18 / 05 / 2024

terekenin tasfiyesi nasıl yapılır

terekenin tasfiyesi nasıl yapılır

Medeni Kanun gereğince, her mirasçı, mirası ret veya resmî deftere göre kabul edeceği yerde terekenin resmî tasfiyesini isteyebiliyor. Peki, terekenin tasfiyesi nasıl yapılır? İşte terekenin tasfiyesi işlemleri..

Olağanüstü mal rejimine geçiş davası nasıl açılır?

Olağanüstü mal rejimine geçiş davası eşlerden birinin istemi ile açılabileceği gibi, cebri icra halinde, önceki rejimin tasfiyesi halinde ve alacaklıların korunması hakkında dava açılabiliyor. Peki, dava nasıl açılır?

İflâs usulü ile tasfiye nasıl olur?

Medeni Kanuna göre, her mirasçı, mirası ret veya resmi deftere göre kabul edeceği yerde terekenin resmi tasfiyesini isteyebiliyor.Peki,iflâs usulü ile tasfiye nasıl olur?

Mirasın resmi tasfiyesi nasıl olur?

Her mirasçı, mirası ret veya resmî deftere göre kabul edeceği yerde terekenin resmî tasfiyesini isteyebiliyor.Peki,Mirasın resmi tasfiyesi nasıl olur?Mirasın resmi tasfiyesi için yerine getirlmesi gereken şartlar nelerdir?

Terekenin tasfiyesi nasıl yapılır?

Medeni Kanun gereğince, her mirasçı, mirası ret veya resmî deftere göre kabul edeceği yerde terekenin resmî tasfiyesini isteyebiliyor. Peki, terekenin tasfiyesi nasıl yapılır? İşte terekenin tasfiyesi işlemleri..

Terekenin tasfiyesi dilekçe örneği!

Mirasbırakanın alacaklarını elde edemeyeceklerinden inandırıcı sebeplerle kuşku duyan alacaklıları mirasbırakanın ölümünden ya da vasiyetnamenin açılmasından başlayarak üç ay içinde, terekenin resmî tasfiyesini isteyebilirler. İşte terekenin tasfiyesi dil

Terekenin yönetimi nasıl olur?

Mirasbırakanın yerleşim yeri sulh hâkimi, istem üzerine veya re'sen tereke mallarının korunması ve hak sahiplerine geçmesini sağlamak üzere gerekli olan bütün önlemleri alır. Peki, terekenin yönetimi nasıl olur? Tereke nasıl yönetilir?

Mirasın açılması davası nasıl açılır?

Miras açılması sırasında; Miras bırakanın sağlığında yapmış olduğu mirasla ilgili kazandırmalar ve paylaştırmalar, terekenin ölüm anındaki durumuna göre değerlendiriliyor. Peki, mirasın açılması davası nasıl açılır?

Miras nasıl kalır?

Miras, miras bırakanın ölümüyle açılıyor. Miras bırakanın sağlığında yapmış olduğu mirasla ilgili kazandırmalar ve paylaştırmalar, terekenin ölüm anındaki durumuna göre değerlendiriliyor. Peki, miras nasıl kalır?

Terekenin resmi tasfiyesi nasıl olur?

Medeni Kanun gereğince, her mirasçı, mirası ret veya resmî deftere göre kabul edeceği yerde terekenin resmî tasfiyesini isteyebiliyor. Peki, terekenin resmi tasfiyesi nasıl olur? İşte terekenin resmi tasfiyesi usulü...

Tereke defteri nasıl tutulur?

Miras Hukukuna göre, mirası reddetmeye hakkı olan her mirasçı, terekenin resmî defterinin tutulmasını isteyebilme hakkına da sahip oluyor. Peki tereke defteri nasıl tutulur? İşte tereke esas defterinin tutulması...

Kredi borcu olan konut nasıl alınır?

Kredi borcu bulunan bir ev almak istiyorsunuz ama kredi borcu olan konut nasıl alınır bilmiyorsanız, haberimizi inceleyebilirsiniz...

Emlak beyan değeri nasıl hesaplanır?

Emlak beyannamelerinde belirtilen değer, emlak beyan değeri olarak nitelendiriliyor. Peki emlak beyan değeri nasıl hesaplanır, detayları...

Emsal kira bedeli nasıl hesaplanır?

Kira ücreti almadan tanıdığınızın kullanımına bıraktığınız konutunuza uygulanacak emsal kira bedelinin nasıl hesaplanacağını mı bilmiyorsunuz? Gelin emsal kira bedeli nasıl hesaplanır? sorusunun yanıtını örnekler eşliğinde görelim...

terekenin tasfiyesi nasıl yapılır Haberi

terekenin tasfiyesi nasıl yapılır

Terekenin tasfiyesi nasıl yapılır?

Tasfiye, alacaklılara, ortada kalan mal ve paradan paylarına düşen miktarın verilmesi olarak tanımlanıyor. Medeni Kanun gereğince, her mirasçı, mirası ret veya resmî deftere göre kabul edeceği yerde terekenin resmî tasfiyesini isteyebiliyor. 


Bu istem, birlikte mirasçı olanlardan birinin mirası kabul etmesi hâlinde dikkate alınmıyor. Resmî tasfiye hâlinde mirasçılar, terekenin borçlarından sorumlu olmazlar. 


Terekenin tasfiyesini aynı zamanda mirasçıların alacaklıları da isteyebiliyor. Mirasbırakanın alacaklarını elde edemeyeceklerinden inandırıcı sebeplerle kuşku duyan alacaklıları, istedikleri hâlde alacakları ödenmediği veya kendilerine güvence verilmediği takdirde, mirasbırakanın ölümünden ya da vasiyetnamenin açılmasından başlayarak üç ay içinde, terekenin resmî tasfiyesini isteyebilirler.


Aynı koşulların varlığı hâlinde vasiyet alacaklıları da, haklarının korunması için gerekli önlemlerin alınmasını isteyebilirler. Peki, terekenin tasfiyesi nasıl yapılır?


Resmî tasfiye, sulh mahkemesince veya atayacağı bir ya da birkaç...