18 / 05 / 2024

Tellaliye alıcıya ait

Tellaliye alıcıya ait

Belediyelerce görevlendirilecek yetkililer tarafından makbuz karşılığında tahsil edilen tellaliye ücreti 2013 ne kadardır? Tellaliye kime aittir? Tellaliye harç ödemesi ne zaman yapılır? İşte sorularınızın yanıtı...

Ev sahiplerinin yeni oyunu akıllara durgunluk verdi: Sahte alıcılarla kiracıları evden çıkarmaya çalışıyorlar!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan gerilim hız kesmeden devam ederken, şimdi de ev sahiplerinin akıllara durgunluk veren yeni oyunu ortaya çıktı.  Ev sahipleri şimdi de sahte alıcılarla kiracıları evden çıkarmaya çalışıyor.

Yabancı yatırımcılar Türk hisse senedi ve tahvillerinin net alıcısı haline geldi! 6 yıl sonra bir ilk...

Türk hisse senedi piyasasında yaşanan keskin yükseliş yabancıların da dikkatini çekti. Yabancı yatırımcılar Türk hisse senedi ve tahvillerinin net alıcısı haline geldi.

Ekspertiz fiyatları üçe katlandı, alıcı da satıcı da tavan fiyat istiyor

İkinci el otomobil satışlarında satıcıya ve alıcıya getirilen ekspertiz raporu şartı fiyatların yükselmesine neden oldu. Tüketici dernekleri ve otomobil satıcıları ekspertiz raporuna tavan fiyat getirilmesini istiyor.

Kapıcıya konut verilmesi şart mı?

Birçok apartmanda çalışan kapıcı, apartmana ait konutta ikamet ediyor. Peki, kapıcıya konut tahsis edilmesi şart mı? Takvim Gazetesi köşe yazarlarından Feride Hilal İmal, bugünkü köşe yazısında kapıcılara konut tahsis edilmesini kaleme aldı. İşte İmal'ın o yazısı...

Villasına alıcı bulamayan Ajda Pekkan, emlakçılara dava açıyor!

Süperstar Ajda Pekkan, Bahçeköy'de bulunan villasına bir türlü alıcı çıkmayınca faturayı emlakçılara kesti. Villasını fiyatla internetten satmak için ilana koyan birçok farklı emlakçıya dava açıyor.

Acarblu Rezidans'ta doğayla iç içe evler alıcılarını bekliyor!

Acarblu Rezidans, daire sahiplerine şehir merkezinde doğayla iç içe bir yaşam vadediyor. Beykoz'da konumlanan proje, alıcılarını bekliyor...

Donald Trump'ın doğduğu eve alıcı bulunamıyor!

Donald Trump'ın doğduğu ve ailesiyle 5 yıl yaşadığı New York'daki Queens bölgesindeki ev satışa çıkarılmıştı. Alıcı bulunamayan ev geçici süreliğine satışa kapatıldı...

TURYAP, yabancı alıcılara hem satış hem rehberlik yapacak!

Türkiye'den 250 bin dolarlık gayrimenkul alan yabancı alıcılara vatandaşlık verileceği kararı yabancı yatırımcıların gözünü Türkiye'ye çevirmesini sağladı. Türk firması TURYAP gelen talebe cevap vermek için Türkiye'ye yatırım yapacak yabancılara hem satış hem de rehberlik yapacak. 

Birevim alıcıların istedikleri evi almasının önünü açıyor!

Birevim, artık zorunlu bölgeler ya da inşaat planlarından kredisiz ev sahip olmak yerine, alıcıların istedikleri evi almasının önünü açıyor.

Konut alıcısı harekete geçecek!

Emlak alıcılarını harekete geçirerek yeni çalışmalar başlatılacağını söyleyen İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, ''Yabancıya satışı daha da artırmak için ihracatçı sayacak bir düzenlemeye ihtiyacımız var'' dedi.

Konutta en çok ilk alıcı kazanıyor!

DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz, "Projelerden konutu en başta alanlar yatırımlarını katlıyor, konutta en çok ilk alıcı kazanıyor" dedi...

Özkan Aydemir: Gayrimenkul alıcısı daha dikkatli!

Realty World Elfi Gayrimenkul Brokerı Özkan Aydemir, inşaat sektörünün 2019'a sıkıntılı girdiğini söyledi. Aydemir, gayrimenkul alıcısının yeni dönemde daha dikkatli davrandığını söyledi.

Hacizli ve ipotekli konutun borcu alıcının!

Hacizli ve ipotekli konut projesinden ev alındığı zaman alıcının yükümlülüğü merak ediliyor. Kat irtifak tapuları almak borcu kapatmaya yetmiyor. Alacaklılar borçlarını alıcıdan tahsis etmek istiyor. 

Tellaliye alıcıya ait Haberi

Tellaliye alıcıya ait

Tellaliye ücreti 2013!

2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu kapsamında madde 67 ile madde 71 arasında düzenlenen tellaliye; Belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde belediyelere ait hal, balıkhane, mezat yerleri ve ilgilinin isteğine bağlı olarak belediye münadisi veya tellalı bulundurulan sair yerlerde, gerçek veya tüzel kişiler tarafından her ne surette olursa olsun her çeşit menkul ve gayrimenkul mal ve mahsüllerin satışları için alınıyor.


Telallık Harcının matrahı, harcın konusuna giren satışların gayri safi tutarı oluyor. Bu tutardan hiçbir indirim yapılmıyor.


Tellaliye ücreti 2013..

Tellallık Harcının nispeti, yüzde 2'dir. 100 Yeni Türk Lirasını aşan satışlarda aşan kısım için nispet yüzde 1'dir.


Tellaliye kime aittir?

Tellallık harcı mükellefi, Belediye Gelirleri Kanununda 68. maddede şu şekilde açıklanıyor.


Madde 68 – Tellallık Harcını, mal ve mahsullerini satan gerçek veya tüzel kişiler ödemekle...