28 / 04 / 2024

tekirdağda Sanayi sektörü

tekirdağda Sanayi sektörü

Sanayi, lojistik, enerji ve gıda sektörlerinde öne çıkan Tekirdağ, 90 yıl önceki gibi Batı Trakya’nın ticaret merkezi olmaya talip.

Alanya’da emlak sektöründe zararına satışlar yapılıyor!

Emlak sektörünün büyük bir darbe aldığını belirten Trust United Emlak sahibi Durmuş Özgen, Alanya’da zararına satışların başladığını söyledi. Özgen, emlak sektöründe fiyatların çok geri geldiğini belirtti.

Ticaret Bakanı Yardımcısı Gürcan’dan emlak sektörüne ilişkin çok konuşulacak açıklama!

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, Kayseri’de katıldığı bir toplantıda emlak sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Gürcan, emlak piyasasını kontrol etmeye çalıştıklarını söyledi.

İhracatın yarısından fazlasını sanayi sektörü üstlendi!

Türkiye'nin geçen yılki ihracatının yüzde 42,3'ünü, ithalatının ise yüzde 60,9'unu büyük ölçekli girişimler yaparken, ihracatın yüzde 55,4'ü, ithalatın ise yüzde 49,5'i sanayi sektöründe faaliyet gösteren girişimlerden geldi.

Gayrimenkul sektöründe çözüm için buluşuldu: Arabuluculuk davalarında emlak danışmanları süreci hızlandıracak! 

ATO'da gayrimenkul sektöründe ara buluculuk konularının ele alındığı "Çözüm Zirvesi" düzenlendi. ATO Başkanı Gürsel Baran, arabuluculuk davaları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve emlak danışmanlarının davalardaki rollerine değindi. İşte ayrıntılar..

İnşaat sektörü, üretim ve ihracata odaklandı!

Türkiye ekonomisinde önemli yere sahip olan inşaat ve sanayi sektörünün temsilcileri, sürdürülebilir binalar ve inşaat malzemesi imalatının yanında üretim ve ihracatın önemine de dikkati çekti.

İstanbul'un ihracatında başrolü sanayi sektörü oynuyor!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerinden derlenen detaylara göre, İstanbul'da faaliyet gösteren şirketlerin ihracatında başrolü sanayi sektörü oynuyor.

Nisan'da hizmet sektöründe güven arttı, perakende ve inşaatta geriledi! 

TÜİK verilerine göre, mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi nisan ayında bir önceki aya göre; hizmet sektöründe yüzde 1,1 yükseldi. Perakende ticaret sektöründe yüzde 1,3 ve inşaat sektöründe yüzde 0,1 gerileme kaydedildi. İşte o veriler...

Konut seferberliği tam gaz! Özel sektör devlet arsalarında konut inşa edip kiralayacak!

Kamu dar gelirli vatandaşlar için konut seferberliği başlatmıştı. Bir adım da özel sektör tarafından atıldı. Devletin mülkiyetindeki arsalarda konut geliştirme önerisinde bulunan özel sekötr, bu konutları dar ve orta gelirlilere kiralamayı hedefliyor. İşte ayrıntılar...

Sanayi sektörü ihracatı 9 ayda 140 milyar dolara ulaştı!

Türk sanayi sektörü, 139,3 milyar dolarla tüm zamanların en yüksek ocak-eylül ihracatını yaptı. 

Almanya'da inşaat sektöründe son durum ne?

Almanya'da 2021 Haziran ayında sanayi üretimi yüzde 0,3 oranında azalış gösterdi. İnşaat sektörü bu sonucu negatif olarak açıkladı. Almanya Federal İstatistik Ofisi'nde (Destatis), Haziran 2021'deki sanayi üretimine dair raporları değerlendirdi.

Otomobil sektöründeki çip krizi en çok Almanya'yı vurdu!

Almanya'da otomotiv sektörünün çip şeklinde de isimlendirilen yarı iletken tedariğinde meydana gelen krizden diğer otomobil üreticisi ülkelere göre çok daha fazla etkilendiğine dikkat çekildi. 

Rusya'da konut sektöründe başı Moskova ve St. Petersburg çekiyor!

Rusya'da düşük faiz ve teşvikli ipotek programı sayesinde patlama yapması öngörülen konut sektörü, birkaç bölge dışında durağanlığını sürdürüyor. Rusya'da 800'ün üstünde şehirde tek bir yeni inşaat projesi olmadığı belirtiliyor.

ABD'de emlak sektörü küçüldü!

ABD'de Tedarik Yönetim Enstitüsü (ISM) tarafından açıklanan verilere göre, ülkedeki hizmet sektöründe 17 alanda büyüme, 1 alanda ise küçülme yaşandığını belirtidi. Bu dönemde küçülme gösteren alan da emlak sektörü oldu. 

tekirdağda Sanayi sektörü Haberi

tekirdağda Sanayi sektörü

Sanayi sektöründe 13 OSB’si ile öne çıkan Tekirdağ, ticaret alanında da söz sahibi olmak istiyor. 

Tekirdağ iş dünyası 90 yıl önce 35 ülkenin ticari ataşeliğine ev sahipliği yapan kentin yeniden Batı Trakya’nın ticaret merkezi olması için kamu, yerel yönetimler ve STK’ların el ele vermesi gerektiğini ifade etti. Sanayi , tarım, lojistik ve hizmet sektörlerinde büyüyen Tekirdağ’ın sorunları DÜNYA Gazetesi yazarlarından Dr Rüştü Bozkurt’un moderatörlüğünü yaptığı yuvarlak masa toplantısında ele alındı. Toplantıda Tekirdağ’ın dış ticaret limanları, BALO projesi, Mayıs ayında açılacak Asyaport gibi önemli dış ticaret avantajlarına sahip olduğu belirtilerek, kalifiye elemanların yetiştirilmesi konusunda 10 yıl sonrasının planlaması gerektiği ifade edildi. Tekirdağ tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçinin kente göçmesinin önüne geçmek gerektiği ifade edilen toplantıda doğru destekler verilebilmesi için Trakya’nın...