28 / 04 / 2024

TEPAV

TEPAV

TOBB ve TEPAV iş birliğinde belirlenen Türkiye'nin en hızlı büyüyen 100 şirketi, Samsun'da Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ticaret Bakanı Pekcan ve TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nun katılımıyla düzenlenen törenle açıklandı.

Son 1 yılda 64 bin esnaf azaldı!

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı ( TEPAV ), Türkiye genelinde esnaf sayısının bir yılda 64 bin (yüzde 3,4) azalarak 1 milyon 849 bine gerilediğini açıkladı.

TEPAV’dan çok konuşulacak araştırma! ‘Enflasyonun düşmesi için faiz yüzde 45 olmalı’

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı, hazırladığı Türkiye'nin Ekonomik Görünümü raporunda dikkat çeken bir öngörüde bulundu. Rapora göre, politika faiz oranının bu yıl yüzde 40 seviyesine ve gelecek sene de yüzde 45 seviyesine çıkarılmasının "enflasyondaki düşüş için gerekli" olacağına vurgu

Depremin ardından 3 ilde yüzde 30’dan fazla istihdam kaybı!

TEPAV verileri, 6 Şubat deprem felaketinin istihdam üzerindeki olumsuz etkilerinin devam ettiğini ortaya koydu. Mayıs ayında yıllık bazda istihdam kaybı Malatya'da yüzde 30,3 ve Hatay'da yüzde 36,1 oranında meydana gelirken, Kahramanmaraş'ta bu oran yüzde 37'yi geçti.

Perakende Güven Endeksi temmuz ayında düşüşe geçti!

TEPAV Perakende Güven Endeksi verilerini yayımlandı. Bu kapsamda, Temmuz ayında aylık 7,0 puanlık azalışla -16,4 puan değerini aldı. İşte detaylar...

Yılın ilk çeyreğinde yabancılara konut satışı yüzde 24 azaldı: Ruslara konut satışı 2.5 katına çıktı!

TEPAV'ın yayımladığı Doğrudan Yatırımlar Bülteni’nin 2023 Birinci Çeyrek sayısı rakamlarına göre, 2023 yılınınilk çeyreğinde yabancılara konut satışı yüzde 24 geriledi. Ancak, Rus vatandaşlarına satışlar 2,5 katına yükseldi. İşte ayrıntılar...

Perakende de güven endeksi yıllık bazda artarken aylık bazda gerildi!

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) aylık olarak düzenlediği, Perakende Güven Endeksi'nin (TEPE) 161'inci sayısını yayımladı.

TEPAV açıkladı! Perakendecilerin iş hacimleri 2022 yılında bu kadar düştü!

Perakendede iş hacminin daraldığı ortaya kondu. Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı’nın (TEPAV) verilerine göre bir önceki yıla göre daralma oldu. İşte detaylar…

Perakendeciler karamsar, işler azalıyor, fiyatlar artıyor!

TEPAV'ın açıkladığı perakende güven endeksi araştırmasına katılan perakendeciler işlerin kötüleştiğini belirtti. Fiyatlarda artış bekleyenlerin oranı artarken istihdamda artış bekleyenlerin oranı ise azaldı.

Bilkent Şehir Hastanesi'nin yapım maliyeti yanlış mı hesaplandı?

Bilkent Şehir Hastanesi’nin KÖİ modeliyle yapım maliyetinin yarı yarıya düşük hesaplandığı ileri sürüldü. TEPAV raporu, hastanenin KÖİ modeliyle yapım maliyetinin 6 milyar 776 milyon TL, devletin kendi imkanlarıyla yapım maliyetinin ise sadece 3.9 milyar TL olduğunu gözler önüne serdi. 

Türkiye'nin en hızlı büyüyen 100 şirketi açıklandı!

TOBB ve TEPAV iş birliğinde belirlenen Türkiye'nin en hızlı büyüyen 100 şirketi, Samsun'da Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ticaret Bakanı Pekcan ve TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nun katılımıyla düzenlenen törenle açıklandı.

Kentkart Hızlı Büyüyen 100'de yerini aldı!

Kentkart, 2010-2012 döneminde satış gelirlerini %108 arttırarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin TEPAV ve Harvard İşletme Okulu profesörlerinden Michael Porter'ın kurdugu AllWorld Network işbirliğinde oluşturulan “Hızlı Büyüyen 100”de yerini aldı.

TEPAV'ın Perakende Güven Endeksi arttı!

Endeks, ağustosta bir önceki aya göre 3,9 puan yükselirken geçen yılın aynı ayına göre 1,2 puan düştü. TEPE anketi katılımcılarının yarısı gelecek 3 ayda işlerinde iyileşme bekliyor

Perakende güven endeksi 3.9 puan düştü!

TEPAV'dan yapılan açıklamaya göre, perakende güveni, 2014'te son 4 yılın en düşük 6 ayını geçirdi. Haziran 2014'te -11,6 değerini alan TEPE, bir önceki aya göre 3,9 puan, geçen yılın aynı dönemine göre ise 12,6 puan düşüş gösterdi

Son 1 yılda 64 bin esnaf azaldı!

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı ( TEPAV ), Türkiye genelinde esnaf sayısının bir yılda 64 bin (yüzde 3,4) azalarak 1 milyon 849 bine gerilediğini açıkladı.

TEPAV Haberi

TEPAV

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) iş birliğinde belirlenen Türkiye'nin en hızlı büyüyen 100 şirketi açıklandı.

Anadolu Ajansında yer alan haberde, Türkiye'nin en hızlı büyüyen şirketlerinin başarılarına küresel ölçekte dikkat çekmek ve küresel bağlantılarını kuvvetlendirmek için düzenlenen ve başvuran şirketlerin 2015-2017 arası iki yıllık ciro artışı dikkate alınarak yapılan Türkiye'nin en hızlı büyüyen 100 şirketi yarışmasının sonuçları Samsun'da açıklandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun da katılımıyla Samsun Büyükşehir Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salon'da düzenlenen toplantıda kamuoyuna duyurulan 100 şirketin temsilcileri, teker teker platforma davet edildi. Firmaların yöneticilerine Bakan Varank, Pekcan ve Hisarcıklıoğlu tarafından plaket takdim edildi.

Listeye giren şirketlerin ortalama ciro büyüklükleri ise...