15 / 05 / 2024

Tescile konu olan planlar

Tescile konu olan planlar

Tescile konu olan harita ve planlar yönetmeliği 06 Ağustos 1973 tarihinde 14617 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelikte, harita ve planların yapımı ile yetki, kont-rol ve tescil işlemlerinde uygulanacak esasları bulunuyor...

Miras davasına konu gayrimenkuller satılabilir mi? 

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde miras davasına konu olan gayrimenkullerin davaya bakan avukat tarafından satılıp satılamayacağını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

Gölcük depreminin sembolü olan binalar yıkılıyor!

1999 yılında Gölcük'te meydana gelen deprem sonrasında basında haberlere konu olan meşhur 2 bina için yıkım kararı alındı. 

Mersin Akdeniz'de kentsel dönüşüm müdürlüğü kuruldu!

Akdeniz Belediyesi bünyesinde Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü kuruldu. Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü, Akdeniz Belediyesi sınırları içerisinde kentsel dönüşüme konu olan mahallelere ilişkin uygulama ve işlemleri gerçekleştirecek.

Giresun Evleri restorasyonla yenileniyor!

Mimari özellikleri ile öne çıkan ve ihtişamı ile türkülere dahi konu olan tarihi Giresun Evleri'nde yapılacak restorasyon çalışmalarıyla, Anadolu kültürü yeniden canlandırılacak.

Adana'daki Jurassic Park imar düzenlemesi reddedildi!

Adana’da yeşil alan üzerindeki faaliyeti tartışmalara konu olan Jurassic Park’ın sınırlarını 2 katından fazla genişletecek imar düzenlemesi, meclis kararıyla iptal edildi.

Ankara Golf Kent projesi 144.6 milyon TL'ye satılıyor!

TURYAP Ankara'nın Eskişehir Yolu'nda yer alan Ankara Golf Kent projesini satışa çıkardı. Satışa konu olan gayrimenkullerin toplam bedeli 144 milyon 640 bin TL olarak belirlendi.

Taşyapı Etiler Otel projesinin imar planı onaylandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin daha önce altı kez reddettiği ve 17 Aralık Soruşturması'na konu olan Taşyapı'nın Etiler'in göbeğinde yapmak istediği otelin imar planı değişikliğini 're'sen' onayladı.

Tapu satış vergisi nedir?

Tapuda yapılan satış işlemlerinin ardından satışa konu olan taşınmaz mal için vergi ödenebiliyor. Peki, tapu satış vergisi nedir? Tapu satış vergisi nasıl hesaplanır? Nasıl ödenir?

Ortaklığın giderilmesi davasına itiraz edilir mi?

Hisseli mülkiyete konu olan taşınmaz mallar için hissedarlar ortaklığın giderilmesi davası açılabiliyor. Kimi zaman diğer paydaşlar yapılacak bu işleme itiraz etmek isteyebiliyor. Peki, ortaklığın giderilmesi davasına itiraz edilir mi?

Ortaklığın giderilmesi davası masrafları 2015!

Ortak mülkiyete konu olan taşınmazlarda anlaşmaya varılamadığı takdirde bu uyuşmazlık mahkeme yolu ile çözülebiliyor. Peki, açılan dava için ne kadar masraf yapılır? İşte ortaklığın giderilmesi davası masrafları 2015..

Kira bedelini mahkeme nasıl belirler?

Kira bedelinin tespiti davaları, kiraya konu olan gayrimenkulün bulunduğu veya sözleşmenin ifa edileceği yer mahkemesindeki Sulh Hukuk Mahkemelerinde açılıyor. Peki, kira bedelini mahkeme nasıl belirler?

İstimlak ile kamulaştırma aynı mı?

Özel mülkiyete konu olan taşınmaz mallar "istimlak" ve "kamulaştırma" uygulamaları ile ile devlet tarafından zorla alınabiliyor. Peki, istimlak ile kamulaştırma aynı mı? İstimlak ve kamulaştırma nasıl yapılır?

Çarşamba'da eski evler neden yıkılıyor?

Samsun'un Çarşamba ilçesinde yıllar önce üzerlerine bağımsız şekilde 2-4 katlı bina inşa edilen ve "Bu binalar Karadeniz fıkralarını aratmıyor" şeklinde haberlere konu olan eski evler, tehlike oluşturması nedeniyle sahiplerince yıkılıyor.

Tescile konu olan planlar Haberi

Tescile konu olan planlar

TESCİLE KONU OLAN HARİTA VE PLANLAR YÖNETMELİĞİ!

I - Genel Tanıtım

A. Kapsam

Madde 1 - Bu yönetmelik: Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün yasalar uyarınca yapmakla yükümlü olduğu kadastro, tapulama ve tapu fen hizmetleri dışında kalan ve özellikle;

a) İmar pahları, gecekondu imar plânları, arazi toplulaştırma plânları, toprak dağıtım plânları ve benzeri plânlar,

b) Kamulaştırma planlar,

c) Sınırlandırma haritaları,

ç) Hükme bağlanmış harita ve planlar,

d) Özel parselasyon plânları,

ile benzeri diğer tescile konu olacak her türlü harita ve planların yapımı ile yetki, kont-rol ve tescil işlemlerinde uygulanacak esasları kapsar.


B. Yetki ve Sorumluluk

Madde 2 - Plân ve haritaların sorumluluğu, bir Harita - Kadastro Y. Mühendisi veya mühendisi tarafından deruhte edilmiş olacaktır.

1. Maddenin ç) bendinde sözü edilen ve 5519 ve 5520 sayılı kanunlar ile 2644 sayılı tapu kanunun 32....