17 / 05 / 2024

tedarik zinciri türkiye

tedarik zinciri türkiye

Kovid-19 krizi tedarik zincirinde aksamalara neden olurken, uzmanlar, uluslararası şirketlerin üretimde Çin'e bağımlılıklarını azaltmaya gideceğini ve bunun Türkiye için önemli bir fırsat oluşturduğunu belirtti.

Binlerce sıfır otomobil Türkiye'ye doğru yola çıktı! Görüntüler sosyal medyada olay oldu!

Çip krizinin etkisiyle sıfır otomobillerde yaşanan tedarik sorunları sonrasında, Çin'den Türkiye'ye doğru binlerce sıfır araç yola çıktı. Gemideki modellerin çoğunun 5 yıl aradan sonra Türkiye pazarına dönüş yapacak olan Chery'e ait olduğu düşünülüyor. İşte detaylar...

Türkiye'den doğal gaz krizi için kritik hamle

Rusya, Avrupa’ya doğal gaz akışını keserken, Türkiye için gaz tedarik tehdidi henüz yok. Ancak kış ayları gelirken herhangi bir sorun oluşmaması için Türkiye, kritik hamleler yaptı. Bu kapsamda ABD'yle LNG alımına yönelik görüşülüyor.

Türkiye için tarihi doğal gaz fırsatı: Avrupa Azerbaycan ile anlaştı

Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya'nın Avrupa'dan doğal gaz parasını rubleyle istemesi krize neden olmuştu. Avrupa kış gelmeden Rusya'nın vanaları kestiği doğal gazı yeniden tedarik etmek için arayışlarını hızlandırdı. Türkiye için tarihi bir fırsat doğdu.

Realtyplus Türkiye Gayrimenkul pazarında!

İspanya merkezli yeni nesil emlak pazarlama zinciri Realtyplus, Türkiye Gayrimenkul pazarında yerini aldı.

Türkiye İMSAD 45. Gündem Buluşmaları'nda küresel tedarik krizi masaya yatırıldı!

Türkiye İMSAD Gündem Buluşmaları’nın 45’incisinde küresel tedarik krizi masaya yatırıldı...

Kovid-19 sonrası tedarik zincirinde Türkiye için fırsat kapısı aralanacak!

Kovid-19 krizi tedarik zincirinde aksamalara neden olurken, uzmanlar, uluslararası şirketlerin üretimde Çin'e bağımlılıklarını azaltmaya gideceğini ve bunun Türkiye için önemli bir fırsat oluşturduğunu belirtti.

Piyasalar gurusu Mobius: Kriz Türkiye'ye fırsat!

Gelişen piyasalar gurusu ünlü yatırımcı Dr. Mark Mobius, Kovid-19 krizinde Türkiye’nin küresel ticarette konumunu güçlendirebileceğini, yatırımlardan tedarik zincirlerine, petrol fiyatlarından hisselere krizin Türkiye için birçok alanda fırsat sunduğunu söyledi.

Türkiye, Libya ve Afrika'ya ticarette tedarik zincirinin yeni lideri olabilir!

DEİK Türkiye-Libya İş Konseyi Başkanı Karanfil, dünyanın yeni normalinin tedarik zincirini ciddi anlamda değiştireceğini, Türkiye'nin Libya'da Çin ile İtalya'nın yüzde 25'i bulan pazar payını alabileceğini kaydetti.

Bauhaus Türkiye'deki mağazalarını kapattı!

Yaklaşık 25 yıldır hizmette olan Bauhaus Türkiye, çalışanlarının ziyaretçilerinin tedarikçilerinin sağlıkla ilgili sorun yaşamamaları için mağazalarını geçici süre kaydıyla kapattı...

Hilton Türkiye'de 100 otele ulaşmayı hedefliyor!

Hilton, Türkiye pazarına 64 yıl önce giren ilk yabancı otel zinciri. 2006'dan itibaren yatırım atağına geçen zincir, Türkiye'de sekiz olan otel sayısını yeni markalarla bugün 58'e ulaştırmış durumda. Şirket, bu sayıyı 4-5 yıl içinde 100'e çıkarmayı hedefliyor.

Uzak Doğu’dan iki butik otel zinciri Türkiye'ye geliyor!

Otel yatırım danışmanlığı yapan Servotel Corporation’ın Yönetim Kurulu Başkanı Ömer İsvan, önümüzdeki günlerde Uzak Doğu’dan iki ve çok üst düzey bir butik otel zincirinin Türkiye’ye geleceğini açıkladı... 

Fairmont Türkiye'deki ilk otelini Mecidiyeköy'de açıyor!

New York'daki meşhur The Plaza'dan Londra'nın ikonik oteli The Savoy'a kadar yetmişin üzerindeki otelinde, yüz yılı aşkındır misafirlerinin "anlarını anılara dönüştüren" dünyaca ünlü otel zinciri Fairmont, İstanbul'un en merkezi noktalarından Mecidiyeköy'de, Türkiye'deki ilk otelini açıyor

Ferit Şahenk, Cantina Laredo'yu Türkiye'ye getiriyor!

Doğuş Grubu'nun patronu Ferit Şahenk, Meksika mutfağının ünlü zinciri Cantina Laredo'yu Türkiye'ye getiriyor. Şahenk, 3 yılda bu markanın şube sayısını 4'e çıkaracak.

tedarik zinciri türkiye Haberi

tedarik zinciri türkiye

Uluslararası şirketler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını öncesi üretimde Çin'e olan bağımlılıklarını yeniden gözden geçirmeye başlarken, uzmanlar, şirketlerin salgınla bu bağımlılıklarını azaltmanın çok daha olası olduğunu, bunun Türkiye için de önemli bir fırsat oluşturduğunu belirtiyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; küresel sağlık krizinde; ilaç, sağlık, tekstil, tarım ve enerji gibi birçok sektör, Çin'de üretimdeki aksamalar ve uluslararası lojistikte yaşanan sıkıntılar nedeniyle baskı altında kaldı.

Çeşitli sektörlerde üretim yapan şirketler, salgın öncesi dönemde üretimlerini gözden geçirmeye başlarken, "tedarik zincirini yeniden yapılandırma" düşüncelerine "milliyetçi" bir yaklaşımı da ekledi. Ülkeler, özellikle ilaç sektöründe daha milliyetçi bir yaklaşım izlemeye başladı. 

Tedarik zincirini çeşitlendirmek isteyenler üretim yerlerini taşıyor 

Uzmanlar, Kovid-19 salgınının sebep olduğu krizin, Türkiye'nin küresel tedarik zincirinde kendini yeniden konumlandırmada büyük bir fırsat sunduğunu vurgulayarak, Türk...