16 / 05 / 2024

terör türk ekonomisini nasıl etkiledi

terör türk ekonomisini nasıl etkiledi

Terör uzun yıllardır olmayan biçimde toplum hayatını ve günlük yaşamını etkilemeye başladı. Terör, doğrudan yatırımların ve gayrimenkul alımlarının azalmasına yol açabilir. Yine döviz açığının finansmanını azaltıcı ve dış dengeyi bozucu bir gelişme bu.

Türk Telekom'dan müşterilerine jest! Tüm illerde uygulanacak, bakın neymiş?

Türkiye’nin tüm illerinde Türk Telekom tarafından başlatılan  bir kampanya artık yararlanılmaya hazır. Türk Telekom abonelerini ilgilendiren bu haber, sevindirici nitelikte olup birçok avantaj sağlamaktadır.

Zeynep Tandoğan: Emlak sektörü Türk yatırımcılar için yıldız olacak!

Hürriyet Emlak Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Ticari İşlerden Sorumlu Eş Genel Müdürü Zeynep Tandoğan, konut satışlarında yaşanan dikkat çekici artışın, emlak sektörünün yabancı ve Türk yatırımcılar için yeniden parlayan yıldız olacağını söyledi.

Somali'de bombalı saldırı: Türk inşaat şirketleri hedef alındı!

Somali'nin beşkenti Mogadişu yakınlarında bombalı araçla saldırı yapıldı. Saldırıda Türk inşaat şirketi çalışanları ve Somali polisi hedef alındı...

Türk Telekom Arena'nın tapu sorunu çözülüyor!

Kulüp başkan yardımcısı Alaçayır: "Türk Telekom Arena üst kullanım hakkının tapuya tescilini bu hafta içinde tamamlamayı ümit ediyoruz" dedi.

Türk yapı sektörü Afrika'ya odaklanıyor!

Dünyanın beş büyük yapı fuarından biri olan, 39 yıldır Türk yapı sektörünün ve Bölgenin en büyük fuarı 39. Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, 10-14 Mayıs 2016 tarihlerinde yapı sektörünü buluşturuyor.

İran inşaat sektörü Türk yönetici peşinde!

Ambargonun kalkmasından sonra yeni bir pazar olarak Türk firmalarının ilgisini çeken İran, istihdamda da umut kapısı oldu. Ülkede özellikle üst düzey yönetici Türklere talep var.

Türk gayrimenkul sektörü, Körfez yatırımcıları ile buluştu!

Küresel durgunluk endişeleri, siyasi belirsizlik ve terör olaylarına rağmen büyümeye devam eden Türk gayrimenkul sektörü, İstanbul'da Körfez yatırımcıları ile buluştu.

Körfezli yatırımcılar, Türk inşaat sektörü ile buluştu!

Körfezli yatırımcılar, Türk inşaat sektörü ile buluştu. 47 Arap yatırımcının katıldığı etkinlik 3 gün sürecek. Türk inşaat patronları, yaşanan terör olaylarının yabancı yatırımcıları tedirgin etmemesi için ‘Türkiye’ye yatırımdan korkmayın’ mesajı verecek

Salih Kuzu: Gayrimenkul sektörü Türk ekonomisinin lokomotifi!

2015 yılında inşaat sektöründe son yıllarda görülen hareketliliğin devam edeceğini öngören Dekar DK Yönetim kurulu Başkanı Salih Kuzu, "Gayrimenkul sektörü son yıllarda Türk ekonomisinin lokomotifi oldu" dedi

Türk iş adamlarına Karadağ'a yatırım çağrısı!

Türkiye'nin Podgoritsa Büyükelçisi Mehmet Niyazi Tanılır, Türk iş adamlarına Karadağ'a yatırım yapmaları için çağrıda bulunarak, "Gelen iş adamlarımıza ben, yatırım konusunda tereddüt etmemelerini özellikle tavsiye ediyorum" dedi.

Sururi Çorabatır: Türkiye'ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı yüzde 6 arttı!

Ramazan ayında iç pazarda düşme olacağını söyleyen TUROFED Başkan Yardımcısı Sururi Çorabatır, Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Sururi Çorabatır, Türk turizminin Türkiye genelinde geçen yıla oranla yüzde 6 artış gösterdiğini söyledi.

Dizi sektörü Türk turizmini de canlandırdı!

Türk dizileri Türkiye'nin tanıtımına olumlu katkı sağladı. Yaşar Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özdemir: "Türk dizilerinin satıldığı ülkelerden Türkiye'ye yüzde 15 civarında turist artışı yaşandı" dedi.

İngiltere Türk markalarını yatırıma davet ediyor!

Londra son yıllarda Türk markaların akınına uğruyor. Kahve Dünyası, Stepevi, Desa, Özdilek, Kitchenette, Silk & Cashmere çoktan Londralı oldu. İngiltere ise başlattığı ‘Great’ kampanyasıyla Türk marka ve yatırımcıları ülkeye davet ediyor...

terör türk ekonomisini nasıl etkiledi Haberi

terör türk ekonomisini nasıl etkiledi

Ankara’da arka arkaya iki canlı bomba eylemi, Nevruz ve İstanbul’da İsrailli turistlere yönelik canlı bomba terörü ile sürdü. Üstüne üstlük güvenlik endişesi ile derbi maçı da karşılaşmaya saatler kala ertelendi. Terör uzun yıllardır olmayan biçimde toplum hayatını ve günlük yaşamını etkilemeye başladı. Hafta sonu İstanbul trafiği rahatladı, alışveriş merkezleri boş kaldı. Halk evinden dışarı çıkmaz oldu.



- Şimdiye kadar gerçekleşen terör olaylarının ekonomiye ve finansal piyasalara etkisi marjinaldı. Eğilimleri değiştirmemişti. Son terör olaylarının da anlık veya günlük etkisi net değil. Ama olayların arka arkaya devam etmesi, günlük yaşamı etkilemesi dolayısıyla ticareti ve ekonomiyi de etkileyeceği açık.


- Bir kere İstanbul saldırıları turistlere. Sultanahmet’te Alman turistler hedef alınmıştı, son olayda İsrailli turistler. Zaten Avrupa’da turist azaltmayan tek ülke Almanya kalmıştı. Şimdi...