18 / 07 / 2024

ters ev müzesi

ters ev müzesi

Rusya'nın kültür başkenti kabul edilen St. Petersburg'da tuvaletinden mobilyasına kadar her şeyi baş aşağı duran ters ev açıldı. İki odalı apartman dairesi olarak tasarlanan ters eve, Petersburglular yoğun ilgi gösteriyor.

Antalya Ters Ev Aksiyon Parkı yeni yerine taşınıyor!

Antalya'nın Kundu oteller bölgesinde 2015'te hizmete açılan Ters Ev Aksiyon Parkı, yeni yerine taşınıyor. Vinç ve iş makinelerinin yardımıyla sökümü tamamlanan ters ev, yeni konseptiyle açılacak.

Büyükçekmece Atatürk Evi ve Müzesi’nin temeli yarın atılacak!

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1881 yılında Selanik’te doğduğu ev birebir ölçülerinde Büyükçekmece’de inşa ediliyor. Atatürk Evi ve Müzesi’nin temeli yarın atılacak.

Şanlıurfa Kuyulu Ev müzeye dönüşecek!

Mülkiyeti ŞURKAV’a ait olan Kuyulu Ev  “Büyükşehir Belediyesi-ŞURKAV Şair Nabi Kültür Evi ve Müzesi”ne dönüştürülecek.

Muğla Bölge Müzesi Temmuz'da açılacak!

Muğla'da Anadolu coğrafyasına ev sahipliği yapan kültürlerin izlerini yansıtacak yeni bir bölge müzesi açılacak. Müze,16 milyon liraya tamamlanacak.

Antalya'daki Ters Ev'e yeni dekorasyon!

Antalya'nın turistik bölgesi Kundu'daki Ters Ev Aksiyon Parkı'nda sezon hazırlıkları tamamlandı. Yeni sezona özel yeni iç tasarımıyla dikkati çeken Ters Ev'de çocuklar için özel alan inşa edildi.

Ankara’daki ters ev görenleri şaşkına çeviriyor!

Türkiye’nin ikinci, Ankara’nın ise ilk ters ev tasarımı olan Neşeli Köy Tepetaklak Ev projesi, Ankara Eskişehir Yolu üzerinde ziyaretçilerini bekliyor. 

Dokuma Oyun ve Oyuncak Müzesi gün sayıyor!

Antalya Dokuma Fabrikası, bu kez bir oyuncak müzesine ev sahipliği yapacak. Dokuma Oyun ve Oyuncak Müzesi, büyüklerin nostalji, küçüklerin eğlence merkezi oluyor.

Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi 4 Eylül'de açılacak!

Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı Sivas Kongresi'ne de ev sahipliği yapan Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi, 4 Eylül'de hizmete açılacak.

Antalya Atatürk Evi Müzesi'nde tadilat çalışmaları başladı!

Mustafa Kemal Atatürk’ün Antalya ziyaretleri sırasında konakladığı ev olan, daha sonra da müzeye dönüştürülen Atatürk Evi Müzesi’nde tadilat çalışmaları başladı.

Tayvan Huashan Creative Park'taki ters ev yapısıyla dikkat çekiyor!

Tayvan'a yolunuz düşerse, neler olacağını kendi gözlerinizle görebilirsiniz. Bir grup Tayvanlı mimarın, başkent Taipei'ndeki Huashan Creative Park'ta inşa ettiği bu 'ters ev'in içindeki tüm eşyalar tepetaklak olmuş durumda.

Atatürk Etnografya Müzesi'nin tanzim çalışması ihale edildi!

Cumhuriyetin temellerinin atıldığı, Sivas Kongresi'ne ev sahipliği yapan ve günümüze kadar Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi olarak hizmet veren tarihi binanın iç teşhir ve tanzim çalışması ihale edildi.

Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi restore ediliyor!

Cumhuriyetin temellerinin atıldığı, Sivas Kongresi'ne ev sahipliği yapan ve günümüze kadar Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi restore ediliyor.

Hatay Arkeoloji Müzesi Zeugma'yı geride bırakacak!

Yaklaşık 3 bin 500 metrekare mozaiğin sergileneceği Hatay Arkeoloji Müzesi, 2 bin 462 metrekare mozaiğe ev sahipliği yapan Zeugma Mozaik Müzesi'ni geride bırakarak, dünyanın en büyük mozaik koleksiyonuna sahip olacak.

ters ev müzesi Haberi

ters ev müzesi

Rusya'nın St. Petersburg şehrinde baş aşağı duran "ters ev" açıldı.


Rusya'nın kültür başkenti kabul edilen St. Petersburg'da enstalasyon (yerleştirme) sanatından esinlenerek inşa edilen ters evin, sadece dış görünüşü değil, tuvaletinden mobilyasına kadar her şeyi alışılagelmişten çok farklı düzenlenmiş.


Ters evin çatısı, balkonu, mutfağı, tuvaleti ve mobilyaları baş aşağı duruyor. Çatısı zemin, zemini tavan olan ters eve gelen ziyaretçiler, keyifli anlar yaşarken, bir anlık algılama sorunuyla da karşılaşıyorlar.


İki odalı apartman dairesi olarak tasarlanan ters eve, Petersburglular yoğun ilgi...