10 / 05 / 2024

Temel vizesi neden verilmez

Temel vizesi neden verilmez

Yapı ruhsatı alınmış inşaatlarda yapıma başlanılabilmesi için temel vizesinin de alınmış olması gerekiyor. Peki, temel vizesi nedir, temel vizesi nereden ve nasıl alınır, yanıtı haberimizde...

İnşaat demiri neden kırılır?

İnşaat sektörünün en temel yapı malzemeleri arasında yer alan inşaat demiri hem fiyatları hem de yapısal özelliğiyle çok konuşuluyor. Demir ile ilgili herkesin merak ettiği sorulardan biri de ''neden kırıldığı.'' Peki inşaat demiri neden kırılır? İşte cevabı...

İğneden ipliğe zam geliyor! Zam gelecek ürünler aklınızı başınızdan alacak! İşte o ürünler...

Elektrik zammı fabrikaların üretim maliyetini yükseltti. Başta temel gıda ürünleri olan şeker, un, ekmek, makarna, yağ olmak üzere beyaz eşyadan ayakkabıya, tekstilden temizlik malzemelerine kadar iğneden ipliğe hemen her ürüne zam yağacak. İşte zam gelmesi beklenen ürünler...

Sütlüce’de çökmeye neden olan kazı kapatıldı!

Beyoğlu Sütlüce’de dört katlı binayla birlikte bir gecekondunun çöktüğü öğrenildi. Çökmeye neden olan temel kazısı, bin kamyon hafriyatla ancak kapatılabildi. 

İnşaatta temel tezkeresi zorunlu mu?

Kimi belediyeler inşaata başlama sürecinde ruhsatın yanı sıra temel tezkeresi veya temel vizesi gibi isimler altında bir başka izni de talep ediyor. Peki, inşaatta temel tezkeresi zorunlu mu?

Temel ruhsatı nedir?

Plan ve mevzuat hükümlerine uygun yapılaşmanın sağlanması yanlış uygulamalara ve maddi kayıplara neden olunmaması için inşaata başlama aşamasında temel ruhsatı talep ediliyor. Peki, temel ruhsatı nedir? Nasıl alınır?

Temel üstü vizesi dilekçe örneği!

Temel üstü vizesi, temele dökülen betonun ve beton içinde kullanılan demirlerin kalitesine onay veren vizedir. Temel üstü vizesi için yetkili belediyeye başvuruda bulunulması gerekiyor. İşte, Temel üstü vizesi dilekçe örneği!

Temel vizesi için gerekli evraklar!

Temele dökülen betonun ve beton içinde kullanılan demirlerin kalitesine onay veren vizeye temel vizesi deniyor. Temel vizesi alabilmek için bazı evrakların temin edilmesi gerekiyor. İşte, Temel vizesi için gerekli evraklar!

Temel vizesi nereden alınır?

Belediyece onaylana TUS işlemli dosyasına göre ruhsat almış binaların temel betonu dökülmeden önce projelerine uygun olarak temel demir montajı ile kitle ölçümlerinin uygunluğu durumunda yapılan işleme temel vizesi deniyor. Peki, Temel vizesi nereden alın

Temel vizesi nasıl alınır?

Belediyece onaylanan yapılar için geçerli olan belgeye temel vizesi deniyor. TUS işlemli dosyalara göre temel vize veriliyor. Peki, Temel vizesi nasıl alınır? İşte, temel vizesi alma şartları..

Temel üstü ruhsatı dilekçesi!

Temel vizesi olarak da bilinen temel üstü ruhsatı, inşaatın yapılacağı yerin belediyesinden gerekli belgeler ve bir dilekçe ile alınabiliyor. İşte temel üstü ruhsatı dilekçesi örneği..

İdris Güllüce yarın Kocasinan Kültür Merkezi temel atma törenine katılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın İdris Güllüce, yarın Bahçelievler’ de Kocasinan Kültür Merkezi’ nin Temel Atma Törenine katılacak. Tören, yarın saat 14.00' te gerçekleştirilecek...

Kamu binaları yapı denetimden neden muaf?

Kamu binalrının yapı denetimden muaf olup olmaması tartışılıyor. Adana Ekspres'te yer alan kamu binaları denetimleri hakkındaki haberin içeriğini aşağıda bulabilirsiniz. Kamu binaları yapı denetimden neden muaf?

Kamu maliyesinin temel ilkeleri nelerdir?

Kamu maliyesi, gelirlerin toplanması, harcamaların yapılması, açıkların finansmanı, kamunun varlık ve borçları ile diğer yükümlülüklerinin yönetimini kapsıyor. Peki kamu maliyesinin temel ilkeleri nelerdir? İşte yanıtı...

Temel vizesi neden verilmez Haberi

Temel vizesi neden verilmez

Temel vizesi nedir?

Temel vizesi, bir yapının inşaat çalışmalarına başlanılabilmesi için alınan belgelerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Temel vizesinin alınabilmesi için de tabi ilk olarak yapı ruhsatının alınmış olması ve alındığı tarihten itibaren 2 yılın dolmamış olması gerekiyor.


İmar Kanunu kapsamında yer alan hükümlere göre, 2 yıl içinde temel vizesi alınmamış yapılarda yapı ruhsatı geçerliliğini yitirmiş oluyor. Bu nedenle yapı ruhsatının 5 yıl geçmediyse yenilenmesi; 5 yılın geçmesi halinde ise yeni bir yapı ruhsatının alınması gerekiyor. Peki temel vizesi ne anlama geliyor, temel vizesi nedir? Diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Temel vizesi

Belediyeye başvuruda bulunularak ve belediye ekiplerinin yaptıkları incelemeler sonucu verdiği belgelerden biri olan temel vizesi, temele dökülen betonun ve beton içinde kullanılan demirlerin kalitesine onay verildiği gösterilen vize belgesidir.


Söz konusu vizenin alınabilmesi için...