04 / 05 / 2024

tcdd nerelerde demiryolu yapacak

tcdd nerelerde demiryolu yapacak

TCDD'nin 2016 yılında yoğun bir yatırım gündemi var. Yüksek Hızlı Milli Tren Projesi ihale hazırlıkları sürüyor. İlk prototipin 2018'e yetiştirilmesi hedefleniyor. Yüksek Hızlı Tren seti ihalesi de bu yıl yapılacak...

TCDD KPSS şartsız personel alacak! Başvuru şartları ve son başvuru tarihi belli oldu!

TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü, 4 eski hükümlü işçi alımı yapacağını duyurdu. Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı’ndan yayımlanan ilana göre, TCDD 4 adet demiryolu yol yapım bakım onarım makinesi operatörü alacak.

Adil Karaismailoğlu: Demiryolu ağımızı 12 bin 803 kilometreye çıkardık!

TCDD Gar Yerleşkesi Behiç Erkin Salonu'nda yapılan  "Omuz Omuza 165 Yıl Demiryolu İşçi Buluşması" etkinliğinde konuşan Adil Karaismailoğlu, "Toplam demiryolu ağımızı 12 bin 803 kilometreye çıkardık" dedi.

CHP Milletvekili Ahmet Kaya'dan demiryolu yatırımı eleştirisi!

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya yaptığı açıklamada, TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun’a Trabzon, Rize, Artvin, Giresun, Gümüşhane ve Ordu illerinde demiryolu olmadığını söyleyerek, bazı eleştiriler yaptı.

Halkalı-Kapıkule demiryolu için 100 milyon dolar kredi!

Halkalı-Kapıkule demiryolu kapsamında 76 km'lik Halkalı-Çerkezköy hızlı tren hattı için EBRD (Avrupa Yatırım ve Kalkınma Bankası) TCDD'ye 100 milyon dolar kredi vereceğini duyurdu. Peki projeyle neler hedefleniyor?

Güzergahı değişen demiryolu projelerinin zararı TBMM gündeminde!

TCDD ile sözleşme imzalandıktan sonra güzergah değişikliği yapılan bazı demiryolu projelerinin oluşturduğu kamu zararı meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer,  konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Türkiye’deki demiryolu hat uzunluğu nedir?

TCDD'nin lojistik merkezlerine, limanlarına ve hattına ilişkin soru önergesi hazırlayan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Türkiye’deki demiryolu hat uzunluğunu sordu..

Eskişehir OSB ile TCDD'nin demiryolu protokolü TBMM'de!

Eskişehir OSB ile TCDD arasında imzalanan demiryolu yapım protokolünün ve diğer bazı projelerin durumuna ilişkin soru önergesi hazırlandı...

Demiryolu yapımında yüzde 90 yerliliğe ulaştık!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü İsa Apaydın, demiryolu yapımında yerlilik oranının yüzde 90'a ulaştığını açıkladı.

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu'yla Çin Maraş'a bağlandı!

TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Veysi Kurt yaptığı açıklamada "Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı'yla biz Kazakistan'ı, Türkmenistan'ı Özbekistan ve Çin'i Mersin'e, İskenderun'a, Gaziantep'e, ülkemizin batısına ve aynı şekilde Maraş'a bağlamış olduk." dedi.

Sivas-Erzincan Demiryolu projesinde değişiklik!

T.C. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü (TCDD) tarafından, Sivas Erzincan Demiryolu Projesi'nde hat revizyonu yapılması planlanıyor.

Dünya Yüksek Hızlı Demiryolu Kongresi 8-11 Mayıs'ta!

10. Dünya Yüksek Hızlı Demiryolu Kongresi, TCDD ev sahipliğinde Uluslararası Demiryolları Birliği (UIC) tarafından, 8-11 Mayıs 2018'de Ankara'da yapılacak.

Türkiye'nin en uzun demiryolu tüneli 2019'da tamamlanacak!

TCDD Adana 6. Bölge Müdür Yardımcısı Oğuz Saygılı, Osmaniye'nin Bahçe ile Gaziantep'in Nurdağı ilçelerini bağlayacak, her biri 10 bin 200 metre ile Türkiye'nin en uzun demiryolu çift tüp geçidini kapsayan projenin 2019 yılında tamamlanacağını söyledi.

Bahçe- Nurdağ Demiryolu Tüneli inşaatında son durum!

TCDD tarafından yaptırılan ve Osmaniye'nin Bahçe ile Gaziantep'in Nurdağı ilçelerini bağlayacak Bahçe- Nurdağ Demiryolu Tüneli'nde çalışmalar hız kazandı.

tcdd nerelerde demiryolu yapacak Haberi

tcdd nerelerde demiryolu yapacak

ÜLKEMİZDE yaklaşık 50 yıl boyunca en fazla ihmal edilmiş altyapı yatırım alanı nedir sorusunun yanıtı kuşkusuz demiryollarıdır. Ama artık durum tamamen değişti. Son 10 yılda demiryollarına birbiri ardına çok büyük yatırımlar yapılıyor. 2016'da da bu alanda yatırım konusunda muazzam bir hareketlilik olacak. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nın (TCDD) 2016 yılı ajandasında yeni demiryolu yatırımlarından yeniden yapılandırma çalışmalarına, hızlı tren garlarından demiryollarında millileştirme çalışmalarına kadar birçok madde yer alıyor. 


Yüksek Hızlı Milli Tren Projesi kapsamında ihale hazırlıklarını sürdüren TCDD, ilk prototipin 2018 yılına yetiştirilmesini hedefliyor. 2016'da Ankara ve İstanbul arasını 1.5 saate indirecek yüksek hızlı tren (YHT) projesinin yap-işlet-devret (YİD) modeli ile yapılması için gerekli çalışmalara başlayacak olan TCDD, 2016 yılında yüksek hızlı tren seti ihalesine çıkmaya hazırlanıyor. 


Yatırım ödeneği tavanı 2016 yılı...