30 / 04 / 2024

tematik oteller yaygınlaşmalı

tematik oteller yaygınlaşmalı

Tur Operatörleri Platformu, otel işletmecilerine, Osmanlı sarayı, köy evi, otağ gibi özel temalara yer vermelerini önerdi. Cem Polatoğlu, Türkiye'de tatil denildiğinde beş yıldızlı, "her şey dahil" konsepte sahip oteller akla geldiğini söyledi...

Depreme dayanıklı bina nasıl tasarlanır? Depreme dayanıklı olması için ne yapılmalıdır?

En yıkıcı doğal afetlerden biri olan deprem, can ve mal kaybına neden oluyor. Bu nedenle günümüzde depreme dayanıklı bina uygulamaları da yaygınlaştı. Peki depreme dayanıklı binalar nasıl yapılır ve depreme dayanıklı olması için ne yapılmalıdır?

Çukurova'da hasat yaygınlaştı! Soğanın fiyatı düşüyor! 

Türkiye'nin önemli tarımsal üretim merkezlerinden Çukurova'da, soğan hasadının yaygınlaşmasının ardından ürünün tarla fiyatı 5 Türk Lirası'na kadar düştü. İşte ayrıntılar...

Üçay Mühendislik pasif evleri yaygınlaştırmayı hedefliyor!

Yenilenebilir enerji alanında Ar-Ge çalışmalarına devam eden Üçay Grup,  pasif evleri yaygınlaştırmayı hedefliyor...

Web-Tapu uygulaması İstanbul genelinde yaygınlaştırılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 2. Bölge Müdürlüğü, İstanbul'un 10 ilçesinde hayata geçen "web-tapu" uygulamasını tüm kent genelinde yaygınlaştırmaya hazırlanıyor. 

Kentsel dönüşüm 81 ilde yaygınlaştırılmalı!

İzmir’de yaşanan deprem sonrasında ülke genelinde yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları yeniden gündem oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum; kentsel dönüşümün 81 ile yaygınlaştırılması gerektiğini dile getirerek, dönüşüm çalışmalarının önemine vurgu yaptı.

Murat Kurum: Tarımköy uygulamalarını ülke genelinde yaygınlaştıracağız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Tarımköy uygulamalarını ülke genelinde yaygınlaştıracaklarını açıkladı. 

Gayrimenkulde e-haciz uygulaması yaygınlaşacak!

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından faaliyete geçirilen ‘e-haciz’ uygulaması gayrimenkulde de uygulanıyor. e-haciz’in kullanımının yıl bitimine kadar yaygınlaştırılması öngörülüyor…

Hakan Durmaz: Binalarda çelik yapı modeli yaygınlaştırmalı!

Karmod Genel Müdürü Hakan Durmaz, deprem gerçeğinin değiştirilemeyeceğini ancak tedbir almak için seçeneklerin olduğunu söyledi. "Güvenliğimiz için binalarımızda çelik yapı modelini yaygınlaştırmalı'' dedi.

Gayrimenkulde e-haciz yaygınlaşacak!

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından vergi borçluları için hayata geçirilen gayrimenkulde elektronik haciz uygulaması yıl sonuna kadar tüm vergi dairelerinde yaygınlaştırılacak.

Kiracıdan kiralık sistemi yaygınlaşıyor!

Emlakçıların yüksek komisyon ücretini bertaraf etmek için bulunan ‘kiracıdan kiralık’ sistemi gittikçe yaygınlaştı. İşkolu halini almaya başlayınca emlakçılar bu duruma tepki gösterdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ada bazlı imar anlayışı yaygınlaşmalı!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada artık kişiye özel düzenleme anlamına gelen parsel bazlı değil ada bazlı imar anlayışının her yerde yaygınlaştırılması gerektiğini ifade etti.

Bina yapım ve denetimine üniversiteler dahil edilmeli!

İstanbul Arel Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Elemanı Dr. Öğr. Üyesi Recep Özay, “Yapı ve denetim yaygınlaşmalı. Üniversite ve belediyeler iş birliğinde bulunarak bölgelerindeki oluşabilecek olumsuzlukları önceden tespit etmeli” dedi. 

Türkiye'de hafif çelik bina kullanımı yaygınlaşıyor!

Karmod Genel Müdürü Hakan Durmaz, Türkiye'de hafif çelik bina kullanımının her geçen gün yaygınlaştığını belirtti. Durmaz, hafif çelik bina kullanımının yaygınlaştıkça kullanıma uygunluğu, dayanıklılığı ve ne kadar konforlu olduğunun öğrenildiğini söyledi..

tematik oteller yaygınlaşmalı Haberi

tematik oteller yaygınlaşmalı

Tur Operatörleri Platformu, otel işletmecilerine, Osmanlı sarayı, köy evi, otağ gibi özel temalara yer vermelerini önerdi. Platform sözcüsü Cem Polatoğlu, AA muhabirine, Türkiye'de tatil denildiğinde beş yıldızlı, "her şey dahil" konsepte sahip oteller akla geldiğini söyledi. 


Bu tarz otellerin artık klasikleşmiş tatil anlayışı sunduğunu savunan Polatoğlu, "Bu otellerin mimari yapıları bile birbirine benzer hale geldi. Buralarda sunulan hizmetlerin çeşitleri, yapılan etkinliklerin şekli ve saati bile neredeyse aynı oldu" dedi. 


Polatoğlu, "her şey dahil" uygulamasının turizmcilere maddi yük getirdiğini, çevresindeki esnafa da zarar verdiğini belirterek, tematik otellerle tatil anlayışına farklılık getirilmesi gerektiğini ifade etti. 


Yurt dışında birçok örneği olan buz, kale, saray, tren otel gibi uygulamaların Türkiye'de sınırlı kaldığını anlatan Polatoğlu, "Bu tarz otellerin bazı örnekleri Türkiye'de de mevcut. Antalya'da ağaç ev, Kapadokya'da...