26 / 11 / 2024

tekirdağ kaçak yapı

tekirdağ kaçak yapı

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde belediye, dere yataklarında yeşil alan üzerinde bulunan gecekonduların yıkımına geniş güvenlik önlemleri altında başladı. Olaylı başlayan yıkımda bir vatandaş çatıya çıkıp kendini yakmakla tehdit etti.

Tekirdağ Süleymanpaşa'da kaçak yapılara geçit yok!

1 Ocak 2016 tarihinden 1 Mayıs 2016 tarihine kadar yapılan İmar denetimleri sonucu, 51 adet İmar Kanuna aykırı yapı tespit eden Süleymanpaşa Belediyesi ekipleri kişiler haklarında yasal işlem başlattı.

Tekirdağ'da kaçak yapılaşmaya geçit yok!

Süleymanpaşa Belediyesi ekipleri Değirmenaltı Mahallesinde, kaçak olarak faaliyette bulunan büfeyi yıktı. Yıkımın ardından temizlik ekipleri, büfenin yıkıldığı yerde temizlik çalışması yaptı.

Çerkezköy'deki kaçak yapılar yıkıldı!

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde Ambardere mevkiinde hazineye ait boş arazi üzerine inşa edilen kaçak yapılar yıkıldı.

Tekirdağ Süleymanpaşa'da kaçak yapılaşmaya taviz yok!

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, " Süleymanpaşa Belediyesi olarak kaçak yapılaşmaya asla taviz vermeyeceğimizi dünde söyledik, bu günde ve yarında söylemeye devam edeceğiz." dedi.

Tekirdağ Süleymanpaşa'da kaçak yapılaşmaya izin yok!

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa Belediyesi ekipleri, kaçak yapılaşmaya karşı denetimlerini sürdürüyor. Bölgedeki kaçak yapılaşmaya taviz verilmiyor.

Kaçak yapılaşmayı İHA'lar tespit edecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kaçak yapılaşmaları, insansız hava araçlarıyla tespit edecek. "Ortofoto ve Coğrafi Veri Üretim Isı Projesi" kapsamında kentsel alanlarla mevcut durum tespiti çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Ortofoto ve insansız hava araçları ile kaçak yapılaşmalar tespit edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ortofoto projesi kapsamında 2014-2015 yıllarında kentsel alanlarda, turizm ve kıyı bölgelerinde mevcut durum tespiti yapmaya devam ediyor.Ortofoto ve insansız hava araçları ile kaçak yapılaşmalar tespit edilecek.

Kocaeli'de 2014 yılında 52 kaçak yapı yıkıldı!

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Tolga Ok ve yönetimi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nu makamında ziyaret etti. Başkan Karaosmanoğlu görüşmede, kaçak yapılaşma ve hafriyat konularında önemli mesajlar verdi.

Kaçak yapı nasıl durdurulur?

Bir yapının inşaat çalışmalarına başlanabilmesi belli başlı prosedürleri ve gereklilikleri yerine getirmesi gerekiyor. Kaçak yapı yaptırımları neler? Kaçak yapı nasıl durdurulur?

Fırat Anlı: Kaçak yapılaşmaya geçit yok!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş başkanı Fırat Anlı, Gazi Köşkü Sosyal Tesislerinde yapılan ziyarette yaptığı konuşmada tarihi, kütürel doğal alanlarda kaçak yapılaşmaya izin vermeyeceklerini dile getirdi.

Kaçak yapıya ruhsat alma süresi!

Kaçak yapı olarak tespit edilen yapının, tespit tarihinden itibaren belediye ve valilik tarafından belirlenen süre içerisinde yapıya ruhsat alınması gerekiyor. İşte, kaçak yapıya ruhsat alma süresi!

Kaçak yapının cezası!

Kaçak olarak tespiti yapılmış olan yapıların sahiplerine ve müteahhitlerine ilişkin bir çok yaptırım söz konusu oluyor. Peki, kaçak yapının yaptırımları neler? İşte, kaçak yapının cezası!

Kaçak yapı ruhsatlandırma dilekçesi!

Kaçak yapının tespit edilmesi halinde bu aykırılığın giderilmesi için tespit tarihinden itibaren 30 gün veriliyor. Bu süre içerisinde yapıya ruhsat alınması gerekiyor. İşte, kaçak yapı ruhsatlandırma dilekçesi!

Kocaeli'de 2014 yılında 52 kaçak yapı yıkıldı!

İbrahim Karaosmanoğlu, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Tolga Ok ve yönetimini makamında ağırladı. Karaosmanoğlu ziyarette, kaçak yapılaşmaya müsaade etmediklerini belirterek, “2014 yılında 52 kaçak yapı yıktık” dedi.

Kaçak yapı nasıl ruhsatlandırılır?

Kaçak yapının tespit edilmesi halinde, tespit tarihinden itibaren en çok bir ay içinde, yapı sahibi, yapısını yapı ruhsatına uygun duruma getirmesi ya da yapı ruhsatı alması gerekiyor. Peki, kaçak yapı nasıl ruhsatlandırılır?

tekirdağ kaçak yapı Haberi

tekirdağ kaçak yapı

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde belediye, dere yataklarında yeşil alan üzerinde bulunan gecekonduların yıkımına geniş güvenlik önlemleri altında başladı. Olaylı başlayan yıkımda bir vatandaş çatıya çıkıp kendini yakmakla tehdit etti. Çerkezköy Belediyesi ekiplerinin yıkıma başlayacağı sırada gecekondu sahiplerinden tepki geldi. Bir vatandaş yıkım emri olan boş bir evin çatısına çıkarak görevlileri, kendini yakmakla tehdit etti. Öfkeli vatandaş, zabıta görevlilerinin müdahalesi ile sakinleştirildi. Başka bir vatandaş ise yıkım için ilerleyen kepçenin önüne oturarak yıkımı engellemeye çalıştı. “Bize neden ikinci sınıf muamelesi yapıyorsunuz. Siz burayı yıkarsanız biz zaten çadırda yaşayacağız. Roman açılımı dediniz ama 5 sene oldu. Nasıl bir Roman açılımıdır bu. Bir saat müsaade edin. Biz sivil toplum örgütüyüz. Türkiye Cumhuriyeti’nde biz de varız. Çadırdan geldik çadıra da gideriz” diyen vatandaşı yine...