18 / 05 / 2024

Tekstil ihracatı ne kadar arttı

Tekstil ihracatı ne kadar arttı

Türk tekstil sektöründe, yılın 7 aylık döneminde 5 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirildi. 5,2 milyar doları bulan ihracatın yaklaşık yüzde 75'ini İstanbul, Gaziantep ve Bursa sırtladı

Tekstil ihracatçısı artan maliyetler yüzünden hedef düşürdü!

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Ramazan Kaya, bu yıla 23 milyar dolar hedefiyle başladıklarını ancak dış pazarlardaki yavaşlama ve içerideki maliyet artışları nedeniyle rakamı 19-19,5 milyar dolar olarak revize ettiklerini söyledi.

Tekstil ihracatında şok düşüş! Türkiye yıllar sonra ilk defa ithalatçı konumuna düştü!

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı Ahmet Öksüz, global talepteki daralmanın da etkisiyle sektör ihracatının 2023’ün ilk 8 ayında yüzde 12 daraldığını söyledi. Öksüz, istihdam kayıpları yaşanmaması için bir dizi tedbir alınması gerektiğini ifade etti.

 Türkiye’ye dev destek! Uluslararası firmalar Türkiye ile devam dedi

Türkiye hazır giyim ve tekstil ihracatının yüzde 70’ini yapan 23 alım grubundan, “Türkiye ile alakalı negatif bir durum yok. Satın almaya devam edeceğiz” dedi.

Rmdm Geri Dönüşüm Tekstil İhracat İthalat Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rmdm Geri Dönüşüm Tekstil İhracat İthalat Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 150 bin TL sermaye bedeli ile Jalal Mendıl tarafından kuruldu.

Clksteel34 İnşaat Emlak Gıda Tekstil İhracat İthalat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Clksteel34 İnşaat Emlak Gıda Tekstil İhracat İthalat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Orhan Yaşli tarafından kuruldu.

Haziran 2022’de Türkiye'nin otomobil ihracatı yüzde kaç oldu? haziran ayı otomobil ihracatı ne kadar oldu?

Otomobil ihracatı haziran ayında ne kadardı? Türkiye’nin haziran 2022 yılında otomobil ihracatı kaç TL? işte merak edilen soruların yanıtları!

Güneşli Park Otel Restoran İnşaat Gıda Tekstil Ve Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Güneşli Park Otel Restoran İnşaat Gıda Tekstil Ve Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 200 bin TL sermaye bedeli ile Ayşe İnce tarafından kuruldu.

Güneş Yapısal İnşaat Tekstil Orman Ürünleri Limited Şirketi kuruldu!

Güneş Yapısal İnşaat Tekstil Orman Ürünleri Limited Şirketi bugün Sultangazi'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Murat Gül tarafından kuruldu.

Türkiye hangi ülkeye, ne kadar ihracat yaptı?

Türkiye geçen sene değer bazında en fazla ihracat artışını ABD'ye yaptı. Peki Türkiye hangi ülkeye, ne kadar ihracat yaptı?

Kanvek İnşaat Tekstil İhracat İthalat Pazarlama E-Ticaret Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kanvek İnşaat Tekstil İhracat İthalat Pazarlama E-Ticaret Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 10 bin TL sermaye bedeli ile Uğur Kenanoğlu tarafından kuruldu.

Ruhsar Pekcan: Türkiye bugüne kadarki en yüksek aylık ihracat rakamına ulaştı!

Ticaret Bakanı Pekcan, "Ekim ayı ihracatımız yüzde 5,6 artışla 17 milyar 333 milyon dolar oldu. Bu rakam, bugüne kadar ulaşılan en yüksek aylık ihracat rakamı oldu." dedi.

Osmanbey'de iki dükkandan biri kiralık!

Türkiye tekstil ihracatının merkezi Osmanbey’i koronavirüs salgını vurdu. Bölgede iki ile üç mağazadan birinde ‘devren kiralık' ilanları asılı...

Saralar İnşaat Plastik Demir Tekstil İhracat İthalat Limited Şirketi kuruldu!

Saralar İnşaat Plastik Demir Tekstil İhracat İthalat Limited Şirketi bugün Pendik'te 500 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Kara tarafından kuruldu. 

Tekstil ihracatı ne kadar arttı Haberi

Tekstil ihracatı ne kadar arttı


Türkiye'nin yılın 7 aylık dönemindeki tekstil ve ham maddeleri ihracatı, yüzde 8 artarak 5 milyar doların üzerine çıktı.  


İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (İTKİB) verilerinden derlenen bilgiye göre, geçen yılın ocak-temmuz döneminde 4 milyar 835 milyon 348 bin dolar olan sektördeki ihracat, bu yılın aynı döneminde yüzde 8 artarak 5 milyar 225 milyon 559 bin dolara ulaştı.  


92,7 milyar dolarlık ülke ihracatının üzerinde büyüme gösteren sektördeki dış satım, genel ihracatın yüzde 5,6'sını, 73,3 milyar dolarlık sanayi ihracatının da yüzde 7,1'ini karşıladı.  


Mal grupları bakımından en fazla dış satım, 1 milyar 728 milyon 509 bin dolarla sektördeki ihracatın yüzde 33'ünü oluşturan dokuma kumaşta gerçekleştirildi.  


Bu ürün grubunu 1 milyar 31 milyon 434 bin dolarla iplik, 1 milyar 17 milyon...