27 / 04 / 2024

TCDD Koruma Kurulu Kadıköy Belediyesi

TCDD Koruma Kurulu Kadıköy Belediyesi

Kadıköy Belediyesi ile TCDD ve İstanbul 5 Numaralı Koruma Kurulu arasındaki kavga mahkemeye taşınıyor. 5 No'lu Kurul, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ve restorasyon projesine onay vermeyen yetkililer hakkında dava açmaya hazırlanıyor...

Galata Kulesi’ndeki restorasyon projesine Koruma Kurulu'ndan onay!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) alınan tarihi Galata Kulesi’nin beden duvarlarının darbeli matkapla delinmesinden sonra koruma kurulu tarihi kuleyle ilgili restorasyon projesine onay verdi...

Tarihi Şato Restoran'daki tadilat için Koruma Kurulu’na başvuru!

Tarihi Şato Restoran'da İzmir Belediyesi tarafından yapılan tadilat için Koruma Kurulu’na tadilat başvurusu yapıldı.

Toprak koruma kurulu 3/5 çoğunlukla karar alabilecek!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Tarım Arazilerinin Korunması, Kullanılması ve Planlanmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile toprak koruma kurulunun karar oy sayısında düzenleme yapıldı..

Adalar'ın yeni imar planı, İstanbul 5 Numaralı Koruma Kurulu’nda!

Adalar 1/ 1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı, İstanbul 5 Numaralı Koruma Kurulu’nun önüne geldi. Adalar Belediyesi ve İBB onayladığı planı koruma kurulunun da onaylaması halinde uygulanacak.

Beştepe'deki yer altı otoparkı koruma kurulunda!

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki Millet Cami’nin karşısına yapılacak olan yer altı otoparkı ile ilgili koruma amaçlı imar planları hazırlandı. Alanın 1. Derece Doğal Sit Alanı içerisinde kalması nedeniyle planlar onay için ilgili koruma kurulu ve komisyona gönderilecek.

Adana Toprak Koruma Kurulu Toplantısı'nda alınan kararlar görüşüldü!

Adana'da Toprak Koruma Kurulu Toplantısı'nda alınan kararlar masaya yatırıldı. Toplantı gündem maddelerinin değerlendirilmesinin ardından sona erdi.

Adana'da Toprak Koruma Kurulu toplantısı yapıldı!

Adana'da Toprak Koruma Kurulu toplantısı yapıldı.Toplantıda, gündem maddelerinin slayt gösterisi eşliğinde incelendi.

Simav'da koruma altındaki 28 ev kaderine terk edildi!

KÜTAHYA'nın Simav İlçesi'ndeki Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'nun koruma altına aldığı 28 ev, yüksek maliyetli restorasyonu nedeniyle kaderine terk edildi.

TOKİ, Çorlu'daki Askeri Hastane arazisini mi istiyor?

Tekirdağ’ın Çorlu'daki Askeri Hastane, geçtiğimiz 13 Nisan’da Edirne Koruma Kurulu tarafından 1. Derece tarihi eser olarak tescil edildi. Ancak Milli Savunma Bakanlığı şimdi Edirne Koruma Kurulu’ndan tescilin kaldırılmasını istiyor.

Beyazıt'taki Yolgeçen Han otel olacak!

İstanbul Beyazıt’daki eski Yolgeçen Han, Koruma Kurulu kararı doğrultusunda tescilden çıkarıldı. 56 metrekarelik alanda yer alan Yolgeçen Han’ı otel olacak.

Ankara Havagazı Fabrikası yıkılacak mı?

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Ankara'da bulunan Havagazı Fabrikası'nın Ankara 1 Nolu Kültür Varlıkları Koruma Kurulu kararıyla alan tescilinin kaldırılma kararını yargıya taşıyacaklarını açıkladı.

Adnan Ertem'den Erzurum Çifte Minareli Medrese açıklaması!

Vakıflar Genel Müdürü Ertem, Çifte Minareli Medrese'deki restorasyonun, ilgili koruma kurulu ve bilim heyetinin kararları doğrultusunda gerçekleştirildiğini bildirdi. Ertem, çatının orijinal halinin değiştiğine dikkati çekti.

İzmir'deki Tarihi Asansör'ün zemini yenilenecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Karataş’taki Tarihi Asansör, üst bölümdeki zemin yenileme çalışması nedeniyle 3 gün boyunca hizmet veremeyecek. Çalışmalar Koruma Kurulu’ndan alınan izinle gerçekleştirilecek.

TCDD Koruma Kurulu Kadıköy Belediyesi Haberi

TCDD Koruma Kurulu Kadıköy Belediyesi


Haydarpaşa Tren Garı restorasyon projesi, İstanbul 5 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü ile Kadıköy Belediyesi'ni bir kez daha karşı karşıya getiriyor. 


T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü İstanbul 5 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunma kararı aldı. 


İstanbul 5 No'lu Koruma Kurulu, Kadıköy Belediye Başkanı Nuhoğlu ve belediye yetkilileri hakkında 'sorumluluk ve yetkilerini aşarak restorasyon projesi uygulamasını engellediği' iddiasıyla dava açmaya hazırlanıyor. 


Gazeteci Atilla Güner'in Twitter hesabından duyurduğu "Haydarpaşa Garı kavgası büyüyor. 5 Nolu Kurul, projeye izin vermeyen Kadıköy Belediyesi için savcılığa suç duyurusunda bulundu" bilgisi üzerine harekete geçen Emlakkulisi.com ekibi, şu bilgilere ulaştı;


İstanbul 5 Numaralı Koruma Kurulu, Kadıköy Belediye Başkanı Nuhoğlu hakkında...