03 / 05 / 2024

Termal turizmnasıl gelişir

Termal turizmnasıl gelişir

ASİAD Başkanı Barış Aydın, termal ve sağlık turizminin Ankara'yı dünya ölçeğine taşıyabileceğini söyledi. Aydın, verilecek planlı destekle hem Ankara ekonomisinin büyüyeceğini, hem de yeni istihdam imkânları doğacağını söyledi.

Çin'in emlak piyasası, devlet firmaları tarafından desteklenecek!

Çin'in emlak piyasası, devlete ait ve devlete bağlı geliştiricilerin konut satışlarında ve arazi alımlarında başı çekmesiyle önemli bir konsolidasyona sahne oldu. 

İlaç kullananlar dikkat! İlaçta erişim sorununa yeni formül mü geliyor? İlaçlar ne zaman gelecek?

Son zamanlarda kur farkı yüzünden ilaçların tedarik aşamasında problemler artıyor. Dövize endeksli sistemden çıkılması gerektiği ifade edilirken, yeni bir formül geliştirilmesi bekleniyor.

Yeni tip maliyetsiz bina güçlendirme formülü açıklandı! Sadece spreyle bina güçleniyor!

Binaları güçlendirmek için yeni bir formül geliştirildi! Artık sprey sıkılarak depreme meydan okunabilecek!

2023 yılında krizi fırsata çevirecek ülkeler hangileri?

Önümüzdeki yıl gelişmekte olan ve gelişmiş ülkeler için enflasyonla mücadelenin meyvelerini vereceğini belirten IMF Eski Ekonomisti Özüdoğru, bazı ülkelerin ise krizi fırsata çevireceğine işaret etti.

Bloomberg'den kritik analiz: Dolar kuvvetlenecek!

ABD'de Fed'in enflasyona karşı faiz oranlarını artırması, doların güçlenmesiyle bu yıl gelişmekte olan piyasaları zor durumda bırakabilir. Bloomberg Economi'ye göre Türkiye, Arjantin'den sonra Fed'in faiz artırımlarına karşı en kırılgan ikinci yükselen piyasa konumunda.

İsmet Karaca'dan Bursa'da termal alanına ev ve dükkan inşa edilmesine tepki!

Bursa'nın Sıcaksu bölgesinde termal sağlık turizmine hizmet verilmesi için kamulaştırılan alanda 690 adet konut ve 92 dükkan inşa edilecek. CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, konuya ilişkin tepkisini dile getirdi.

Lineer Termal Sağlık Turizm Ve Otelcilik Anonim Şirketi kuruldu!

Lineer Termal Sağlık Turizm Ve Otelcilik Anonim Şirketi Beşiktaş’da 50 bin TL sermaye bedeli  ile Fikret Baydarman tarafından kuruldu.

Hattuşa Lineer Termal Sağlık Turizm Ve Otelcilik Anonim Şirketi kuruldu!

Hattuşa Lineer Termal Sağlık Turizm Ve Otelcilik Anonim Şirketi Beylikdüzü’nde   50 bin TL sermaye bedeli ile Mohammed Humaykanı  Ve Mehmet Ali Doğan  tarafından kuruldu.

Jeo Termal Sağlık Turizm Otelcilik İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Jeo Termal Sağlık Turizm Otelcilik İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Esenler'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Gündoğdu Yılmaz tarafından kuruldu.

Urla’ya 500 milyon euroluk yatırım!

Alman iş adamı Peter Bolinger, 500 milyon Euro  tutarındaki yatırım ile 32 yaşında hayatını kaybeden kızının hayalini Urla’da gerçekleştirmek için ilçede termal sağlık köyü kurmak istiyor...

Gelişmekte olan ülkelere 100 milyar dolara yakın sermaye akacak!

Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) verilerine göre, bu yıl gelişmekte olan ülkelere 96,5 milyar dolarlık net sermaye girişi bekleniyor. Verilere göre en fazla girişin ise 67,4 milyar dolarla Hindistan'a olacağı tahmin ediliyor.

Çeşme Termal Sağlık Merkezi için imzalar atıldı!

İzmir Çeşme'de yılın 12 ayı boyunca turizmin canlı kalmasını sağlayacak "termal sağlık merkezi" projesi için imzalar atıldı.

Konut almak isteyenler faiz yükünden kurtulacak!

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, konut sahibi olmak ya da konuta yatırım yapmak isteyenleri kredi faizi yükünden kurtarmak için yeni bir formül geliştirildiğini bu kapsamda, Yapı Tasarruf Sistemi Fonu kurulacağını söyledi.

Termal turizmnasıl gelişir Haberi

Termal turizmnasıl gelişir

Ankara'da sağlık turizmi alanında büyük ilerleme yaşandığını kaydeden Aydm, kamu özel : ortaklığı modeliyle Bilkent ve Etlik'te haya^ ta geçecek iki büyük Entegre Şehir Hastanesinin sektöre ivme kazandıracağını söyledi. 


Aydın, "Tıbbi hizmeti kamunun vereceği, işletme hizmetlerini özel sektörün yürüteceği bu yeni yapıda oteller, sosyal donatılar da olacak. İşte bu imkânların desteğini arkamıza alıp, Ankara'yı sağlık turizminde marka haline getirmemiz lazım" diye konuştu. 


ANKARA'NIN Haymana İlçesi'nde termal tesisleri ziyaret eden Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği (ASIAD) Başkanı Barış Aydın, başkentte geçen yıl konaklayan 416 bin yabancıdan sadece 297'sinin termal otelleri tercih ettiğini söyledi. Ankara'daki termal otellerin doluluk oranlarının yüzde 20'ler seviyesinde seyrettiğini belirten Aydm, "TÜRSAB'ın 2014 Sağlık Turizmi Raporu'na göre, sağlık turizminden elde edilen gelir 2.5 milyar dolar. Türkiye olarak hedefimiz bu...