30 / 06 / 2024

teras katı

teras katı

Posta Gazetesi yazarı Tamer Heper gazetedeki hukuk köşesinde vatandaşların emlak ile ilgili sorularını yanıtlıyor.

Kat maliki, çatıyı teras yapabilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında çatının kullanımını yazdı. Peki kat maliki, çatıyı teras yapabilir mi?

Apartmanın en üst katında oturan çatıyı teras olarak kullanabilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında çatının teras olarak kullanımını kaleme aldı. Peki apartmanın en üst katında oturan çatıyı teras olarak kullanabilir mi?

Çatı katı teras olarak kullanılabilir mi?

Takvim Gazetesi yazarlarından Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında konut sitelerinde en üst kattaki malikin çatıyı teras olarak kullanıp kullanamayacağını kaleme aldı. İşte İmal'in o yazısı...

Heath Ledger’ın oturduğu binadaki çatı katı 49 milyon dolara satıldı!

New York'un merkezinde, Soho'da Heath Ledger’ın yaşamını kaybettiği binadaki tripleks çatı katı 49 milyon dolara satıldı. 8 bin metrekare büyüklüğündeki konutun gizemli alıcısının kimliği paylaşılmadı. Evin, 6 terası ve özel bir asansörü bulunuyor.

Çatıyı teras olarak kullanan kat maliki şikayet edilebilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında, çatı katını teras olarak kullanan kat maliklerinin şikayet edilip edilemeyeceği sorusunu yanıtladı.

Apartmandaki terasın kullanım hakkı kime ait?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun ''Binamızda terası çatı katı maliki kullanıyor. Terasın çatı katı malikine ait olduğu hukuki bir gerçek midir? ''sorusunu yanıtladı.

İzmit'te kaçak yapılaşmaya izin yok!

İzmit Belediyesi’nden kaçak yapılaşmaya izin yok. Belsa Plaza İş Merkezi’nin teras katında kaçak olarak yapılan bir yapı, İzmit Belediyesi tarafından yıktırıldı.

Elazığ Belediyesi'nden kiralık 2 işyeri!

Elazığ Belediyesi'ne ait Abdullahpaşa Mahallesi Malatya Caddesi Trafo yanında bulunan kafeterya ve çay bahçesi ile Belediye İş Merkezi teras katında bulunan işyeri, açık artırma usulüyle 5 yıllığına ihale ediliyor.

Şişli Cevahir AVM'nin teras katına kaçak mağaza mı yapıldı?

Cevahir AVM’de 32 bin metrekare kaçak mağaza tartışması başladı. İBB CHP’li Meclis üyeleri Hüseyin Sağ ve Deniz Erzincan konuya ilişkin Cevahir AVM yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Bolu Belediyesi yeni hizmet binasının ihalesine 8 firma katıldı!

Bolu Belediyesinin yeni hizmet binası ile teras yapımı işi için 28 milyon 753 bin 685 TL yaklaşık maliyetle yaptığı ihaleye 8 firma katılım gösterdi. 28 milyon 753 bin 685 TL yaklaşık maliyetli iş için en yüksek teklif, 26 milyon 640 bin TL oldu.

Home Town Şile'de teras katı daireler 149 bin TL'ye!

Eyfel Yapı tarafından hayata geçirilen projede teslimlerin 18 ay sonra yapılması planlanıyor. Konutlara 2 bin 500 metrekare alan ayrılan Home Town Şile'de 49 bin TL peşinatla daire sahibi olunuyor.

Home Town Şile'de 2 sene faizsiz ödemelerle!

3 bin metrekare alan üzerinde yayılan projede teslimlerin 18 ay sonra gerçekleşmesi planlanıyor. Teras katı ve bahçe katı dairelerin yer aldığı Home Town Şile'de Eyfel Yapı imzası bulunuyor.

Home Town Şile'de 149 bin TL'ye teras katı daireler!

Eyfel Yapı tarafından inşa edilen Home Town Şile projesi İstanbul Şile'de yer alan Meşrutiyet Köyü'nde denize yaklaşık 3 dakikalık mesafede yükseliyor. Proje 48 det villadan oluşuyor.

teras katı Haberi

teras katı

Soru: Binamız dört mesken, bir teras, iki dükkandan ibaret. Yönetim yok, teras katı kaçak, yeni mantolama yaptırdık ancak teras için kimse para vermek istemiyor? Ne yapabiliriz? • M.S.


Cevap: Okuyucumun problemi o kadar acil ki, çok acele çözüm istediği için mektubunu da acele yazmış, çok acele ettiği için de asıl soruyu yazmayı unutmuş. Sorusu yukarıda aldığım gibi, acaba terasta ne var, bir hasar olsa gerek, bu benim tahminim. Ben de ona göre yanıt vereyim. Terasta bir hasar varsa bunun giderilmesi şart. Teraslar ortak mahaldir ve onanm ihtiyacı varsa buna tüm bağımsız bölüm malikleri katılmalıdır. Binada sekiz bağımsız bölümden az bağımsız bölüm olduğu için yasal olarak yönetici tayini mecburi değil. Dolayısı ile sizde yöneticinin olmaması mümkün. Bu halde gereken onanmı masrafa...