12 / 05 / 2024

teleferik tesisi izmir

teleferik tesisi izmir

İzmir'in ilk solar çamur kurutma tesisinin açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yakında Konak ve Karşıyaka tramvaylarının temelinin atılacağını ve teleferik tesisinin bitirileceğini söyledi.

Erkan Petekkaya'nın sahibi olduğu şirket İzmir'den 250 dönüm arazi satın aldı! GES tesisi kurulacak!

İzmir’in Karaburun ilçesi Küçükbahçe Köyü’nden 250 dönümlük arsa alan Erkan Petekkaya'nın sahibi olduğu Nano Yenilenebilir Enerji Yatırımları Anonim Şirketi buraya GES ve Elektrik Depolama Tesisi kuracak.

Trabzon Beşikdüzü'nde Turizm ve Doğa Sporları Merkezi tesisi yapım karşılığı kiralama ihalesi!

Trabzon Beşikdüzü Belediyesi tarafından, Beşikdağ Turizm ve Doğa Sporları Merkezi ticari tesisleri yapım karşılığı ve teleferik tesisi 29 sene süreyle işletilmesi ihale edilecek. Tesisin yıllık kira bedeli 1 milyon 800 bin TL olarak açıklandı. 

İzmir Agora - Kadifekale Teleferik Projesi'nde son durum ne?

İzmir Agora‘dan Kadifekale’ye yapılacak olan teleferik projesinde son durum ne? İşte ayrıntılar...

Türkiye'nin en uzun teleferik tesisi Palandöken'e inşa edilecek!

Erzurum Valisi Otay Memiş, kar kalitesi, yılın 6 ayı kayak yapmaya elverişli, uzun pistleriyle önemli kayak merkezlerinden olan Palandöken'e Türkiye'nin en uzun teleferik tesisinin inşa edileceğini belirtti.

Ayder’e teleferik hattı yapılacak!

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde yerli-yabancı binlerce turisti ağırlayan Ayder Yaylası’nın da yer aldığı Kaçkar Dağları Milli Parkı’na 37 kilometrelik teleferik hattıyla kayak tesisi yapılacak. 

Rize'de teleferik ve turistik tesislerin yapım işi ihale ediliyor!

Rize Belediyesi, teleferik tesisi ve ticari ve turistik (otel alanlı) tesislerin yapımı ve 30 yıl süreyle işletilmesi işi ihale ediyor...

Beşikdüzü teleferik tesisi ve otel ihalesi 21 Mayıs'ta!

Teleferik Tesisi ile otel ve ticari tesislerin yapımı ve 29 yıl süreyle işi ihale edilecek. İhale 21 Mayıs'ta yapılacak..

SGK İzmir Eğitim ve Dinlenme Tesisi'nin satıldığı iddiası TBMM'de!

CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, SGK İzmir Eğitim ve Dinlenme Tesisi'nin satıldığı iddiası TBMM gündeminde konu oldu..

Kartepe Belediyesi teleferik ve turistik tesis yaptırıyor!

Kartepe Belediyesi Hikmetiye ile Kuzuyayla arasında 4 bin 690 metre uzunluğundaki teleferik tesisi ile ticari ve turistik tesislerin yapımı için 28 Eylül'de ihale düzenliyor..

İstanbul'a 10 yeni teleferik hattı geliyor!

İBB, 2019 yılı ve sonrasında 10 teleferik hattı inşa etmeyi planlıyor. İBB, Eyüp - Pierre Loti - Miniatürk Teleferik Tesisi için 21 Eylül'de ihaleye çıkılacak.

İzmir Selçuklu'daki teleferik projesinde hazırlıklar tamam!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir Selçuklu'daydı. Eroğlu, ilçede yapılması planlanan teleferik projesiyle ilgili bilgiler verdi.

İzmir Gölyazı mevkiinde atık yakma tesisi mi yapılacak?

CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, hazırladığı önerge ile İzmir'in Foça ile Aliağa ilçeleri arasındaki Gölyazı mevkiinde atık yakma tesisi yapılacağına ve bazı atıkların bu bölgeye gizlice gömüldüğüne dair iddiaları sordu..

İzmir Bayındır'a yeni arıtma tesisi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayındır merkeze uzak yerleşim yerlerinin atık su sorununu çözmek için ilçeye yeni bir arıtma tesisi daha kazandırdı.

teleferik tesisi izmir Haberi

teleferik tesisi izmir

İzmir Büyükşehir Belediye atıksu arıtma çamurlarını güneş enerjisiyle kurutup ekonomik değere dönüştürecek ilk tesisi Menderes'te kurdu. Tesiste elde edilen elektrik enerjisi ve fosil yakıt kullanımını engelleyen nakliye tasarrufu, yıllık 1000 ton karbondioksitin atmosfere salınımını engelleyecek. 


Torbalı, Tire ve Çandarlı'da benzer tesis kurulacak. Solar Çamur Kurutma Tesisi açılışına CHP İzmir milletvekilleri Alaattin Yüksel, Hülya Güven, Oğuz Oyan, İlçe belediye başkanları ve meclis üyeleri katıldı. 


TEMİZLEMEK ZORUNDAYIZ 


Kocaoğlu açılışta yaptığı konuşmada "Biz üretiyoruz, biz kirletiyoruz biz temizlemek zorundayız. İnsanlar sağlıklı hava ve suyun olduğu, fuar, kongre izleyeceğine inandığı kentlere geliyorlar. İzmir topyekün kentin kalkınması konusunda, bir taraftan tarım, sanayi, turizm, ticarete ayağa kaldırırken diğer taraftan olmazsa olmaz çevre yatırnnlarıyla Türkiye, Avrupa ve dünya ölçeğinde ses getiriyor. Bugün çevre yatıranları konusunda, hep söylüyorum yer arayışını...