17 / 05 / 2024

Telefonla ev satmaya çalışan dolandırıcılar

Telefonla ev satmaya çalışan dolandırıcılar

Telefonla ev satmaya çalışan dolandırıcıların tuzağına düşüp elinizdeki paradan olmamanız için yapmanız gerekenler....

“Arsa alıp prefabrik ev yapayım” diyenler dikkat! Bu tuzağa sakın kanmayın!

Depremin ardından Trakya’da, bir arsa alıp üzerine konteyner ya da prefabrik ev koymak isteyen kişilere dolandırıcıların tarlaları imarlı arsa diye satmaya çalıştığı belirtildi. Konuya ilişkin Evrensekiz Belediyesi de bir uyarı yaptı.

Telefonla ev satmaya çalışan dolandırıcılara dikkat!

Telefonla ev satmaya çalışan dolandırıcıların tuzağına düşüp elinizdeki paradan olmamanız için yapmanız gerekenler....

Ev satarken nelere dikkat edilmeli?

Ev satmaya karar verenler için dikkat edilmesi gerekleri anlattık. Satmaya karar verdiğiniz konut için şartları belirlemek ve uygun değer biçmek büyük önem taşıyor. 

Erzurum'da kiracısı olduğu evi satmaya çalışan kişi yakalandı!

Erzurum'da ev sahibi adına sahte kimlik çıkartıp kiracı olduğu evi satmaya çalıştığı belirtilen bir kişi ile arkadaşı hakkında "resmi belgede sahtecilik" ve "dolandırıcılık" suçlarından 5 seneden 15 seneye kadar hapis istemiyle dava açıldı.

TOKİ'den ev sahibi olmak isteyenler dikkat!

T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) 2018'de de ev sahibi olmak isteyenler için konut satmaya devam edecek. Peki ev sahibi olmadan önce nelere dikkat edilmeli? İşte cevabı..

Işın Karaca'ya ev sahibinden darbe!

Demet Akbağ'ın şaka programında zor anlar yaşayan Işın Karaca'ya esas darbe 1 ay sonra ev sahibinden geldi. Ev sahibi ünlü popçuyu arayıp 'Evi boşaltın, satmaya karar verdim' dedi.

Ev satmaya gelmedik, Türkiye’yi anlatmaya geldik!

Gayrimenkul sektörü temsilcileri, darbe girişimi sonrası yurtdışı tanıtım turuna başladı. Dün Dubai’de kapılarını açan Cityscape Global fuarına katılan şirketler “Ev satmaya gelmedik, Türkiye’yi anlatmaya geldik. Türkiye normalleşiyor. Fuarda, Körfez ilgisiyle moral bulduk." dedi.

Saray Grup Greenist Evleri'nde arsa fiyatına ev!

İstanbul Bahçelievler’de 174 dairelik konut projesi Greenist’le inşaat sektörüne giriş yapan Saray Grup, Greenist konutlarında fiyat artışına gitmedi, arsa fiyatına ev satmaya devam ediyor.

Greenist projesinde arsa fiyatı ev!

İstanbul Bahçelievler’de 174 dairelik konut projesi Greenist’le inşaat sektörüne giriş yapan Saray Grup, Greenist konutlarında fiyat artışına gitmedi, arsa fiyatına ev satmaya devam ediyor.

Ruslar Antalya'daki evlerini satmaya başladı!

Ülkelerindeki krizden etkilenen borçlu Ruslar, bunu ödeyebilmek için Antalya’daki evlerini satışa çıkarmaya başladı. Antalya'da emlakçılık yapan Ruslar, burada daha önce ev sattıkları vatandaşlarının aldıkları evlerini satmaya hazırlandıklarını söylüyor..

Ev ve Ofisler Tchibo'yla düzenleniyor!

Tchibo, 21 Ağustos’ta tüm Tchibo mağazalarında, Tchibo.com.tr’de ve 444 28 26 numaralı telefonla sipariş hattında satışa sunacağı “Eviniz ve Ofisiniz İçin” temasıyla tüm ev ve ofislere hayatı kolaylaştıran dokunuşlar yapıyor...

2B ve mütekabiliyet yasasıyla ev satımları durdu!

Kentsel dönüşüm, 2B ve mütekabiliyet nedeniyle ev sahipleri satışlardan vazgeçti. Fiyatlar tırmanışa geçerken lüks semtlerde de dar gelirli semtlerde de kimse ev satmaya yanaşmıyor

Küçük ev aletlerinde hem görünüşe hem de elektrik harcamasına bakılıyor!

Küçük ev aletleri üreticisi Homend'in telefonla yaptığı araştırmaya göre, tüketiciler cihazların hem estetik görünmesini hem de az elektrik harcamasını istiyor. Homend Genel Müdürü Hakan Koçer, bu cihazların meskenin elektrik harcamasında önemli bir yer t

Telefonla ev satmaya çalışan dolandırıcılar Haberi

Telefonla ev satmaya çalışan dolandırıcılar

Posta gazetesi yazarı Özlem Denizmen bugünkü köşe yazısında telefonla ev satmaya çalışan dolandırıcıları kaleme aldı. İşte Denizmen'in o yazısı...

Bu hafta dolandırıcılar peşime düştü. Biri telefonla ev satmaya çalıştı. Diğeriyse kredi kartımdan para çekti. Ama sert kayaya çarptılar. Böyle bir durumla karşılaşırsanız neler yapmalısınız? Gelin, başlıyoruz…

İki gün önce telefonum ısrarla çalıyordu açtım.

Dolandırıcı: Özlem Hanım sizi A şirketinden arıyorum. Ev sahibi olmayı düşünür müsünüz? Küçük küçük paralarla ev sahibi yapan B şirketini biliyor musunuz? Onlar gibi ama onlardan daha hızlı sizi ev sahibi yapıyoruz. Telefondaki kişinin hiçbir söylediğine güvenmedim ama hemen koşullarını sordum. 300 bin TL’lik ev için aylık 3 bin TL ödeme yapabileceğimi söyledim.

Dolandırıcı: Hesaplama yapıyorum. 300 bin TL’lik ev için 28 bin TL ödemeniz gerekiyor.

Ben: Peşinat olarak mı bu...