18 / 05 / 2024

Tepecik Havzası imar planı

Tepecik Havzası imar planı

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, üzerinden enerji hattı geçen Tepecik Havza Dışı Bölgesi ve E-5 Karayolu arasında kalan bölgenin 40 yıldır çözülemeyen imar sorunun çözüleceğini açıkladı.

Sancaktepe’deki 23 dönümlük arazide imar krizi: İtiraz İBB Meclisi'nde reddedildi!

İSKİ’nin Sancaktepe’deki Ortadağ Tepesi Parkı’nın etrafında yer alan yaklaşık 23 dönümlük arazinin imar planlarına, Ömerli Barajı’nın koruma havzasında nüfus yoğunluğunu artacağına vurgu yaparak yaptığı itiraz, AKP-MHP grubunun oyları ile reddedildi.

Büyükçekmece Tepecik'te imar planı krizi: Tepecik’in, Türkoba’nın, Kumburgaz’ın imar planları çıkmalı!

Büyükçekmece Tepecik'te İBB Meclis'inde görüşülmeyen imar planları tepkiye neden oldu. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, konuyu değerlendirdi ve "Tepecik’in, Türkoba’nın, Kumburgaz’ın imar planları çıkmalı" dedi. 

Büyükçekmece Tepecik'in imar planlamaları tamamlanıyor!

Büyükçekmece Belediye Meclisi’nin Aralık ayı birinci oturumunda Tepecik Mahallesi'nin imar planları ele alındı. 

Büyükçekmece İSKİ Tepecik Arıtma Tesisi yolu imar planı askıda!

Büyükçekmece İlçesi, İSKİ Tepecik Arıtma Tesisine Bağlantı Yolu ve Aşağı Kör Deresi Güzergahının bir kısmına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı bugün askıda...

Büyükçekmece göl havzası imar planı değişikliğine bölge sakinlerden tepki!

İBB Meclisi’nde kabul edilen plan değişikliğiyle Büyükçekmece göl havzasında yapılaşmanın yasak olduğu bölge, Yeşilay için imara açıldı. Yapılacak binanın büyüklüğü ve kaç kat olacağı belirsiz.Bölge sakinleri imar planı değişikliğine tepkili.

Mevlüt Uysal'dan Tepecik'e imar müjdesi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal, Tepecik Meydanı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Uysal, Tepecik'e imar müjdesi verdi.

Ömerli Barajı Havzası'na sanayi tesisi yapılacak!

İstanbul Ataşehir’de Ömerli Barajı havzası koruma alanı içerisinde yer alan 17 dönümlük arazinin imar planı değişti. Yeni plana göre, alana İçmesuyu Havzaları Yönetmeliği’ne aykırı olarak sanayi tesisi yapılacak.

İstanbul’u karıştıran imar plan değişikliği!

İstanbul Çatalca’da Büyükçekmece Barajı koruma havzasında bulunan bir iş adamına ait olan 90 dönümlük arazide tepki çeken bir imar planı değişikliği yapıldı. Baraj koruma havzasına imalathane ve depo yapılmasına onay verildi.

Beykoz Çavuşbaşı’nda imar planı çalışmaları başlıyor!

Beykoz Çavuşbaşı Mevkii Elmalı havzası imar planları sorunu İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beykoz Belediyesi ve İSKİ’nin ortak gayret ve çabalarıyla çözülüyor, imar planı çalışmaları yakında başlıyor. 

Şile Doğu Sahili Bölgesi ve İsaköy Havzası imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Şile'de 2 bölgeye ilişkin imar planı değişikliği bugün askıya çıktı..

Şile Darlık-Kabakoz-İsaköy Havzası imar planı askıda!

İstanbul Şile ilçesi, 1/5000 ölçekli Darlık - Kabakoz - İsaköy Havzası 21 Nisan 2017 tasdik tarihli plan tadilatı 24 Temmuz'da askıdan indirilecek...

Tuzla Akfırat Kuzeyi nazım imar planı askıda!

Tuzla Ömerli Havzası Akfırat Kuzeyi Nazım İmar Planı'nda Turizm Tesis Alanları plan notu değişikliğine ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı değişikliği askıda...

Büyükçekmece Tepecik ve E-5 arası nazım imar planı askıda!

İstanbul Büyükçekmece İlçesi, Tepecik Havza ve E - 5 arası Nazım İmar Planı'nda (Plan Notuna ) ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı askıda...

Tepecik Havzası imar planı Haberi

Tepecik Havzası imar planı

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, üzerinden enerji hattı geçen Tepecik Havza Dışı Bölgesi ve E-5 Karayolu arasında kalan bölgenin 40 yıldır çözülemeyen imar sorunun çözüleceğini açıkladı.Büyükçekmece Belediye Meclisi'nin Ocak ayı birinci oturumda gündeme gelen, "Tepecik Havza Dışı Bölgesi ve E-5 Arası Uygulama İmar Planı'nda plan notu tadilatı yapılması" hususu müzakere edilerek, oybirliği ile İmar Komisyonu'na havale edildi. Konuya ilişkin bir açıklama yapan Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, geçen enerji hattı nedeniyle 40 yıldır çözülemeyen imar sorunun yapılacak plan tadilatı ile sona erdirileceğini açıkladı.

1/1000'lik planlarda da revize edilecektir

Bölgeye ilişkin 1/5000'lik planların revize edildiğini ve Büyükşehir Belediye Meclisi'nden de geçtiğini hatırlatan Başkan Akgün; "Daha önceki 5000'lik ve 1000'lik planlarda "kesinlikle inşaat izni verilemez" şeklinde plan notu vardı. Talebimiz üzerine Büyükşehir...