01 / 05 / 2024

TBMM Tapu

TBMM Tapu

AK Parti milletvekillerinin imzasıyla TBMM’ye sunulan yasa teklifinden, yarım kalmış teşvikli yatırımlara da tapu müjdesi çıktı

Kimler tapu harcı ödemez?

Tapu harcı muafiyeti, ev almak isteyenleri rahatlatmaktadır. TBMM sunulan yeni tapu harcı muafiyeti düzenlemesi hakkındaki kanun teklifi ile ev alacaklar rahatlıyor. İşte Kimler tapu harcı ödemez? Sorusunun yanıtı ve tapu harcı muafiyetine dair bilinmesi gerekenler!

Yenişehir'deki arazilerin sahiplerinin gizlenmesi TBMM gündeminde!

Son zamanlarda gündemde olan Kanal İstanbul'un çevresine kurulacak Yenişehir’in tapu sürecinde askıya çıkarılan belgelerde arazi sahiplerinin gizlendiği iddiası TBMM gündemine taşındı. 

Üsküdar Bahçelievler Mahallesi'ndeki tapu sorunu TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, Üsküdar'da Bahçelievler Mahallesi Sultan Murat Caddesi üzerinde ikamet eden vatandaşların tapu sorununa ilişkin soru önergesi verdi. 

Tapu harcında muafiyet düzenlemesi!

TBMM'ye sunulan 492 Sayılı Harçlar Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında kişinin kendisinin ikamet etmesi için aldığı evlerde ebeveyn başına 300 bin, çocuk başına ise 150 bin TL'lik bölümün tapu harcından muaf tutulması öngörülüyor. 

Seyhan Gölbaşı Mahallesi'nin tapu sorunu TBMM'de!

Adana'nın Seyhan ilçesinde bulunan Gölbaşı Mahallesi'nin tapu sorununa ve Adana iline yapılan yatırımlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Barut, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

CHP'li Özkan Yalım Tapu Sicil Müdür Yardımcılığı Sınavı'nı TBMM'ye taşıdı!

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, yazılı sınav sonucunda başarılı olan isimlerin sözlü sınavda başarısız kabul edilmesini ve gündeme gelen 'torpil' iddialarını TBMM'ye taşıdı.

Tapu ve Kadastro binasının Ayasofya Müzesi'ne dönüştürüleceği iddiası TBMM'de!

Tapu ve Kadastro 2. Bölge Müdürlüğü binasının Ayasofya Müzesi'ne dönüştürülmek üzere boşaltılmaya başlandığı iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Baltacı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İhraç edilen kişilerin tapu kayıtlarına riskli şerhi konulduğu iddiası TBMM'de!

KHK ile ihraç olan kişilerin tapu kayıtlarına riskli şerhi konulduğu iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Karabat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tapu ve imara önemli değişiklikler geliyor!

2020 yılı Ocak ayında TBMM gündemine getirilmesi beklenen taslağa göre tapu ve imarda önemli değişiklikler yapılacak...

Tapu ve imar kanunlarında değişiklik teklifi kabul edildi!

Metruk binaların gerekirse yıkılması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığına yetki verilmesi, tapu işlemlerinde bürokrasi ve kırtasiyeciliğin azaltılması gibi düzenlemeleri içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Tapu ve imar kanunlarında değişiklik teklifi TBMM'de!

Tapu Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulunda görüşüldü. Milletvekilleri kanun teklifiyle ilgili görüşlerini paylaştı.

TBMM'de tapu ve imar kanununda değişiklik mesaisi!

TBMM Genel Kurulu, bu hafta tapu ve imar kanununda değişiklik teklifinin görüşmeleri için mesai yapacak...

Tuzla'daki tapu sorununa ilişkin 8 soru!

İstanbul'un Tuzla ilçesinde bir parselde yaşanan tapu sorununa, ilçedeki sosyal tesis ihtiyacına ve çevre kirliliğinin önlenmesi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

TBMM Tapu Haberi

TBMM Tapu

Teklife göre, taahhüt ettiği yatırımı tamamlayan ancak istihdam taahhüdünün yüzde 50’sini yerine getirenlere tapu koşulsuz devredilecek. Yatırımın yüzde 50’sini tamamlamış ve istihdam taahhüdünün yüzde 40’ını yerine getirenlere arsaların tapusu, emlak vergisi değeri üzerinden devredilecek. Yatırımın yüzde 25’ini gerçekleştirenlere istihdam sayısına bakılmadan arsalar rayiç bedel üzerinden devredilecek. 


49 YILLIĞINA KULLANIM HAKKI 


Teşvik belgesi alıp, hiç yatırım yapmayanlar 6 ay içinde başvurup, 2 yıl içinde taahhüt ettikleri yatırımın yüzde 10’unu tamamlayarak arazilerinin 49 yıllığına kullanım hakkını elde edecek. Yatırımlardaki gecikme eğer kamudan kaynaklı ise yatırımı tamamlamak için tanınan süre 3 yıl uzatılabilecek. 49 yıl süreli irtifak hakkı tesis edilen taşınmazların üzerinde en az % 50’si gerçekleştirilmiş yatırımlar, doğrudan yatırımcıya satılabilecek.


Ahmet Kıvanç /...