07 / 05 / 2024

TÇMB CEOsu İsmail Bulut

TÇMB CEOsu İsmail Bulut

Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da yaşanan metrobüs kazasında, çelik bariyerlerin kopmasıyla karşı şeride geçen metrobüs çok sayıda insanın yaralanmasına ve maddi hasara sebep olurken, yol güvenliği sorunu tekrar gündeme geldi.

Mb Altyapı İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mb Altyapı İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Barış Altın ve Murat Buzkartaca ortaklığında kuruldu.

Dolar 24 TL sınırına yaklaştı! Gümbür gümbür geliyor! Yatırımcılar o günü bekliyor

Dolar/TL kuru bugün 24 TL sınırına yaklaştı. Dolar kurundaki yükselişler devam ederken yatırımcılar Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın faiz kararına odaklandı. Dolar gümbür gümbür geliyor...

Bursa Mustafakemalpaşa'ya yeni termal otel geliyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bursa Mustafakemalpaşa’nın termal turizm merkezi olan Tümbüldek Kaplıcalar Bölgesi’ne otel inşa edilmesi için düğmeye bastı. 

Etap Gayrimenkul Yatırım Limited Şirketi kuruldu!

Etap Gayrimenkul Yatırım Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Çınar Müslüm Bakan, İbrahim Tüfekçi, İsmail Tüfekçi, Muhammed Emin Tüfekçi ve Zekeriya Tüfekçi ortaklığında kuruldu. 

Türkiye çimentocuları tek çatı altında toplandı!

Çimento sektöründe 66 markayı temsil eden Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB), 'Türk Çimento' markasıyla yoluna devam etme kararı aldı. 

Yol haritası hazırlanıyor! Türkiye'nin yüzde 95'i riskli!

TÇMB öncülüğünde bir araya gelen Türkiye’nin lider sivil toplum örgütleri, “Türkiye Deprem Hazırlık Yol Haritası” hazırlanması konusunda güçlerini birleştirecek.

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği'nden sivil inisiyatif çağrısı!

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB), İzmir depreminden sonra binaların güçlendirilmesinde, yenilenmesinde, kontrol ve denetiminde rol sahibi olan tüm sivil toplum kuruluşları, sektör oyuncuları ve meslek odalarını bu alandaki çalışmaları desteklemek üzere bir araya gelmeye çağırdı. 

Volkan Bozay kimdir?

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği’nin (TÇMB) yeni CEO'su Volkan Bozay kimdir? Volkan Bozay, daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Volkan Bozay'ın biyografisi...

Volkan Bozay Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği'nin yeni CEO'su oldu! 

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) Üst Yöneticiliği (CEO) görevine Volkan Bozay getirildi. 

Türkiye'nin çimentocuları yurt dışı yatırımı için hazır!

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) ve DÜNYA Gazetesi tarafından organize edilen “Türkiye Ekonomisini İnşa Edenler” temalı Anadolu Buluşmaları’nın online panel serisinin ilki Erzurum ile yapıldı.

TÇMB'den müteahhitlere ve ev alacaklara uyarı!

TÇMB deprem kuşağında olan Türkiye’de hem inşaatı yapanlar hem de konut alanlar için ‘kalite ve güvenlik’ unsurunun öncelikli olmasıyla ilgili uyarı yaptı. TÇMB özellikle okul, hastane ve öğrenci yurtlarının brüt beton tekniğiyle yapılmaları için öneride bulundu.

Beton kullanımı yapıların ömrünü artırıyor!

TÇMB teknik danışmanı ve ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölüm Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özgür Yaman, “İnorganik yapısıyla beton uzun ömürlü bir yapı malzemesi olup güvenirliği tarihsel olarak kanıtlanmıştır" dedi...

Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi'nde çimento ve hazır beton sektörü de olmalı!

TÇMB Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Tamer Saka, çimento ve hazır beton sektörünün de Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamına alınması gerektiğini söyledi...

TÇMB CEOsu İsmail Bulut Haberi

TÇMB CEOsu İsmail Bulut

Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da yaşanan metrobüs kazasında, çelik bariyerlerin kopmasıyla karşı şeride geçen metrobüs çok sayıda insanın yaralanmasına ve maddi hasara sebep olurken, yol güvenliği sorunu tekrar gündeme geldi. İngiltere ve İrlanda’da kullanımı zorunlu olan beton bariyerler kaza sırasında; aracın karşı şeride geçmesini engellerken, ses yalıtımı özelliğiyle de çevre ve trafik güvenliğine katkı sağlıyor. Yapılan araştırmalara göre beton bariyerler; psikolojik olarak sürücülerin daha dikkatli araç sürmesini de sağlıyor.


Metrobüs şoförü ve yolcunun tartışmasıyla yaşanan trafik kazasının sosyolojik ve insani boyutları tartışılırken; çelik bariyerle ayrılmış yolların güvenliği gündeme taşındı. Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) CEO’su İsmail Bulut çelik bariyerin kopmasıyla artan maddi hasarlı kazalarda yaralı ve can kaybı sayısının beton bariyerler ile düşürülebileceğini savundu.


Bulut; “Geçtiğimiz günlerde yaşanan metrobüs kazasında çelik bariyerlerin ne...