03 / 05 / 2024

temel mal enflasyonu 2020

temel mal enflasyonu 2020

Temel mal enflasyonu tüm alt gruplarda yükselirken, hizmet enflasyonu normalleşme sürecinin etkilediği kalemler öncülüğünde arttı.

Merkez Bankası enflasyon verilerini açıkladı! Doğalgaz tüketimi açık ara önde...

Merkez Bankası Kasım ayı enflasyon değerlendirmesini açıkladı. Yapılan değerlendirme kapsamında senelik enflasyonun gıda ve temel mal gruplarında düşerken, enerji başta olmak üzere diğer ana gruplarda yükseldiği açıklandı. İşte açıklanan veriler ve haberin detayları...

Merkez Bankası resmen açıkladı! Yıllık enflasyonda en belirgin artış kirada!

Merkez Bankası Aylık Fiyat Gelişmeleri Raporu'na göre yıllık enflasyon, gıda ve temel mal gruplarında gerilerken hizmet ve enerjide artış yaşandı. En belirgin aylık artış yüzde 7,91 oranıyla kira grubunda gerçekleşti.

Enflasyon 24 yılın zirvesini gördü! Peki veriler ne anlam ifade ediyor?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ağustos ile ilgili fiyat gelişmeleri değerlendirmesini yayımladı. Verilerde ağustosta enflasyona en  net katkının temel mal ve hizmet gruplarından geldiği, akaryakıt fiyatlarının düşüş gösterdiği vurgulandı.

Merkez Bankası Kasım Ayı Fiyat Gelişmeleri Raporu yayımlandı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Aylık Fiyat Gelişmeleri Raporu'na göre yıllık enflasyon, gıda ve temel mal gruplarında artarken, enerji grubunda geriledi, hizmet grubunda ise yataya yakın seyretti.

Merkez Bankası Eylül Ayı Fiyat Gelişmeleri Raporu yayımlandı!

Merkez Bankası Eylül Ayı Fiyat Gelişmeleri Raporunda, "Eylülde bir önceki aya kıyasla yıllık tüketici enflasyonuna katkısı temel mal grubunun 0,43 puan ve gıdanın 0,28 puan arttı." ifadeleri yer aldı.

Merkez Bankası Temmuz Ayı Fiyat Gelişmeleri Raporu yayımlandı!

TCMB Aylık Fiyat Gelişmeleri Raporu'na göre, temmuz ayında yıllık enflasyon 0,86 puan azalarak yüzde 11,76'ya gerilerken, bu azalışa en büyük katkı temel mal, gıda ve enerji gruplarından geldi.

Merkez Bankası: Haziran'da temel mal enflasyonu tüm alt gruplarda yükseldi!

Temel mal enflasyonu tüm alt gruplarda yükselirken, hizmet enflasyonu normalleşme sürecinin etkilediği kalemler öncülüğünde arttı.

Merkez Bankası Mayıs Ayı Fiyat Gelişmeleri Raporu yayımlandı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Aylık Fiyat Gelişmeleri Raporu'na göre, mayıs ayında temel mal grubu yıllık enflasyonu, Türk lirasındaki değer kaybının yansımaları ve salgına bağlı etkilerle yükseldi.

Enflasyondaki gerilemede gıda ve temel mal grupları öne çıktı!

Merkez Bankası Ekim Ayı Fiyat Gelişmeleri Raporunu yayımlandı.Buna göre, enflasyondaki gerilemede gıda ve temel mal grupları öne çıktı, yıllık enflasyon enerji dışındaki tüm ana gruplarda düşüş kaydetti.

Merkez Bankası Fiyat Gelişmeleri Raporu'nu yayımlandı!

Merkez Bankası'nın eylül ayı fiyat gelişmeleri raporunda, enflasyondaki düşüşte özellikle temel mal ve gıda alt kalemlerinin öne çıktığı, enerji fiyatlarında artış eğiliminin 'elektrik fiyat ayarlaması'nın etkisiyle ekim ayında süreceğini belirtildi.

Erzurum'da 592 milyon liralık 38 tesisin temel atıldı!

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Erzurum'da yapımı 592 milyon liraya mal olacak 38 tesisin temel atma törenine katıldı.

Kira enflasyonu nasıl hesaplanır?

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı, kira bedelini ödemekle yükümlü oluyor. Yenilenen kiralamalarda kira bedeline enflasyon oranları doğrultusunda zam yapılabiliyor. Peki, kira enflasyonu nasıl hesaplanır? İşte kira zamları..

Erzurum Mal Meydanı Kentsel Dönüşüm'de ilk etabın temeli atıldı!

Palandöken İlçesi Mal Meydanı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 1. Etap 17 bloktan oluşan 579 adet Konut İnşaat’ının temel atma töreni İçişleri Eski Bakanı Efkan Ala ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in katılımıyla yapıldı.

temel mal enflasyonu 2020 Haberi

temel mal enflasyonu 2020

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Aylık Fiyat Gelişmeleri Raporu'na göre, temel mal enflasyonu tüm alt gruplarda yükselirken, hizmet enflasyonu normalleşme sürecinin etkilediği kalemler öncülüğünde arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) haziran ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 1,13 arttığını ve yıllık enflasyonun 1,23 puan yükselerek yüzde 12,62 olduğunu açıklamasının ardından TCMB'nin Haziran Ayı Fiyat Gelişmeleri Raporu da yayımlandı.

Rapora göre, enerji fiyatları uluslararası petrol fiyatlarındaki toparlanmaya bağlı olarak artarken, gıda yıllık enflasyonu yatay bir seyir izledi. Temel mal enflasyonu tüm alt gruplarda yükselirken, hizmet enflasyonu normalleşme sürecinin etkilediği kalemler öncülüğünde arttı. Bu görünüm altında B ve C göstergelerinin yıllık enflasyonu ve eğilimi yükseldi. Bu dönemde B ve C endekslerinin yıllık değişim oranları sırasıyla 0,74 ve 1,32 puan artarak yüzde 11,95 ve yüzde...