05 / 05 / 2024

Temiz Teknoloji Fonu

Temiz Teknoloji Fonu

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Temiz Teknoloji Fonu'yla birlikte Türkiye'deki tasarruflu konut projelerinde kullanılmak üzere 350 milyon dolar kaynak ayırdı..

Yeşil bina yapmak isteyene kredi kolaylığı!

EBRD ile Temiz Teknoloji Fonu, Türkiye'deki tasarruf projelerine 350 milyon dolarlık kaynak ayırdı. Programa ilk olarak İş Bankası ve Şekerbank imza attı. Sayının artması bekleniyor.

ABD Hazine Bakanlığı'ndan Temiz Teknoloji Fonu için yaklaşık 1 milyar dolarlık kredi!

ABD Hazine Bakanlığı, gelişmekte olan ülkelerin temiz enerjiye geçişini hızlandırmasına yardımcı olmak için Temiz Teknoloji Fonu'na (CTF) 950 milyon dolarlık bir kredi verdiğini duyurdu.

Berat Albayrak: Kalkınma Fonu girişimcilerimizin ve yatırımcılarımızın hizmetine sunuldu!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, bölgesel kalkınma, teknoloji ve inovasyon alanlarına destek vermeyi hedefleyen Kalkınma Fonu'nun girişimcilerin ve yatırımcıların hizmetine sunulduğunu duyurdu.

Mega projeler Türkiye Varlık Fonu'ndan finanse edilecek!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Düzce İl Teşkilatınca Kültür Merkezi'nde düzenlenen bayramlaşma töreninde partililerle bayramlaştı. Özlü, ''Bundan sonra büyük projeleri, Kanal İstanbul gibi büyük projeleri Türkiye Varlık Fonu'ndan finanse edeceğiz'' dedi.

OSTİM Teknopark'ın ilk etabı 2017 sonunda tamam!

Türkiye'nin temiz teknoloji alanındaki tek tematik teknoparkı olma özelliğini taşıyan OSTİM Teknopark'ın ilk etabı 2017 sonunda tamamlanacak. Bu etaplarda 100 firmaya yer verilecek.

Çevreci konut projelerine kredi desteği geliyor!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Temiz Teknoloji Fonu'yla birlikte Türkiye'deki tasarruflu konut projelerinde kullanılmak üzere 350 milyon dolar kaynak ayırdı..

Yeşil bina yapmak isteyene kredi kolaylığı!

EBRD ile Temiz Teknoloji Fonu, Türkiye'deki tasarruf projelerine 350 milyon dolarlık kaynak ayırdı. Programa ilk olarak İş Bankası ve Şekerbank imza attı. Sayının artması bekleniyor.

Türkiye Konutlarda Enerji Verimliliği Finansman Programı'nın lansmanı 31 Mart'ta!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) tarafından geliştirilen, Temiz Teknoloji Fonu ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen, Türkiye Konutlarda Enerji Verimliliği Finansman Programı’nın tanıtım toplantısı, 31 Mart'ta düzenlenecek.

Korunması gerekli taşınmaz varlıkların onarıma katkı fonu!

Kültür ve tabiat varlıklarının; korunması, bakım ve onarımı için Kültür ve Turizm Bakanlığınca ayni, nakdi ve teknik yardım yapılıyor. İşte korunması gerekli taşınmaz varlıkların onarıma katkı fonu...

Teknoloji fakültesi mezunlarına mühendislik müjdesi!

" Teknoloji Fakültesi mezunu mühendisler ile diğer mühendislik fakültesi mezunu mühendislerin yetki ve unvanlarının eşdeğer olduğuna ve mühendislik unvanlarını kullanacaklarına " dair yeni bir karar alındı...

Teknoloji fakültesi mezunları mühendis olabilecek!

Yükseköğretim Kurulu ( YÖK ), teknoloji fakültelerinin mühendislik programlarından mezun olanların mühendislik unvanlarını kullanabileceklerine karar verdi. Yani artık alınan bu kararla Teknoloji fakültesi mezunları mühendis olabilecek.

Dünya Bankası'ndan 350 milyon dolarlık 'yenilenebilir enerji' kredisi!

Hazine, Dünya Bankası'ndan 217.6 milyon euro (300 milyon dolar karşılığı), Temiz Teknoloji Fonu'ndan ise 50 milyon dolar olmak üzere 350 milyon dolar kredi sağladı

YZ Yapı Teknoloji Turizm Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

YZ Yapı Teknoloji Turizm Ticaret Anonim Şirketi, Mahmut Şahin tarafından 250 bin TL'lik sermaye ile 3 Temmuz 2014 tarihinde Fatih, Akşemsettin Mahallesi, Halıcılar Caddesi'nde kuruldu.

Hatay Teknoloji Geliştirme Bölgesi Protokol İmza Töreni yapıldı!

Hatay Teknoloji Geliştirme Bölgesi Protokol İmza Töreni yapıldı. Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz '' Teknokentler 2023 hedefleri doğrultusuna göre ülkemizin önemli atılımlarından biridir '' dedi.

Temiz Teknoloji Fonu Haberi

Temiz Teknoloji Fonu

2009’dan bu yana Türkiye’deki 55 enerji projesine 2.1 milyar Euro yatırım yapan Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Temiz Teknoloji Fonu'yla (CTF) yeni bir programı hayata geçiriyor. Türkiye Konutlarda Enerji Verimliliği Finansman Programı (TuREFF) adıyla başlatılan program kapsamında Türk bankalarına enerji verimliliği projelerinde kullandırılmak üzere 350 milyon dolar aktarılacak.


UZUN VADELİ DESTEK


TuREEFF, EBRD’den 282,5 milyon dolar CTF’den ise 67,5 milyon doları kapsıyor. Program, enerji tüketimini azaltmak ve hanelere gelen faturaları düşürmek amacıyla Türk bankalarına uzun vadeli finansal destek ile bankalar ve konut sahiplerine teknik danışmanlık hizmetlerinin birleşiminden meydana geliyor. Danışmanlık hizmetleri ise Avrupa Birliği ile CTF tarafından verilen 10 milyon dolar tutarındaki bir hibe ile finanse edilecek.


AMAÇ ENERJİ TASARRUFU


TuREEFF kapsamında, bireysel konut sahiplerine, konut sahibi gruplarına, toplu konut idareleri, siteler...