16 / 05 / 2024

tcmb geleneksel yöntemli repo ihalesi

tcmb geleneksel yöntemli repo ihalesi

Merkez Bankası, likidite yönetimi kapsamında atılan sıkılaştırma adımlarına devam ederek bugün 22 Eylül vadeli repo ihalesi açtı.

Son dakika: Nisan ayı Merkez Bankası faiz kararı belli oldu!

Piyasaların merakla beklediği Nisan ayı Merkez Bankası faiz kararı açıklandı. Buna göre TCMB faizi yüzde 50 düzeyinde sabit bıraktı.

İstanbullular, TCMB Başkanı Erkan'ın yüksek kira açıklamasına ne dedi? Ucuz ev var mı, yok mu?

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, İstanbul'daki evlerin kira bedellerinin yüksekliği sebebiyle ev tutamadığını ve annesinin yanına yerleştiklerini açıkladı. Peki İstanbullular, TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın kira isyanına ne dedi? İşte o açıklamalar...

Zeray İnşaat 18 projesinde yıl sonuna özel yüzde 25 indirim kampanyası başlattı!

Zeray İnşaat, 1 Aralık ve 31 Aralık 2023 tarihleri arasında gerçekleşen ve konut sahibi olmak isteyenlere 18 ayrı proje için 'Geleneksel Yıl Sonu Kampanyası' başlattı.

TCMB Başkanı Erkan resmen açıkladı! Yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 65 olarak güncellendi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan'dan son dakika yıl sonu enflasyon açıklaması geldi. Erkan yıl sonu enflasyon tahmini orta noktalarını 2023 için yüzde 65 olarak açıkladı.

SSK, Bağ-Kur, 4A ve 4B’lilere müjde! 2024 Ocak zammının ilk ipuçları geldi! Acil bakın!  

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin ocak zammı, TCMB’nin yıl sonu enflasyon tahmininin yüzde 58 olarak belirlenmesiyle netleşiyor. Emeklilerin heyecanla beklediği 2024 yılı Ocak zammı, bu tahminle beraber gündemde yerini aldı. Peki, emeklilerin kök zam tablosunda son durum ne? İşte detaylar...

Goldman Sachs'tan korkutan faiz tahmini! 

Goldman Sachs, Türkiye'ye has tahminlerini yeniledi ve ekonomi politikalarını yönetecek kişilerin "tamamen geleneksel" yöntemleri kabullenmesi halinde faiz seviyeleriyle alakalı beklentilerini açıkladı. Bu da yüzde 40 seviyesinde bir faizi tahmin ediyor.

Geleneksel perakende pazarı yüzde 70 oranında küçülecek!

Esas Gayrimenkul COO'su Nevzat Yavan, “Geleneksel perakende pazarı hızla daralacak. 3 yıl içerisinde Türkiye’de alışveriş merkezleri yüzde 10 seviyelerinde kategori değişimi yaşayacak” dedi.

Merkez Bankası’nın faiz kararı belli oldu. TCMB faizi yüzde 8,5’da sabit tuttu. Faiz kararı piyasaları nasıl etkileyecek

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası mart ayı faiz kararını açıkladı. Merkez Bankası, politika faizini yüzde 8,5’da sabit tuttuğunu belirterek herhangi bir değişikliğe gitmedi.

TCMB’nin yüzde 8,5’a düşürdüğü faizler, bankalarda neden yüzde 30’u aştı?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası son dönemlerde faizleri sürekli düşürürken, ihtiyaç sahiplerinin bankalardan kullandığı kredi faizleri ise 30’u aştı. Peki neden?..

Son dakika gelişmesi! Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), 2023 yılının ilk faiz toplantısını gerçekleştirdi. Banka, beklentiler doğrultusunda politika faizini yüzde 9'da sabit tuttu. İşte son dakika gelişmeleri...

Dünya Altın Konseyi verilerine göre yılın üçüncü çeyreğinde en çok altını TCMB aldı

TCMB altın talebinde yılın üçüncü çeyreğinde küresel merkez bankalarını geride bırakarak en çok altın alan merkez bankası oldu. Analistler merkez bankalarının bir takım riskleri bertaraf etmek için altın talebini artırdıklarını belirtiyor.

Asgari ücret, emekli ve memur zammında flaş gelişme! Detaylar netleşti

Eylül ayı enflasyonunun açıklanmasıyla Asgari ücret, memur ve emekli Ocak 2023 zammı için hesaplamalar yapılıyor. TCMB’nin yıl sonu enflasyon beklentisi netleşirken zam formülleri bir bir ortaya çıkıyor.

TCMB, bu yılın en fazla altın alımı yapan bankası oldu

Bu yılın en çok altın alımı yapan merkez bankası Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası oldu. Açıklama Dünya Altın Konseyi'nden geldi. Dünya genelinde ise bankaların altın aktivitelerinde düşüş görüldü.

tcmb geleneksel yöntemli repo ihalesi Haberi

tcmb geleneksel yöntemli repo ihalesi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), likidite yönetimi kapsamında atılan sıkılaştırma adımlarına devam ederek bugün 22 Eylül vadeli repo ihalesi açtı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; TCMB'nin yaptığı duyuruda, "Likidite yönetimi kapsamında atılan sıkılaştırma adımları çerçevesinde, 10 milyar TL tutarında geleneksel yöntemli repo ihalesi düzenlenmiştir. Repo ihalesinin vadesi 22 Eylül 2020 olarak belirlenmiştir." ifadelerine yer verildi.