.

TOKİ reklam sözleşmelerinin detayları belli oldu!

TOKİ'nin 2020 Haziran ila 2021 arasındaki reklam sözleşme detayları belli oldu. Toplam 19 bin 620 santimetrelik ilan ve reklamın hangi gazetelere verildiği açıklandı.

Muğla'da son 1 yılda iflas eden ve konkordato ilan eden işletme sayısı TBMM'de!

Muğla'da son 1 yılda iflas eden, kapanan ve konkordato ilan eden işletme sayısı ile icra dosyası verileri meclis gündemine taşındı. CHP'li Erbay konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İşletmeciler, artık o vergiyi ödemeyecek!

TBMM'ye sunulan Gelir Vergisi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunda Değişiklik kapsamında işletme sahiplerinin, kira stopajı vergisi, ilan ve reklam vergisi ile çevre vergisi ödemelerinden muaf tutulmaları amaçlanıyor.

Torbalı'da riskli alan olarak ilan edilmesi istenen yerler TBMM gündeminde!

İzmir'in Torbalı ilçesinde riskli alan olarak ilan edilmesi talep edilen yerler ve dönüştürülen alanlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Seferihisar'da riskli alan ilan edilen ve dönüştürülen alanlar TBMM'de!

İzmir'in Seferihisar ilçesinde riskli alan olarak ilan edilmesi talep edilen yerler ve dönüştürülen alanlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Vergi yapılandırması için son hafta!

Düzce Belediyesi, emlak, çevre temizlik, ilan, reklam vergileri ve su borçlarına ilişkin başlatılan vergi yapılandırma taksitlerinin son ödeme tarihini 1 Ekim olarak açıkladı.

Düzce Belediyesi'nden emlak vergisi yapılandırma uyarısı!

Düzce Belediyesi emlak, çevre temizlik, ilan, reklam vergileri ve su borçlarına ilişkin çıkarılan yapılandırma kararı hakkında için bir açıklama yaptı. 

Kırşehir Belediyesi'nden emlak vergisi uyarısı!

Kırşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Sulu, 2017 yılına ilişkin emlak, çevre temizlik ve ilan reklam vergilerinin ikinci taksit ödeme süresinin 30 Kasım'da biteceğini dile getirdi. 

Ayvalık'ın afet bölgesi ilan edilmesi talebi TBMM gündeminde!

Ayvalık'ın afet bölgesi ilan edilmesi yönündeki talepler meclis gündemine taşındı. CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın konu hakkında açıklamalarda bulundu..

Malatya Büyükşehir'den vergi affı hatırlatması!

Emlak vergisinden, ilan reklam vergisine, su borcundan çevre temizlik vergisine kadar her türlü borca bağlı faiz, gecikme faizi ve gecikme zammı silinerek, yeniden yapılandırma fırsatı sunan Vergi Affı, 25 Kasım Cuma günü sona eriyor.

TBMM ilan reklam vergi Haberi

TBMM ilan reklam vergi

Türkiye İhracatçılar Meclisi ile İhracatçı Birliklerinin Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Buna göre, ihracatçı birliklerinin ve Türkiye İhracatçılar Meclisinin genel sekreter ve genel sekreter yardımcılıklarına 30 gün içinde atama yapılmaması halinde Ticaret Bakanlığınca resen atama yapılabilecek

 İhracatçı birliklerinin yedek akçelerine aktarılan tutarın Ticaret Bakanlığınca belirlenecek miktarı, İhracatı Geliştirme Anonim Şirketi sermayesine eklenecek.

Türkiye'de gerçekleştirilen fuarların düzenlendiği iç alanlarda yapılan ilan ve reklamlar vergiden muaf tutulacak.

Hazinenin özel mülkiyetinde bulunan serbest bölgelerde üstyapıların kullanımının etkinleştirilmesine katkı sağlanması, atıl kalmasının önüne geçilmesi ve yeni yatırımcı taleplerinin karşılanabilmesine imkan sağlanacak. Bu kapsamda faaliyet ruhsatı iptal edilen ya da süresi dolan kiracı kullanıcıların üstyapıda bulunan mallarının tahliyesi için 1 aydan az 6 aydan fazla olmamak...