29 / 04 / 2024

tbmm kentsel dönüşüm çalışmaları

tbmm kentsel dönüşüm çalışmaları

2014 yılı bütçesi TBMM Genel Kurulu' nda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı' nın bütçesi konuşuldu. Görüşmelerde bazı milletvekilleri Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'a soru sordu...

Mustafa Varank: Kentsel dönüşüm hamleleri hızlanacak!

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, son zamanlarda sık sık gündeme gelen kentsel dönüşüm hamlelerinin hızlanacağını ve vatandaşlara desteklerinin artacağını söyledi.

İstanbul’da kentsel dönüşümü bekleyen çoğu bina alarm veriyor!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 2024 yılı bütçe görüşmelerinde en önemli konulardan biri kentsel dönüşüm oldu. İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, İstanbul’da kentsel dönüşümü bekleyen çoğu binanın alarm verdiğini söyledi.

TBMM’den geçen kentsel dönüşüm düzenlemesi ne içeriyor?

Türkiye'de kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırıldı. Bu kapsamda Ak Parti tarafından hazırlanan Kentsel dönüşüme yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı.

Milyonlara kentsel dönüşüm uyarısı! Sağlam konutunuzu kentsel dönüşümde kaybetmeyin!

Milyonlarca vatandaş sağlam konutunu kentsel dönüşümde kaybedebilir. Kentsel dönüşümü hızlandırmak amacıyla TBMM’ye gönderilen ve 2.5 saat gibi kısa bir sürede komisyondan geçen kanun teklifiyle, vatandaşa sağlam konut ve işyerini kaybedebileceği uyarısı yapıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan kentsel dönüşüm ve afet rehabilitasyonu açıklaması!

12’nci Kalkınma Planı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geçti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Kalkınma Planı üzerinde yapılan görüşmelerde kentsel dönüşüm ve afet rehabilitasyonuna ilişkin birtakım açıklamalar yaptı.

Kentsel dönüşümü hızlandıracak teklif, TBMM’ye sunuldu yüzde 50+1 dönemi başlıyor! İşte yapılacak değişiklikler...

Türkiye'nin gündeminde yer alan kentsel dönüşüm projesi için yeni adım atıldı. Ak Parti tarafından hazırlanan Kentsel Dönüşüm Yasa Teklifi Meclis'e sunuldu. İşte yasa teklifinde yer alan maddeler ve detayları...

30 Ayda tamamlanması gereken kentsel dönüşüm projesi 7 yılda tamamlanmadı!

İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, 30 ayda tamamlanması gereken, aradan 7 sene geçmesine rağmen bitmeyen Kepez-Santral Kentsel Dönüşüm projesindeki gecikmeyi TBMM'ye taşıdı.

Kentsel dönüşüm ve kira sorunlarına ilişkin kanun teklifi Meclis'te! 

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Kentsel dönüşüm süreçlerinde milyonlarca vatandaşı ilgilendirden kira ve barınma sorununun çözülmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına kanun teklifi sundu. İşte o teklifin tüm detayları...

Kentsel dönüşüm alanlarında yer alan Hazine arazilerinin akıbeti TBMM'de!

Kentsel dönüşüm alanları içerisinde yer alan Hazine'ye ait araziler meclis gündemine taşındı. CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

Depremzedelere verilecek kentsel dönüşüm kredisi TBMM'de!

İzmir'deki depremzedelere verilecek kentsel dönüşüm kredisi meclis gündemine taşındı. CHP'li Sertel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çanakkale Gökçeada'daki kentsel dönüşüm planı TBMM'de!

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesindeki riskli yapılar ve bölgedeki kentsel dönüşüm planının uygulanması meclis gündemine taşındı. CHP'li Ceylan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Depreme yönelik en önemli adım kentsel dönüşüm!

Depreme yönelik yapılan çalışmaları anlatan TBMM Deprem Araştırma Komisyonu Başkanı Recep Uncuoğlu, depremin anahtarının kentsel dönüşüm olduğunu dile getirdi. 

İzmir'de kentsel dönüşüm hızlanacak!

TBMM Depreme Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonu toplantısında İzmir'de yapılacak kentsel dönüşüm çalışmaları ele alındı. Toplantıda kentsel dönüşümün hızlandırılması için atılacak adımlar değerlendirildi. 

tbmm kentsel dönüşüm çalışmaları Haberi

tbmm kentsel dönüşüm çalışmaları


CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Mersin'e nükleer santral yapıldığı zaman orada bir tane bile balık kalmayacağını iddia ederek, "Henüz ÇED raporu verilmediği halde, taş ocağı ruhsatıyla Ruslara nükleer santralin altyapısını yaptırıyorsunuz" dedi.


Milletvekilleri, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 2014 yılı bütçesi üzerinde görüşlerini açıkladı. 


CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin, kentsel dönüşümü eleştirerek, "Kentsel dönüşümün rant alanı olarak görülmesine, şehirleşmekten çok, birtakım insanların zenginleşmesi için kullanılmasına karşıyım" dedi.


ODTÜ'den geçirilecek yolla ilgili görüşlerini açıklayan Çetin, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'a, "(Yol, ODTÜ Rektörlüğünün istediği şekilde tünel olacak) dediğiniz zaman, ben içimden size teşekkür etmiştim. Ama bayram arifesinde sabaha karşı birden bire yol çalışmasına başlandığını görünce üzüldüm. Üstelik bu da, Ankara Belediyesinin bütün işlerinin görüldüğü bakanlığı refüze edecek...